11:39
0
کد خبر : 1291

بازی‌های هشتم‌پایانی در یک نگاه؛ مدعیان کجا هستند؟

اختصاصی / در یک چشم به هم زدن، بازی‌های مرحله گروهی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ به پایان رسید و بی‌صبرانه همه چشم انتظار آغاز مرحله حذفی هستیم.

بازی‌های هشتم‌پایانی در یک نگاه؛ مدعیان کجا هستند؟

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، در دو هفته اخیر، بازی‌های مرحله گروهی جام ملت‌های آسیا پیگیری شد و در نهایت تکلیف ۱۶ تیم راه یافته به دور یک هشتم پایانی مشخص گردید. در دور حذفی، برای تیم‌هایی که می‌خواهند قهرمان آسیا شوند، دیگر شانس دومی وجود نخواهد داشت و لغزش در هر بازی به منزله خداحافظی با رویای رسیدن به جام خواهد بود. در این مقاله به بررسی هشت دیداری که در این دور شاهدش خواهیم بود می‌پردازیم:

استرالیا – اندونزی (۲۸ ژانویه)

در این بازی، استرالیا تیم بیست و پنجم رنکینگ فیفا به مصاف اندونزی که در رنکینگ ۱۴۶ فیفا قرار گرفته، خواهد رفت. حالا و با حذف هنگ کنگ از گردونه رقابت‌ها، اندونزی، ضعیف‌ترین تیم حاضر در این تورنمنت، از حیث جایگاهش در رنکینگ فیفا به شمار می‌رود.

این اولین حضور اندونزی در جام ملت‌های آسیا پس از میزبانی مشترک در این مسابقات در سال ۲۰۰۷ است و رسیدن به مرحله حذفی این رقابت‌ها، برای آنها به منزله یک داستان افسانه‌ای به نظر می‌رسد. اما آیا آنها می‌توانند در دور یک هشتم پایانی، یک اقدام دور از انتظار انجام داده و استرالیا را حذف کنند؟

اندونزی در بازی‌های مرحله گروهی این تورنمنت، تنها توانست از سد ویتنام عبور کند و مقابل عراق و ژاپن تن به شکست داد و  این بدان معناست که آنها تا به اینجای راه، نتوانسته‌اند باعث دردسر حریف بزرگی بشوند. در دیگر سوی میدان، استرالیا قرار دارد که فاصله زیادی با استرالیای قدرتمند همیشگی دارد؛ اما در هرحال آنها همچنان تیم قدرتمندی به شمار می‌روند که انتظار می‌رود حریف کوچک را از سر راهشان برداشته و خود را به فتح دومین قهرمانی‌شان در آسیا یک گام نزدیک‌تر کنند.

تاجیکستان- امارات (۲۸ ژانویه)

تاجیکستان تنها تیمی است که برای اولین بار در این دوره از رقابت‌های جام ملتهای آسیا حضور یافته و با صعود به مرحله یک هشتم پایانی این تورنمنت، فراتر از حد توقعات ظاهر شده است.

آنها در سخت‌ترین مصافشان در این تورنمنت، با نتیجه ۰-۱ مغلوب قطر شدند و مقابل چین به تساوی بدون گل دست یافتند تا نشان دهند که می‌توانند در مقابل تیم‌های بزرگ حرفی برای گفتن داشته و به رقابت با غول‌ها بپردازند.

در دیگر سوی میدان، امارات را داریم که در دوره قبلی تا مرحله نیمه‌نهایی پیش رفت و در جام ملت‌های ۲۰۱۵ نیز به رتبه سوم رسید و قطعا بخت اول برد در این بازی و صعود به دور بعدی هستند.

اما باید این را درنظر داشت که امارات در دوره گذار است و با میانگین سنی ۲۵ سال، یکی از جوان‌ترین تیم‌های حاضر در تورنمنت به شمار می‌روند و از همین رو ممکن است نسبت به دوره‌های قبلی، شکننده‌تر و در مقابل شوک‌های احتمالی، آسیب‌پذیرتر باشد.

