اختصاصی / با شروع سال جدید شمسی، هر روز اتفاقات مهم سال گذشته را به صورت ماهبهماه بررسی کنیم و امروز نوبت «دی ۱۴۰۲» است.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ ۱۱ دی ماه ۱۴۰۲، با بسته شدن پرونده هفته پانزدهم، نیم فصل اول فوتبال کشور به اتمام رسید و استقلال توانست با ۳۲ امتیاز در صدر جدول قرار گیرد. با نگاهی گذرا به آمار نیمفصل، میتوان دید استقلال تهران در دیدارهای خانگی بهترین عملکرد را داشت و با برد ۱۰۰ درصدی در ورزشگاه آزادی هیچ امتیاز و فرصتی را برای صدرنشینی از دست نداد. شاگردان نکونام در بازیهایی که میزبان بودند، ۱۴ گل زده و تنها ۳ گل دریافت کردند تا نشان دهند شرایط بسیار خوبی در بازیهای خانگی دارند.
استقلالیها برای رسیدن به قهرمانی نیمفصل، در ورزشگاه آزادی ۲ بر ۱ پیکان را شکست دادند تا با یک برد روحیهبخش ۳۲ امتیازی شوند. شاگردان جواد نکونام، با اینکه در هفته های ابتدایی روزهای پرحاشیهای را سپری کرده بودند اما با ۹ برد، پنج تساوی و فقط یک شکست، یکی از بهترین نیمفصلهای استقلال در تاریخ لیگ برتر را رقم زدند.
آبیهای تهرانی با ۳۲ امتیازی که از نیمفصل اول به دست آوردند، سومین عملکرد خوبشان در ۱۵ هفته ابتدایی تاریخ لیگ برتر را به ثبت رساندند. آن ها فقط در لیگهای بیستویکم (با ۳۵ امتیاز) و یازدهم (با ۳۳ امتیاز)، عملکرد بهتری نسبت به این فصل داشتند.
سرنوشت استقلال در لیگ بیستویکم یک قهرمانی شیرین و بدون باخت و شکسته شدن رکورد امتیازات تاریخ لیگ برتر بود ولی تیم مظلومی در لیگ یازدهم افتی فاحش را تجربه کرد و در پایان لیگ یازدهم شد. استقلال فصل گذشته با ریکاردو ساپینتو پرتغالی که مانند نکونام سال اول خود را سپری میکرد، در ۱۵ هفته ابتدایی ۲۷ امتیاز گرفت. البته ساپینتو در ادامه شناخت بهتری نسبت به لیگ ایران به دست آورد و در نیم فصل دوم ۳۵ امتیاز کسب کرد اما این هم برای قهرمانی کافی نبود.
آبیپوشان پایتخت در تاریخ لیگ برتر چهار بار به مقام قهرمانی رسیدهاند؛ در لیگهای پنجم، هشتم، دوازدهم و بیستویکم. در این لیگها استقلال تا پایان هفته پانزدهم به ترتیب ۳۱، ۲۵، ۳۱ و ۳۵ امتیاز کسب کرد و فقط تیم مجیدی بین تیمهای قهرمان توانست بهتر از استقلالِ لیگ بیستوسوم عمل کند.
از طرفی پس از استقلالِ لیگِ بیستویکم که بدون باخت قهرمان شد؛ تیم این فصل به همراه تیم لیگ پانزدهم، با فقط یک شکست، بهترین آمار را در نباختن دارند!
هدایت آبیها در لیگ پانزدهم بر عهده پرویز مظلومی بود که در ادامه فصل مانند لیگ یازدهم افت کرد و با سه شکست و کسب فقط ۲۲ امتیاز، صدرنشینی را از دست داد.
استقلال تاکنون در لیگهای اول، پنجم، یازدهم و بیستویکم موفق به کسب صدرنشینی در پایان ۱۵ بازی اول لیگ برتر شده که در دو مورد توانسته جایگاهش را در پایان فصل هم حفظ کند و دو بار هم قهرمانی را به رقبا واگذار کرده است.
