بدون هیچ تردیدی گروه چهارم رقابتهای جام ملتهای اروپا یکی از جذابترین گروههای این دوره از مسابقات خواهد بود.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛حضور ستارگان پرفروغ تیم ملی فرانسه و هلند، در کنار لهستان باتجربه و اتریش با انگیزه رالف رانگنیک، قطع به یقین شرایط جالب توجه و جذابی را در گروه D مسابقات ایجاد خواهد کرد و ما در این مطلب، به بررسی ابعاد فنی این گروه میپردازیم.
فرانسه
سرمربی: دیدیه دشان
کاپیتان: کیلیان امباپه
عملکرد در دور مقدماتی: ۸ بازی، ۷ برد، یک تساوی، بدون شکست، ۲۹ گل زده و ۳ گل خورده
عملکرد در یورو ۲۰۲۰: حذف در یک هشتم نهایی
بیشترین بازی در لیست فعلی: اولیویه ژیرو با ۱۳۳ بازی
بیشترین گل در لیست فعلی: اولیویه ژیرو با ۵۷ گل زده
سبک بازی فرانسه
فرانسویها مطابق انتظار از رویکردی فنی که باعث رسیدن آنها به فینال جام جهانی ۲۰۲۲ شد فاصله نگرفتهاند. پس از تغییر روش بازی به حضور در زمین با دفاع چهار نفره و عملکرد خوب گریزمان در مثلث خط میانی، دشان این رویه را در مسابقات مقدماتی یورو ۲۰۲۴ نیز دنبال کرده است. بزرگترین خطر فرانسه برای رقبا در کانالهای کناری خواهد بود، جایی که بازیکنان تیم برای قرار دادن کیلیان امباپه و عثمان دمبله در موقعیتهای یک در برابر یک تلاش میکنند. ستارگانی که با سرعت بالا و توانایی دریبل، میتوانند برای اکثریت مدافعین کناری جام دردسرساز باشند. البته که وینگرهای فرانسه به دنبال کارهای ترکیبی با مدافعین کناری خود نیز خواهند بود؛ به ویژه در سمت چپ تیم با حضور تئو هرناندز که بیش از ژولس کنده در سمت راست نفوذ میکند. برای تعادل بیشتر در این سمت، آدرین ربیو در خط هافبک عقبتر میماند تا در کنار اورلین شوامنی، به خط دفاعی تیم برای پوشش فضاها کمک کند.
بزرگترین سوال در خصوص فرانسه این است که کدام بازیکنان در نوک پیکان خط حمله برای آنها به میدان خواهد رفت؛ پس از جام جهانی، دشان از اولیویه ژیرو، مارکوس تورام و رندال کولو موآنی به عنوان بازیکن اصلی استفاده کرده است. توانایی بالای ژیرو در بازی ترکیبی، کمک حال دشان در سالهای اخیر بوده اما رندال کولو موآنی با سرعت بالا و نفوذ به فضاهای خالی خط دفاع حریف، میتواند دیگر گزینه فرانسه باشد. سبک بازی مارکوس تورام را میتوان ترکیبی از این دو سبک دانست.
در زمان مالکیت حریف، ترکیب فرانسه شکل ۲-۴-۴ به خود میگیرد و وینگر راست تیم به خط میانی برای بستن منافذ اضافه خواهد شد. در این سیستم، دشان وظایف دفاعی را از روی دوش امباپه برداشته تا این بازیکن با خیال راحت به خطرسازی برای رقبا در جلوی زمین بپردازد.
بازیکن کلیدی
هیچ شکی درباره کیفیت امباپه یا اهمیت شوامنی در ترکیب فرانسه وجود ندارد اما در حال حاضر، کلیدیترین بازیکن خروسها آنتوان گریزمان است. او که پس از اولین بازی ملی خود در سال ۲۰۱۰ برای کشورش ۴۴ گل زده، همواره از بازیکنان ثابت تیم دشان بوده و حالا به دنبال کسب دومین جامش با تیم ملی فرانسه خواهد بود. تغییر پست او به یک بازیکن شماره هشت در جام جهانی ۲۰۲۲، وظایف دفاعی او در تیم را بیشتر کرد و به جز وظایف دفاعی، او عملکرد خوبی در زمینه کارهای ترکیبی، سانترها و دوندگی به عنوان یک بازیکن باکس تو باکس را هم داشت.
نقطه ضعف فرانسه
آزادی عملی که به امباپه برای دفاع نکردن داده شده میتواند از نقاط ضعف فرانسه باشد. این رویکرد که راهگشای مشکلات خط حمله فرانسه است، میتواند در مقابل تیمهای قویتر جام آنها را آسیبپذیر کند. درست مثل رقابت با انگلیس در جام جهانی ۲۰۲۲ که فرانسویها از سمت چپ خط دفاعی خود دچار مشکل شده بودند. گرت ساوتگیت و دستیارش یعنی استیو هولاند، به خوبی این مشکل فرانسه را شناسایی کردند و با وجود شکست خفیف در آن مسابقه، از فضای سمت چپ فرانسه موقعیتهای زیادی برای انگلیس ایجاد شد.
هلند
سرمربی: رونالد کومان
کاپیتان: ویرجیل فندایک
عملکرد در دور مقدماتی: ۸ بازی، ۶ برد، بدون تساوی، دو شکست، ۱۷ گل زده و ۷ گل خورده
عملکرد در یورو ۲۰۲۰: حذف در دور یک هشتم نهایی
بیشترین بازی در ترکیب فعلی: دیلی بلیند با ۱۰۷ گل زده
بیشترین گل در ترکیب فعلی: ممفیس دیپای با ۴۵ گل زده
سبک بازی هلند
رونالد کومان از آن دست مربیان است که ترکیب خود را بازی به بازی تغییر میدهد و این را میتوان در تغییر مداوم شکل دفاعی تیم از سه نفره به چهار نفره یا بالعکس مشاهده کرد. حتی مانند برد برابر یونان در مسابقات مقدماتی، میتوان بازیهایی را دید که هلند در یک مسابقه سیستمهای متفاوتی را در زمین پیاده کرده است. با این حال تفاوتهای بین سیستم ۱-۳-۲-۴ و ۱-۲-۴-۳ بسیار جزیی محسوب میشود. با وجود تغییر در سیستم، هلند در هر دو روش به دنبال پیدا کردن بازیکن شماره ۱۰ بین خطوط و خلق موقعیت از طریق کارهای ترکیبی این بازیکن با ستارههای کناری تیم خواهد بود.
سه دفاع کومان، در هنگام بازیسازی یا توپ را به وینگبکها میرساندند و یا با پاسهای خطشکن در میانه میدان، تیم حریف را وادار به تجمع در میانه میدان میکنند. مانند شکل گل سوم این تیم برابر یونان در یکی از دیدارهای مقدماتی یورو که توسط ووت وخهورست به ثمر رسید.
در سیستم ۱-۳-۲-۴ اما تفاوتهای جزیی نسبت به رویکرد سه دفاعه در ترکیب هلند وجود دارد. در این تاکتیک، تمرکز کومان روی مدافع کناری رونده و حضور وینگرها در فضاهای میانه زمین و نیمفضاها برای فضاسازی و خلق موقعیت خواهد بود.
بازیکن کلیدی
میشد بازیکنان کلیدی هلند در این رقابتها را مثلث ویرجیل فندایک، ژاوی سیمونز و فرنکی دییونگ دانست اما غیبت دییونگ به دلیل مصدومیت طولانیمدت وی، یکی از نقاط ضعف اصلی هلند خواهد بود. کیفیت بالای دییونگ در زمان مالکیت خودی و حریف، وزنه خط هافبک لالههای نارنجی محسوب میشد و حالا با غیبت او در یورو ۲۰۲۴، به نظر میرسد که کومان از زوج جردی شاوتن و جویی فیرمن در خط هافبک هلند استفاده کند. وزنه هلند اما در منطقهای دیگر از زمین خواهد بود؛ قدرت دفاعی و رهبری کاپیتان ویرجیل فندایک در کنار توانایی بازیسازی و کمک او به خط حمله، بیتردید وی را تبدیل به مهمترین بازیکن ترکیب فعلی هلند میکند.
نقطه ضعف هلند
عملکرد دفاعی هلند با پنج کلینشیت در شش مسابقه برابر ایرلند، جبلالطارق و یونان فوقالعاده بود اما در برابر تیمهای بزرگتر، خط دفاع چهار نفره هلندیها آسیبپذیر به نظر میرسد. آنها در دو دیدار مقابل فرانسه دروازه خود را باز شده دیدند، در لیگ ملتها چهار گل از کرواسی و سه گل از ایتالیا خوردند و دو بار هم دروازهشان مقابل آلمان باز شد.
اتریش
سرمربی: رالف رانگنیک
کاپیتان: مارکو آرناتوویچ
عملکرد در دور مقدماتی: ۸ بازی، ۶ برد، یک تساوی، یک شکست، ۱۷ گل زده و ۷ گل خورده
عملکرد در یورو ۲۰۲۰: حذف در یک هشتم نهایی
بیشترین بازی در ترکیب فعلی: مارکو آرناتوویچ با ۱۱۲ بازی
بیشترین گل در ترکیب فعلی: مارکو آرناتوویچ با ۳۶ گل زده
سبک بازی اتریش
سبک بازی واکنشی اتریش زیر نظر مربی قبلی این تیم یعنی فرانکو فودا به خاطرهها پیوسته و حالا این تیم زیر نظر رالف رانگنیک روزهای متفاوتی را پشت سر میگذارد. او که پس از نرسیدن اتریش به جام جهانی ۲۰۲۲ در تابستان همان سال هدایت تیم ولی این کشور را برعهده گرفت، توانست سبک بازی تیم را به سبکی فعال و جذاب تغییر دهد. در زمان مالکیت توپ، تیم پروفسور آلمانی با آرایش ۲-۲-۲-۴ به میدان میرود و دو بازیکن خلاق پست ۱۰ پشت دو مهاجم تمامکننده تیم بازی میکنند. یکی از ایدههای اصلی خط حمله اتریش، رساندن توپ به این چهار بازیکن با پاسهای مستقیم و زمینیست تا ستارگان خط حمله تیم کار ترکیبی در یک سوم دفاعی حریف را آغاز کنند. این تغذیه میتواند از طریق مدافعین کناری یا مدافعین میانی تیم انجام شود؛ رویکردی مشابه با آنچه روبرتو دیزربی این فصل در برایتون انجام داد.
اگر این نوع از بازیسازی ممکن نباشد، اتریشیها به دنبال فرستادن توپهای بلند برای دو مهاجم تنومند خود یعنی مارکو آرناتوویچ و میشل گرگوریتش خواهند بود تا این بازیکنان با برتری در دوئلهای هوایی، مالکیت توپ را به اتریش هدیه کنند.
در زمان مالکیت توپ حریف، رویکرد رانگنیک کاملاً متناسب با ویژگیهای بازیکنان این تیم است؛ بازیکنانی که اغلب در باشگاههای بوندسلیگا و تیمهای بخش ورزشی ردبول سابقه بازی دارند و به خوبی روش پرس از جلوی رانگنیک را میشناسند. بازیکنانی که یا زیر نظر خود او کار کردهاند یا زیر نظر مربیان تأثیرپذیرفته از رالف رانگنیک. در پرس از جلوی ریسکی و ۲-۴-۴ اتریش، با حضور بازیکنانی که قابلیت پیروزی در نبردها و توپگیری را دارند، معمولاً یک بازیکن در فاز اول پرس به دو مهاجم جلوی تیم اضافه میشود تا این روش سریعاً جلوی بازیسازی رقبا از عقب زمین را بگیرد.
بازیکن کلیدی
گرگوریتش که در ۱۲ بازی اخیر تیم اتریش ۸ بار گلزنی کرده، میتواند بازیکن کلیدی تیم ملی فوتبال اتریش باشد. هتتریک در رقابت با ترکیه، ثابت کرد که او شایستگی حضور در ترکیب اصلی اتریش را دارد اما کیفیت او فقط به گلزنی محدود نمیشود. مهاجم قدبلند فرایبورگ، در زمان گره خوردن بازیسازی تیم با توانایی بالای خود در نبردهای هوایی و بازی ترکیبی، میتواند عصای دست رالف رانگنیک در این رقابتها باشد.
نقطه ضعف اتریش
مصدومیت دو بازیکن اصلی و ستاره اتریش یعنی داوید آلابا و ژاویر اشلاگر، میتواند برای اتریش گران تمام شود. آنها نه تنها بهترین و با تجربهترین بازیکنان تیم هستند، بلکه در سبک بازی اتریشیها هم نقشی کلیدی دارند. قدرت رهبری، توانایی دفاعی در محوطه جریمه و بازی جسورانه مدافع رئال در اتریش، یکی از نقاط قوت اتریش بود و حالا بدون حضور آلابا این تیم کار راحتی نخواهد داشت.
اشلاگر بازیکن لایپزیش نیز که به دلیل مصدومیت مسابقات را از دست داده، یکی از مهمترین بازیکنان اتریش در فاز توپگیری و بازیسازی محسوب میشد. همچنین گزینه اول خط دروازه تیم یعنی الکساندر اشلاگر نیز به دلیل آسیبدیدگی این تورنمنت را از دست میدهد.
لهستان
سرمربی: میشل پروبیرز
کاپیتان: رابرت لواندوفسکی
عملکرد در مقدماتی: ۱۰ بازی، ۴ برد، ۳ تساوی، ۳ شکست، ۱۵ گل زده و ۱۱ گل خورده(صعود از طریق پلیآف)
عملکرد در یورو ۲۰۲۰: حذف در مرحله گروهی
بیشترین بازی در لیست فعلی: رابرت لواندوفسکی با ۱۵۰ بازی
بیشترین گل در لیست فعلی: رابرت لواندوفسکی با ۸۲ گل زده
سبک بازی لهستان
پس از شکست مقابل جمهوری چک، آلبانی و مولداوی، سرمربی برنده یورو ۲۰۱۶ یعنی فرناندو سانتوش پرتغالی جای خود را روی نیمکت لهستان به میشل پروبیرز سرمربی تیم زیر ۲۱ سال این کشور داد. زیر نظر پروبیرز، لهستان به سیستم سه دفاعهای که در دفاع تبدیل به ۲-۳-۵ میشود بازگشت. خلق موقعیت از طریق ارسالها با حضور دو دفاع تنومند این تیم یعنی جیکوب کیویور و یان بدنارک کار دشواری خواهد بود.
در خط حمله، سانترهای فرانکوفسکی و زالفسکی خطر اصلی لهستان هستند. زالفسکی وینگبک چپ لهستان که در رم بازی میکند، توانایی ارسال با هر دو پای خود را دارد و این نقطه قوتی برای خط حمله لهستان خواهد بود.
بازیکن کلیدی
اگر کسی بیشترین بازی و بیشترین گل را در تاریخ کشورتان داشته باشد، سخت است که بشود بازیکن دیگری را به عنوان بازیکن کلیدی تیم انتخاب کرد. لواندوفسکی که در یورو، جام جهانی، لیگ ملتها و تمام رقابتهای مقدماتی به هر شکلی برای لهستان گلزنی کرده، قطعاً بازیکن کلیدی لهستان خواهد بود. هرچند که نگرانیهایی بابت وضعیت جسمانی او وجود دارد و احتمالا لواندوفسکی غایب دیدار اول لهستان برابر هلند باشد.
نقطه ضعف لهستان
تنوع استراتژیهای هجومی کار لهستان را سخت میکند و این اهمیت حضور لواندوفسکی در تیم را افزایش خواهد داد. شیوه هجومی لهستان، موثر و ساده است اما به راحتی برای رقبا آنالیز میشود؛ اگر وینکبکهای لهستان را مهار کنید، این تیم دیگر از لحاظ هجومی کارایی نخواهد داشت!
farzaneh parseh - 5 ماه پیش