تیم ملی ایران کار خود در مرحله سوم مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ را با رقابت مقابل یکی از تیمهای حاضر در کافا آغاز میکند.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ تیم ملی فوتبال ایران امروز در اولین بازی خود در مرحله سوم مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ و در ورزشگاه فولادشهر اصفهان میزبان تیم ملی قرقیزستان خواهد بود. ملی پوشان کشورمان در حالی با این رقیب مصاف میدهند که به طور کلی عملکرد تیم ملی برابر رقبای آسیای میانه همیشه قاطعانه و کم نقص بوده است.
آسیای میانه یا آسیای مرکزی سرزمین پهناوری در قارهٔ آسیا است که هیچ مرزی با آبهای آزاد جهان ندارد و محصور در خشکی است. اگر چه مرزهای دقیقی برای این سرزمین تعریف نشدهاست، ولی بهطور معمول آن را دربرگیرندهٔ کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و افغانستان میدانند. همه این کشورها به استثنای قزاقستان در فوتبال عضوی از کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) هستند و بارها مقابل تیم ملی ایران قرار گرفتهاند.
در ۳۴ دیدار گذشته برابر تیم های آسیای میانه، تیم ملی فوتبال کشورمان ۲۵ بار برنده شده و ۷۸ گل زده است تا بتوان گفت ایران برابر تیمهای ضعیف منطقه به راستی کولاک کرده است. تیم ملی بیشترین بازی را در این منطقه با تیم ملی ازبکستان انجام داده است و سخت ترین رقیب ما هم تیم ملی ترکمنستان بوده است که در ۱۰ بازی فقط ۵ بار برابر این تیم پیروز شدهایم.
عملکرد تیم ملی برابر تیم های فوتبال منطقه آسیای میانه را در ادامه و به تفکیک تیم های ملی کشورهای مختلف با هم مرور میکنیم.
تیم ملی ازبکستان
تیم ملی ایران تا به حال در ۱۴ بازی مقابل ازبکستان، قویترین تیم در بین کشورهای آسیای مرکزی قرار گرفته که حاصل کار ۱۰ پیروزی، ۳ تساوی و یک شکست بوده است. البته تنها شکست تیم ملی در یک دیدار حساس و در چارچوب مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل و در ورزشگاه آزادی رقم خورد تا کیروش و تیمش در ادامه روزهای پر استرسی برای صعود تجربه کنند. ایران در جدال با ازبکستان ۱۸ بار گلزنی کرده و البته ۵ گل هم دریافت کرده است. علی دایی، سردار آزمون و مهدی طارمی با ۳ گل، بهترین گلزنان این جدال هستند.
تیم ملی افغانستان
دیگر رقیب تیم ملی از آسیای میانه، همسایه شرقی ما افغانستان است. ایران تا به حال در ۳ بازی مقابل افغانستان صف آرایی کرده و ضمن تحمل یک شکست، به ۲ پیروزی مقابل رقیب دست یافته است. تیم ملی در این ۳ بازی ۱۰ بار دروازه حریف را باز کرده و ۱ گل هم دریافت کرده است. مهدی طارمی با ۳ گل، بیشتر از هر بازیکن دیگری در این مصافها گل زده است.
تیم ملی تاجیکستان
دیگر همزبان و همسایه کشورمان یعنی تاجیکستان هم کشوری از آسیای میانه محسوب میشود. تیم ملی تا کنون در ۴ رقابت مقابل رقیب ایستاده و موفق شده در هر ۴ دیدار به برتری برسد. تمام این پیروزیها هم قاطع بوده و تیم ملی توانسته ۱۴ بار دروازه تاجیکها را باز کند و تنها پذیرای ۱ گل خورده از این تیم باشد. علی دایی با ۳ گل بهترین گلزن این تقابل است.
تیم ملی ترکمنستان
به لحاظ آماری، سختترین رقیب تیم ملی از آسیای مرکزی، تیم ملی ترکمنستان است. تیم ملی ایران ۹ بار تقابل با ترکمنها را تجربه کرده که حاصل کار ۵ پیروزی، ۲ تساوی و البته ۲ شکست بوده است. آمار گلهای زده و خورده دو تیم هم تقریباً نزدیک است و تیم ملی کشورمان ضمن ۱۵ بار گلزنی به حریف، ۷ گل هم از آنها دریافت کرده است. هرچند که دو تقابل آخر دو تیم در سال جاری میلادی با ۲ پیروزی ۵ بر ۰ و ۱ بر ۰ به سود ایران به پایان رسیده است. بهترین گلزنان این رقابت هم سردار آزمون و حسین کنعانی با ۲ گل هستند.
تیم ملی قرقیزستان
تازهترین رقیب ایران از آسیای میانه که ملی پوشانمان باید با آنها رقابت کنند، قرقیزستان است. ایران و قرقیزستان ۴ بار هم مقابل هم قرار گرفتهاند که هر ۴ بازی با پیروزی تیم ملی به پایان رسیده است. ما در این ۴ بازی ۲۱ بار دروازه رقیب را باز کردهایم و تنها ۲ بار به حریف اجازه گلزنی دادهایم. بهترین گلزن این دیدار هم مهدی طارمی با ۴ گل است.
تا کنون نظری ثبت نشده است!