عراق – اردن (۲۹ ژانویه)

تنها قهرمانی عراق در جام ملت‌های آسیا به سال ۲۰۰۷ برمی‌گردد و حالا و به شکلی تدریجی نام این تیم را در جمع مدعیان می‌بینیم. عراقی‌ها با ارائه بازی‌های جذاب و حیرت‌انگیز، با کسب پیروزی مقابل ژاپن، رقابت‌های مرحله گروهی را در صدر گروه D به پایان بردند ولی در آخرین بازی‌شان که با برد ۲-۳ مقابل ویتنام به پایان رسید، کمی آسیب‌پذیر ظاهر شدند.

مصاف با عراق، به منزله امتحان سختی برای اردن خواهد بود. آنها که به‌عنوان یکی از قوی‌ترین تیم‌های رده سومی به مرحله حذفی صعود کردند، باید در مقابل عراق تمام توانشان را به کار بگیرند. چرا که عراقی‌ها با اتکا به خط حمله آتشین خود، امیدهای زیادی به صعود به دور یک چهارم نهایی بسته‌اند.

در این بازی نباید از توانایی‌های ایمن حسین، گلزن برتر عراق که تا به اینجای رقابت‌ها پنج گل به ثمررسانده غافل شد؛ هرچند که اردن هم در ترکیبش بازیکن بزرگی مثل موسی التمری را خواهد داشت.

قطر- فلسطین (۲۹ ژانویه)

تیم میزبان و مدافع عنوان قهرمانی! این دو عنوان، سطح توقعات از قطر در جام ملت‌های ۲۰۲۳ را به شدت بالا برده است.  به ویژه بعد از آنکه قطر به عنوان میزبان جام جهانی ۲۰۲۲، نمایش ناامید کننده‌ای در آن تورنمنت داشت و حالا آنها به دنبال جبران آن ناکامی هستند.

قطری‌ها تا به اینجای جام ملت‌های آسیا نمایش قابل قبولی داشتند و یکی از دو تیمی بودند که در هر سه بازی‌شان در دور گروهی به پیروزی رسیده و در عین حال یکی از دو تیمی بودند که تا به اینجای رقابت‌ها هنوز گلی را دریافت نکرده‌اند.

البته آنها در لحظاتی از بازی‌هایشان مقابل تاجیکستان و چین که با نتیجه ۰-۱ به پایان رسید، ناامید کننده ظاهر شدند و همین اتفاق ممکن است در مصاف با حریفی مثل فلسطین هم تکرار شود.

از سوی دیگر، فلسطین امید دارد تا برای اولین بار در طول تاریخ، به مرحله حذفی رقابت‌ها برسد. آنها مملو از انگیزه‌اند تا با صعود به ادوار بعدی، مردم کشورشان را که این روزها درگیر جنگ هستند، خوشحال کنند.

ازبکستان – تایلند ( ۳۰ ژانویه)

ازبکستان که حالا برای هفتمین دوره متوالی به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا راه یافته، در سال ۲۰۱۱ تا مرحله نیمه نهایی این رقابت‌ها پیش رفت و مدت‌هاست که می‌کوشد تا این اتفاق را تکرار کند.

حالا باید منتظر ماند و دید که آیا امسال این اتفاق رخ خواهد داد یا خیر؛ ولی این انتظار وجود دارد که آنها دست کم بتوانند تا مرحله یک چهارم نهایی پیش بروند؛ حتی اگر دیدار با تایلند آنقدرها که ساده به نظر می‌رسد، ساده نباشد.

درهر حال نباید این را فراموش کرد که گرچه تایلند در دور گروهی تنها یک برد به دست آورده، ولی تنها تیم حاضر در این تورنمنت به جز قطر است که خط دفاع آنها تسلیم حریفان نشده و گلی را در دور گروهی دریافت نکرده‌اند. این بدان معناست که شکست دادن این تیم کار سختی است؛ چرا که قرقیزستان، عمان و عربستان نتوانستند تا دروازه این تیم را باز کنند.

هردوی این تیم‌ها بازیکنانی دارند که در فوتبال اروپا توپ می‌زنند و می‌توانند تفاوتها را رقم بزنند؛ بازیکنانی مثل فیض ‌اللهف در ازبکستان و سوفانات موئانتا که جزو درخشان‌ترین استعدادهای قاره آسیا شناخته می‌شوند.

