اختصاصی/ نینو سالوکوادزه، تیرانداز گرجستانی از المپیک ۱۹۸۸ سئول شانس حضور در هیچ المپیکی را از دست نداده و در المپیک ۲۰۱۶ ریو با پسرش به رقابت پرداختند.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، نینو سالوکوادزه تیرانداز ۵۵ ساله گرجستانی، اولین زنی است که در ۱۰ دوره رقابتهای المپیک حضور داشته و تنها ورزشکاری است که به این رکورد حضورهای متوالی رسیده است.
او با حضور در المپیک پاریس با رکورد یان میلار، سوارکار کانادایی که بین سالهای ۱۹۷۲ تا ۲۰۱۲ در ده دوره از رقابتهای المپیک و در رشته پرش نمایشی شرکت داشت، برابری کرد. میلار فقط به دلیل تحریم شانس حضور در بازیهای المپیک ۱۹۸۰ مسکو را از دست داده بود.
خانم سالوکوادزه بعد از حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو گفته بود: «فکر نمیکنم بعد از این بازیها، به رقابت کردن ادامه دهم. هنوز ذهنم متمرکز است و تکنیکم را از دست ندادهام؛ اما چشمانم دیگر مثل قبل نمیبینند. نمیتوان زمان را متوقف کرد؛ تو پیرتر میشوی.» اما سالوکوادزه پس از کسب مقام چهارم در ماده تپانچه ۲۵ متر در بازیهای اروپایی سال ۲۰۲۳ بلیت حضور در المپیک پاریس را به دست آورد.
شروع در سن ۱۹ سالگی
سالوکوادزه اولین بار در سن ۱۹ سالگی ، با پرچم اتحاد جماهیر شوروی در المپیک سئول ۱۹۸۸ حضور یافت و در ماده ۲۵ متر تپانچه مدال طلا و در تپانچه بادی ۱۰ متر، مدال نقره گرفت.
چهار سال بعد، او در المپیک ۱۹۹۲ بارسلونا در تیمی به نام «تیم متحد» که کمیته بینالمللی المپیک برای هیئتهای ورزشی جمهوریهای سابق اتحاد جماهیر شوروی برگزیده بود حضور یافت و در المپیک ۱۹۹۶ برای تیم گرجستان مسابقه داد.
سالوکوادزه در المپیک ۲۰۰۸ پکن، یک مدال برنز دیگر به دست آورد. این مدال در میانه جنگ گرجستان و روسیه به دست آمد و تصویر او برروی سکو و درحالی که ناتالیا پادرینای روس و برنده مدال نقره را در آغوش کشیده بود، حسابی وایرال شد. خود او با یادآوری آن تصویر گفت: « ما به تمام جهان نشان میدهیم که ورزش، صلح است. بازیهای المپیک جنگها را متوقف و صلح را ترویج میکند. این حرکت راهی برای حمایت از صلح بود.»
این بانوی قهرمان در المپیک ۲۰۱۲ لندن، پرچمدار کشورش در مراسم افتتاحیه بود.
نام او در المپیک ریو ۲۰۱۶ به دلیل رقابت در کنار پسرش در تاریخ ثبت شد. تا پیش از آن هرگز مادر و پسری در یک دوره از بازیهای المپیک شرکت نکرده بودند. پسر او، تسوتن ماچاوریانی اولین بار در سن ۱۸ سالگی در ماده تپانچه ۲۵ متر به رقابت پرداخت و در کنار آنها واختانگ سالوکوادزه، پدر نینو و پدربزرگ تسوتن که مربی آنها بود، حضور داشت.
در المپیک توکیو، خانم نینو در تپانچه ۱۰ متر رتبه سی و یکم و در تپانچه ۲۵ متر رتبه بیست و پنجم را به دست آورد و در المپیک پاریس هنوز مسابقاتش را شروع نکرده است.
تا کنون نظری ثبت نشده است!