اختصاصی / با شروع سال جدید شمسی، هر روز اتفاقات مهم سال گذشته را به صورت ماهبهماه بررسی کنیم و امروز نوبت «شهریور ۱۴۰۲» است.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ دوشنبه بیستوهفتم شهریور ۱۴۰۲، «کریستیانو رونالدو» ستاره فوتبال جهان همراه با تیم النصر عربستان، با پروازی اختصاصی از ریاض به تهران آمد تا در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا برابر باشگاه پرسپولیس صفآرایی کند. از بدو حضور یکی از مهمترین بازیکنان تاریخ دنیای فوتبال در ایران، اخبار و حواشی زیادی حول محور این ستاره ایجاد شد که در نوع خود کم سابقه بود.
یکی از این موارد نحوه استقبال عجیب طرفداران ایرانی از فوق ستاره پرتغالی بود و استقبال پرشور مردم ایران از کریستیانو واکنشهای متفاوتی در پی داشت. بسیاری صحنه بالا رفتن مردم از تپههای سعادتآباد برای رسیدن به هتل محل اقامت رونالدو و دویدن پشت سر اتوبوس حامل بازیکنان النصر را تحقیرآمیز تلقی کردند و برخی آن را طبیعی خواندند. صحنههایی که در تهران خلق شد همچنین به زعم رسانههای جهان «نادر»، «دیوانهوار» و «هیجانزده» بود.
شب قبل از ورود رونالدو به ایران، بسیاری از خبرگزاریها در خبری با عنوان «اقدام جالب پرسپولیس برای رونالدو و یاران» از همکاری این تیم با شهرداری تهران و اختصاص تعدادی از بیلبوردهای شهری مرتبط برای بازی با النصر و حضور «کریستیانو رونالدو» در ایران خبر دادند و «رضا درویش»، مدیرعامل پرسپولیس، روز قبل از بازی رسمی، دو فرش ابریشم همراه با لوح یادبود به کریستیانو رونالدو و سادیو مانه هدیه داد.
اما حاشیههای حضور رونالدو و تیم النصر در ایران به نصب بیلبوردهای خوشآمدگویی در نقاط مختلف شهر تهران و تقدیم هدایا محدود نماند. یکی از اوپراتورهای تلفن همراه هم در اقدامی دیگر اعلام کرد، سیم کارتهای بدون فیلتر به اعضای تیم النصر اهدا کرده «تا اقامتی راحت در ایران داشته باشند». ماجرای سیم کارتهای بدون فیلتر به رونالدو و همتیمیهایش باعث ایجاد نظرات مختلفی شد و حتی عدهای این عمل را تبعیضآمیز تلقی کردند.
هر چند مدت زمان حضور ایران" class="text-black">رونالدو در ایران کمتر از ۴۸ ساعت بود اما ابعاد ماجرا از این هم فراتر رفت و حتی «جامجم آنلاین» با تیتر «سندروم رونالدو» در تحلیلی درباره حضور پرحاشیه اعضای تیم النصر در ایران نوشت: «آنطور که از حجم اخبار و البته محتوای آن میتوان متوجه شد این دستپاچگی در برابر حضور ایران" class="text-black">رونالدو در ایران نیاز به پژوهشهای اجتماعی دارد، نیاز به رفتارشناسی برخی مسئولان که چرا در برابر چنین اتفاقی اینگونه دست و پایشان را گم کردهاند که یکی به دنبال سیم کارت بدون فیلتر برای آنها میگردد و دیگری از سپردن حفاظت او به زبدهترین نیروهای امنیتی خبر میدهد».
برخی از رسانههای دیگر هم این دستپاچگی مقامات برای حضور این فوتبالیست مطرح در ایران را با خاطره حضور «فدریکا موگرینی»، رئیس وقت اتحادیه اروپا در مجلس ایران و رقابت نمایندگان برای ثبت سلفی با او مقایسه کردند.
میتوان گفت در ماجرای حضور ایران" class="text-black">رونالدو در ایران سعودیها به شکلی غیرمستقیم نقش ویژهای داشتند چرا که رونالدو اولین بازیکنی بود که از میان چندین ستاره مشهور جهان فوتبال قراردادهای مجلل برای بازی در تیمهای عربستانی را پذیرفت تا پایش به فوتبال آسیا باز شود. این کشور با میلیاردها دلار هزینه در حال تلاش بود تا خود را به یک قطب ورزشی و سرگرمی تبدیل کند و در اولین گام با یک ستاره مطرح برای حضور در سرزمینش به توافق رسید.
از سمت دیگر با احیای روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان سعودی پس از توافقی که چین در اوایل سال ۲۰۲۳ به امضاء رساند، بازیهای تیمهای ایرانی و عربستانی در لیگ قهرمانان آسیا در زمین یکدیگر نیز امکانپذیر شد. تا پیش از این لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۵ آخرین باری بود که تیمهای عربستانی و ایرانی در مرحله گروهی یا حذفی در زمین خانگی مقابل هم قرار میگرفتند.
در روز ۲۷ شهریور، در حد فاصل فرودگاه تا هتل اسپیناس پالاس تهران، هزاران نفر تلاش کردند از خط موانع و محافظان عبور کنند تا به نزدیکی رونالدو برسند. تصاویر استقبال مردمی از رونالدو، فضای شبکههای اجتماعی ایران را درنوردید و استقبال به حدی بود که نه تنها جادههای مسیر حرکت تیم فوتبال النصر پر از جمعیت بود، بلکه اعضای تیم با دشواری توانستند به اتاقهای خود در هتل اسپیناس که محل اقامتشان بود، برسند. پس از حضور رونالدو در هتل، گروهی از مردم با هجوم به محل اقامت این بازیکن وارد هتل شده و نام او را فریاد زدند. به گفته مدیر اسپیناس حدود ۳۲ نفر هر کدام ۴۳ میلیون تومان برای یک شب هزینه کردند تا شاید رونالدو را در هتل ببینند.
در آخرین ساعات حضور ایران" class="text-black">رونالدو در ایران، یک قاب بسیار زیبا نیز خلق شد؛ جایی که فوقستاره پرتغالی آرزوی «فاطمه حمامی» هوادار ایرانی خود را برآورده و با او دیدار کرد. هرچند این ملاقات بعدها با چند حاشیه - از جمله ادعای مارکا مبنی بر شکایت از کریس بابت بغل کردن دختر ایرانی و حتی عدم تحویل پیراهن اصلِ رونالدو به فاطمه از طرف باشگاه پرسپولیس – همراه شد اما این حواشی از زیبایی این ملاقات کم نکرد.
رونالدو که خود هم از این استقبال ویژه به وجد آمده بود، بعد از ترک ایران و در حاشیه مراسم گلوب ساکر سال ۲۰۲۳ گفت: «در بین کشورهای آسیایی، ایران برای من جذابتر بود چون استقبال باشکوهی از من انجام شد و خاطرات خوبی برای من رقم زدند.»
او همچین در یک پست اینستاگرامی استقبال ایرانیها را باورنکردنی خواند.
تا کنون نظری ثبت نشده است!