عربستان سعودی- کره جنوبی (۳۰ ژانویه)

بی تردید جذاب‌ترین بازی این دور، مصاف عربستان و کره‌جنوبی است که هردوی این تیم‌ها سالهاست حسرت قهرمانی در آسیا را در سر دارند ولی این حسرت دست کم برای یکی از این دو تیم، طولانی‌تر خواهد شد.

کره جنوبی بعد از چند نمایش غیرقابل قبول، کارش در مرحله گروهی را در رده دوم جدول به پایان برد و این باعث شد تا آنها در دور بعد به ژاپن برنخورند ولی حالا رویارویی با عربستان هم کار آسانی نخواهد بود.

کره‌ای‌ها خط حمله خطرناکی دارند ولی در خط دفاعی ضعیف به نظر می‌رسند و با دریافت شش گل در دور گروهی، سومین خط دفاع ضعیف تورنمنت را در اختیار دارند.

عربستان در دور گروهی ۴ گل دریافت کرد و به دو برد و یک تساوی رضایت داد. اما در هر حال هر دو  تیم این پتانسیل را دارند تا در شرایط بحرانی، از سلاح‌هایشان برای برد رونمایی کنند و باید ببینیم که برنده دیدار هیجان‌انگیز روز سه شنبه کدام یک از این دو تیم خواهد بود.

بحرین – ژاپن (۳۱ ژانویه)

ژاپن با ۴ قهرمانی در جام ملت‌های آسیا، پرافتخارترین تیم حاضر در این تورنمنت است که در جریان رقابت‌های این دوره فراز و نشیب زیادی داشت و کارش در مرحله گروهی را در رده دوم جدول گروهش به پایان برد.

البته آنها در آخرین بازی‌شان بهتر ظاهر شدند و با برد ۱-۳ مقابل اندونزی و معرفی چند بازیکن ارزشمند در ترکیب اصلی‌شان، نشان دادند که می‌دانند که چطور باید به مشکلات و دغدغه‌ها غلبه کنند.

آیاسه اوئدا با زدن دو گل در آن بازی، احتمالا انتخاب اول ژاپنی‌ها در نوک خط حمله خواهد بود و به نظر می‌رسد که بازیکنانی مثل رئو هاتاته و ریتسو دوان هم می‌توانند در باز کردن دروازه بحرین، به کمک تیمشان بیاییند.

از سوی دیگر بحرینی‌ها هم روحیه فوق العاده‌ای از خود نشان دادند و از رده سوم جدول خودشان را به صدر جدول گروه رساندند و آزمون سختی برای سامورائی‌های ژاپنی خواهند بود.

ایران- سوریه (۳۱ ژانویه)

با وجود استعدادهای فراوانی که در دهه اخیر در تیم ملی ایران ظهور کردند، این تیم هنوز هیچ برتری مشخصی برای به نمایش گذاشتن ندارد و به نظر می‌رسد که این تورنمنت، فرصت نهایی برای نسل طلایی ایران خواهد بود که به انتظار ۴۸ ساله برای دست‌یابی به افتخاری آسیایی پایان دهند.

ایران بعد از برد ۱-۴ مقابل فلسطین در بازی ابتدایی مرحله گروهی، این ذهنیت را ایجاد کرد که تیمی مهارناپذیر است ولی در برد حداقلی و ۱-۰ مقابل هنگ کنگ، مشخص شد که عملکرد این تیم هم دچار فراز و نشیب می‌شود.

از سوی دیگر سوریه رکورد حیرت‌انگیزی در مصاف با غول‌های فوتبال آسیا دارد و در بازی مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸، حسابی موی دماغ استرالیا شد. اما این تیم در حال حاضر برخی از ستاره‌های اصلی‌اش را در اختیار ندارد ولی تک تک ستاره‌های ایران، از مهدی طارمی گرفته تا سامان قدوس و علیرضا جهانبخش، همگی سرحال و قبراق آماده‌اند تا اقتدارشان را به نمایش بگذارند.

برچسب ها
کد خبر : 1291
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار