برای اولین بار در تاریخ فوتبال ایران، مهسا قربانی به عنوان اولین داور زن ایران به عنوان داور وسط یک دیدار بینالمللی مردان را قضاوت کرد.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، درحالی که طی سالهای اخیر فیفا تاکید داشت داوران زن الیت برای حضور در مسابقات جام جهانی زنان، باید تجربه قضاوت در مسابقات مردان را داشته باشند، مهسا قربانی دقیقا به همین دلیل نتوانست در جام جهانی ۲۰۲۳ زنان که به میزبانی مشترک استرالیا - نیوزلند، برگزار میشد قضاوت کند و این ناکامی بزرگی برای او محسوب میشد. سه سال قبل بود که فیفا با ارسال نامهای به فدراسیون فوتبال ایران، قربانی را جزء کاندیداهای قضاوت در مسابقات جام جهانی اعلام کرد اما طی همان نامه اعلام کرد که قربانی و همه داورانی که قرار است در جام جهانی زنان قضاوت کنند؛ نیاز به دو فاکتور مهم دارند.
۱- استفاده از تکنولوژی وار و تسلط به آن
۲- قضاوت در مسابقات فوتبال مردان به دلیل سطح بالاتر از فوتبال زنان
اما عملی نشدن هیچکدام از این دو مورد (به رغم اینکه قربانی لایسنس VAR داشت اما فیفا به استفاده از آن تاکید کرده بود)، باعث شد کوبل داوران زن بینالمللی ایران که مورد توجه فیفا قرار داشتند و متشکل از مهسا قربانی و انسیه خبازمافینژاد میشدند، فرصت حضور در جام جهانی زنان را پیدا نکنند.
مدتی بعد و در دربی برگشت سال گذشته بود که فدراسیون فوتبال رسما اعلام کرد قصد دارد از مهسا قربانی و مهناز ذکایی در اتاق VAR استفاده کند تا به این صورت مانع اول برطرف شود؛ اتفاقی که آن زمان رخ نداد اما قربانی بالاخره در دیدار سپاهان و مس رفسنجان در فینال جام حذفی، در اتاق VAR حضور پیدا کرد و این نخستین بار بود که یک داور زن، در کوبل داوری یک مسابقه داخلی مردان قرار گرفت.
حالا اما با گذشت کمتر از یک ماه از آن مسابقه، کنفدراسیون آسیای مرکزی با انتشار یک عکس، خبر از قضاوت مهسا قربانی در مسابقه بین دو تیم مردان افغانستان و تاجیکستان آن هم به عنوان داور وسط داد. پیج اینستاگرامی منتسب به کافا دراین باره نوشت:«ما بسیار هیجانزده هستیم که یک لحظه مهم را در مسابقات قهرمانی CAFA 2024 اعلام کنیم! برای اولین بار در تاریخ، دو داور زن مسابقات مردان را در روز دوم قضاوت کردند. مهسا قربانی از ایران مسابقه مهیج بین تاجیکستان و افغانستان را قضاوت کرد و مهارتهای استثنایی و رهبری خود را در زمین به نمایش گذاشت. همچنین ورونیکا برناتسکایا از جمهوری قرقیزستان هدایت دیدار ایران و ترکمنستان را بر عهده گرفت و مهارت قابل توجهی از خود نشان داد. کافا مفتخر است که توسعه زنان و برابری جنسیتی را در تمام زمینههای فوتبال ترویج میکند. این دستاورد تاریخی بر تعهد ما به توانمندسازی زنان در ورزش و شکستن موانع تاکید دارد.»
تا کنون نظری ثبت نشده است!