اختصاصی/ کمتر از 24 ساعت بعد از مباحث مطرح شده در برنامه فوتبال برتر، سازمان تامین اجتماعی و همچنین وزارت کار با واکنشهایی متفاوت از در اختیار گرفتن دو باشگاه پرهوادار فوتبال ایران استقبال کردند!
به گزارش سایت رسمی برنامه فوتبال برتر، ماجرای مالکیت مشترک دو باشگاه بزرگ و پرطرفدار فوتبال ایران و آسیا یک چالش بزرگ است و میتواند این دو تیم را یک بار دیگر با خطر حذف از حضور در رقابت های آسیایی مواجه کند. همین موضوع باعث شد گفتگوی ویژه برنامه دوشنبه شب فوتبال برتر ۱۴ اسفندماه، به بحث در رابطه با شرایط اخذ مجوز حرفهای این دو باشگاه و بحث واگذاری آنها اختصاص پیدا کند.
یکی از موضوعات مورد بحث در این برنامه که مصطفی زارعی، مدیرکمیته صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال در آن حضور پیدا کرده بود، مالکیت دو باشگاه بود که در روزهای اخیر با توجه به انصراف سازمان تامین اجتماعی باردیگر خبرساز شده بود.
در حالی که از مدتی قبل بحث واگذاری پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی مطرح شده بود، محمدحسین میثاقی این سوال را با انتشار نامهای مطرح کرد که آیا پرسپولیس قرار بوده در ازای بدهیهای دولت به تامین اجتماعی به این سازمان واگذار شود؟ و جالبتر آنکه چند روز بعد از آن جمشید مهرابی مدیرکل نظارت بر امور شرکت های تامین اجتماعی این واگذاری را غیرقانونی خوانده و گفته بود:«انجام چنین کاری(پذیرش مسیولیت باشگاه پرسپولیس) از چاله به چاه افتادن است.»
البته او عنوان کرده بود که این سازمان مالک ۵۱ درصد باشگاه ذوب آهن است و از نظر قانونی نمیتواند مالک پرسپولیس هم باشد:«براساس مقررات صدور مجوز حرفهای، کنفدراسیون فوتبال آسیا امکان ارائه مجوز حرفهای برای مالکیت مستقیم یا غیرمستقیم بیش از یک باشگاه را نمیدهد.»
هرچند در این برنامه مدیرکمیته صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال اعلام کرد پروسه واگذاری پرسپولیس به تامین اجتماعی هنوز روی میز است، مجری برنامه فوتبال برتر هم در این رابطه صحبتهای جالبی انجام داد:«دوستان تامین اجتماعی گفتند ما اولا علاقهای نداریم و بعدش هم قانونی نیست چون ۵۱ درصد سهام ذوبآهن را داریم، هپکو را داریم و آلومنیوم را داریم و ضمن آنکه رغبتی هم برای این کار نداریم. اولا اینکه آیا بحث رغبت شما یا دستور دولت است؟ اگر صلاح ورزش و فوتبال این باشد که شما نمیتوانید بگویید نمیخواهم. نمیخوام و نمیگیریم و اینها در این بخش فکر میکنم که نداریم چون از یک جایی به بعد دیگر بحث کمک به ورزش است، کمک به فوتبال است و صلاح ورزش ما. نکته دوم تناقض بین اظهارنظرهاست. مثلا در نامهای که ما در اختیار داریم، نامه واگذاری شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی. در بند دوم این نامه آمده وزارت امور اقتصاد و دارایی پیشنهاد واگذاری معادل ۸۰ درصد از سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی بابت رد دیون دولت را جهت طرح در هیات وزیران ارسال کرده است. یعنی بابت بدهی؛ اما از آن طرف آقای شروین اسبقیان که معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان هستند مصاحبه کرده و گفتهاند اصلا اینطور نیست و این واگذاری بابت بدهی نبوده اما این نامه نشان میدهد که کاملا در همین راستا بوده! ما دوست داشتیم با ایشان هم صحبت کنیم که خودشان تمایلی به اظهارنظر درباره این موضوع نداشتند.»