آبیپوشان در دو لیگ هفتم و هفدهم با کسب ۲۰ امتیاز، بدترین عملکرد خود در ۱۵ هفته ابتدایی را داشته که هر دو مورد منجر به تغییر مربی شده است. در لیگ هفتم مرحوم ناصر حجازی جای خود را به فیروز کریمی داد و در لیگ هفدهم هم علیرضا منصوریان برکنار و وینفرد شفر آلمانی جایگزین او شد که این تغییرات سرنوشت متفاوتی داشتند. استقلال از بازی شانزدهم لیگ هفتم هم، شرایط مشابهی با ۱۵ بازی اول داشت و در نهایت با ۴۳ امتیاز بدترین رتبه تاریخ خود در لیگ برتر یعنی سیزدهمی را کسب کرد. استقلالِ لیگ هفدهم اما با حضور وینفرد شفر متحول شد و با کسب ۳۴ امتیاز در نیم فصل دوم، خودش را به رده سوم رساند.
همچنین یکی دیگر از اتفاقات مهم دی ماه، جدایی «یحیی گلمحمدی» از پرسپولیس بود. ۱۹ دی ۱۴۰۲ مدیر برنامههای گلمحمدی در یک اقدام غیرمنتظره وارد باشگاه پرسپولیس شد تا در خصوص توافق با این باشگاه مبنی بر جدایی این مربی با مدیران گفتگو کند. سرانجام بعد از کش و قوسهای فراوان و بعد از حواشی بسیار بین دو طرف، قرارداد گلمحمدی به صورت دو طرفه فسخ شد تا این مربی بعد از ۴ سال حضور در پرسپولیس، از این تیم جدا شود.
سرمربی سرخپوشان تهرانی بعد از دیدار برابر مس رفسنجان از قطع همکاری با این تیم خبر داد و این بار البته تصمیم او قاطعانه و بدون برگشت بود. با این حال با توجه به تکرار چندباره چنین رفتاری از سوی گلمحمدی، استعفای او این بار هم با واکنشهایی در فضای مجازی از سوی هواداران رقیب و حتی خودی همراه شد و خیلیها احتمال بازگشتش را محتمل میدانستند.
این هفتمین باری بود که سرمربی سرخها از قطع همکاری خود با این تیم خبر میداد و البته در تمامی شش بار قبلی، او به رختکن تیمش بازگشته و همین مسئله باعث شده بود تا این بار هم کسی قطع همکاریاش را جدی نگیرد؛ خصوصاً اینکه این بار هم این تصمیم در مقطع فیفادی و تعطیلی لیگ بود و این گمانهزنی که سرمربی سرخها بار دیگر در پایان تعطیلات تمرینات را از سر خواهد گرفت، زیاد بود! اما در نهایت یحیی از جمع سرخپوشان جدا شد.
طبق گفته نزدیکان یحیی، خستگی بیش از حد از حواشی غیرعادی در پرسپولیس، احساس تنهایی در مقابل حجم فراوان مشکلات باشگاه، قضاوتهای نامنصفانه مانند ربط دادن موفقیت این سرمربی به میراث برانکو، داوری، خرید ستارههای بزرگ یا هر چیز دیگری جز خود یحیی، و البته ناامیدی محض نسبت به آینده و وعدههای تکراری، دلایلی بود که سرمربی باتجربه پرسپولیس را مجاب به جدایی از سرخها کرد.
یحیی همچنین نسبت به عدم دریافت مطالبات خود در فصل جدید و درصدی از پول فصل گذشته شکایت داشت و موفق به دریافت پول در ماههای منتهی به جداییاش از پرسپولیس نشد. گلمحمدی خود را محق میدانست که بعد از سپری کردن فصول درخشان در پرسپولیس و شاید بیسابقه در تاریخ باشگاه، حقوق، دستمزد و پاداش خود را دریافت کند و این یکی از دلایل اصلی نارضایتی این سرمربی باتجربه بود.
مشکلات مالی شدید بازیکنان، یکی دیگر از دلایلی بود که به گفته نزدیکان یحیی، او را به سمت جاده جدایی سوق داد. فشار شدید بازیکنان به سرمربی و نارضایتی آنها از شرایط موجود، گلمحمدی را به جایی رساند که تصمیم به جدایی از پرسپولیس گرفت. بازیکنان این تیم در ماههای آخر حضور یحیی، به عناوین مختلف به این رویکرد معترض بودند و به نظر شرایط خوبی در رختکن برقرار نبود. یکی دیگر از دلایل اصلی تمایل شدید یحیی گلمحمدی به جدایی از پرسپولیس هم، عدم دریافت پیشنهاد تمدید قرارداد برای فصل جدید بود.
تا کنون نظری ثبت نشده است!