میثاقی ادامه داد:«من خودم با دوستانمان در تامین اجتماعی صحبت کردم و آنها از مشکلاتشان گفتند. از هپکو و بازنشستهها و اینکه دیگر یک اتفاق جدید را فعلا لازم نداریم اما انگار بحث و تصمیم براین است که در نهایت این اتفاق بیفتد به هر نحوی که هست. اولا اینکه این دوباشگاه دو برند برتر کشور هستند؛ البته اگر بتوانیم درست ار آنها استفاده کنیم و به نظرم افتخار هر مجموعهای میتواند باشد که بخشی از سهام این باشگاهها را در اختیا داشته باشد و مدیریت کند. اگر بخواهد مدیریت کند و تمیز و شفاف مدیریت کند. چون فوتبال اینگونه است و مونیتور میشود و ذرهبین دقیقتری روی آن است.»
ویدیوی صحبتهای میثاقی درباره این موضوع مهم را ببینید:
نکته جالب کمتر از ۲۴ ساعت بعد از پخش برنامه و صحبتهای مجری فوتبال برتر، سازمان تامین اجتماعی بیانیهای را در رد صحبت های مدیرکل نظارت بر امور شرکتهای خود منتشر کرد و به یک باره نظرش درباره همهچیز عوش شد:«پیرو برخی سوبرداشتها و حاشیههای ایجاد شده درباره مصاحبه یکی از مدیران سازمان تأمین اجتماعی در خصوص واگذاری باشگاه پرسپولیس، این سازمان اعلام میدارد به نظر میرسد از بخشی از مصاحبه مذکور سوبرداشتهایی ایجاد شده و موجب کدورت خاطر برخی از هواداران شده است. لذا این سازمان با احترام به هواداران پرشمار و محترم این باشگاه بزرگ، تاریخی و مردمی، حمایت خود از رویکرد اعتلا و ارتقای حوزه ورزش حرفهای که با سلامت و نشاط عمومی جامعه در ارتباط مستقیم است را اعلام داشته و باشگاههای پرطرفداری نظیر پرسپولیس و استقلال را از سرمایههای بزرگ و قابل افتخار کشور میداند. در همین راستا سازمان تأمیناجتماعی ضمن پایبندی و استقبال از اصل شفافیت، با تأکید بر تبعیت از سیاستهای کلان و راهبردی کشور در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و ورزشی و همچنین اقتضائات مدیریت فرابخشی در موضوع مذکور، اعلام میدارد از هرگونه تصمیم که منجر به رشد و اعتلای ورزش کشور و افزایش سرمایههای اجتماعی گردد، حمایت مینماید.»
تصویر بیانیه جدید سازمان تامین اجتماعی که نشاندهنده تغییر موضع کامل این سازمان بود!
این پایان ماجرا نبود و صولت مرتضوی، وزیر کار و رفاه اجتماعی هم درباره بحث واگذاری این دوباشگاه صحبتهای جالبی در جمع خبرنگاران انجام داد:«به لحاظ ایرادی که سازمانهای نظارتی جهانی بر دولتی بودن این دو شرکت داشتهاند، تصمیم گرفته شده که سهام این شرکتها واگذار شود. چنانچه چنین افتخاری داشته باشیم که سهامدار عمده پرسپولیس باشیم، صندوقهای ما تمام قد استقبال میکنند و ما بر این باوریم که این باشگاهها میتوانند نه تنها خودکفا باشند، بلکه درآمدزا خواهند بود.»
مرتضوی ادامه داد:«اگر مدیریت صحیحی بر این باشگاهها حکمفرما شود، هم هواداران و هم مدیریت مطلوب کمک میکنند و هم ما به عنوان سرمایه اجتماعی از محل مسئولیتهای اجتماعی که شرکتهای وابسته به صندوقهای بازنشستگی دارند، باشگاههای استقلال و پرسپولیس را کمک میکنیم تا از این وضعیت نجات پیدا کنند و مشمول جرایم سازمانهای بینالمللی نظارتی قرار نشوند. ما ما تمام قد و با افتخار پذیرای این مجموعهها خواهیم بود و به دنبال این هستیم مجموعه شرکتی ایجاد کنیم تا همه دخالت داشته باشند، چراکه این تیمها پر طرفدار هستند. دولت باور دارد که تیمهای فوتبال و سایر تیمها سرمایههای این مملکت هستند و باید به بالندگی آنها کمک کنیم.»
به نظر میرسد با این تغییر مواضع ناگهانی پس از پخش برنامه دوشنبه بزودی میتوانیم شاهد واگذاری رسمی دو باشگاه پرطرفدار فوتبال ایران و آسیا به نهادهایی باشیم که تا قبل از دوشنبه شب اظهارنظرهای متفاوتی را انجام داده بودند!
تا کنون نظری ثبت نشده است!