loader
14:26
0
کد خبر : 8010

هم‌گروه‌های احتمالی ایران در دور آخر مقدماتی؛ خیلی سخت، خیلی آسان

اختصاصی/ آسیا در جام‌جهانی آینده حداقل ۸ نماینده خواهد داشت اما این از جذابیت‌های دور نهایی مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ در این قاره کم نمی‌کند.

هم‌گروه‌های احتمالی ایران در دور آخر مقدماتی؛ خیلی سخت، خیلی آسان

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، پس از یک دوره جذاب هفت ماهه، دور دوم مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ در قاره آسیا روز سه‌شنبه به پایان رسید. با افزایش تعداد تیم‌های جام جهانی به ۴۸ تیم، آسیا در حال حاضر حداقل هشت نماینده در رقابت‌های دوره بعدی جام جهانی خواهد داشت.

اما این افزایش سهمیه باعث ایجاد تغییراتی در مسابقات مقدماتی هم شده به طوری که برای اولین بار ۱۸ تیم در دور سوم و نهایی مبارزه خواهند کرد.

حاضران در دور نهایی

هجده تیم به مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی صعود کرده‌اند که در میان آنها نام‌های کلاسیک و همیشگی و البته چند اسم تازه و شگفت‌انگیز دیده می‌شود.

ایران

ماجرای گروه E به شکلی قابل پیش‌بینی زودتر از موعد مشخص شد و به عنوان صدرنشین صعودش  را به جمع تیم‌های پایانی قطعی کرد.

تیم ملی ایران در سه جام جهانی اخیر حضوری مستمر داشته و باردیگر در میان مدعیان اصلی حضور قرار دارد هرچند شاید دو تساوی برابر تیم قدرتمند ازبکستان کمی نگرانی‌هایی را در اردوی تیم ملی بوجود آورده باشد. تیم ملی ایران اکنون یکی از پرستاره‌ترین تیم‌های قاره آسیاست و احتمالا خیلی راحت چهارمین حضور متوالی اش را تجربه خواهد کرد. بی تردید هدف ایران صعود از مرحله گروهی جام جهانی است.

قطر

قطر به عنوان قهرمانی دو دوره اخیر جام ملتهای آسیا بعد از تجربه اولین حضورش در جام جهانی قبلی که میزبانی آنرا به عهده داشت حالا امید دارد که دومین تورنمنت بزرگ را تجربه کند.

کویت

کویت که به دلیل تعلیق فیفا از راهیابی به جام جهانی ۲۰۱۸ منع شده بود چهارسال زمان برد تا دوباره خودش را در قاره آسیا پیدا کند. این تیم اکنون دوباره به سطح اصلی بازگشته چرا که در گروهش دوم شد.

ژاپن

ژاپن با رکورد کامل ۶ برد و ۲۴ گل زده در گروه خودش به عنوان بهترین تیم به مرحله بعدی صعود کرد. هاجیمه موریاسو سرمربی تیم در بازی برابر سوریه روش ماجراجویانه ۱-۴-۲-۳ را استفاده کرد و با ۵ گل به برتری رسید.

کره شمالی

یکی از سورپرایزهای این دوره از رقابت‌ها که اگر بتواند راهی جام جهانی شود شگفتی را تکمیل خواهد کرد.

کره جنوبی

کره‌جنوبی پای ثابت آسیا در رقابت‌های جام جهانی در این دوره از رقابت‌ها نیز به عنوان یکی از مدعیان اصلی حضور خواهد داشت.

چین

‌تیم ملی چین با برانکو ایوانکوویچ هرچند سخت و با کمی خوش شانسی اما به دور بعدی رسید. برانکو با رساندن چین به جام جهانی ۲۰۲۶ می‌تواند پاسخ محکمی به انتقادات کشنده ای که اکنون علیه‌ش وجود دارد بدهد.

عمان

افزایش تعداد تیم‌های حاضر در مقدماتی جام جهانی دور نهایی باعث شده تا تیم‌هایی مانند عمان هم به این مرحله رسیده و شانس حضور در جام‌جهانی را هم دارد. عمان در گروهش به عنوان تیم اول صعود کرد.

قرقیزستان

پایان دور دوم مقدماتی برای قرقیزستان رویایی بود چرا که این تیم برای اولین بار به جمع تیم‌های نهایی مقدماتی جام جهانی رسید.

عربستان سعودی

عربستان سعودی با روبرتو مانچینی به دنبال صعود به سومین جام جهانی متوالی است اما شکست این تیم برابر اردن در آخرین بازی کمی نگرانی را برای هواداران این تیم بوجود آورده است.

امارات متحده عربی

امارات با ۱۶ امتیاز از ۱۸ امتیاز ممکن به مرحله بعدی رفت. این تیم بعد از حضور در جام جهانی خاطره انگیز ۱۹۹۰ ایتالیا به دنبال دومین حضور است.

بحرین

بحرین که همواره غول کش مرحله مقدماتی بوده اما خودش تا به حال به جام جهانی نرفته است و شاید حضورش اینبار در میان هجده تیم پایانی منجر به این اتفاق تاریخی شود.

استرالیا

یکی دیگر از تیمهای مدعی اصلی قاره آسیا که حضورش در جمع تیم های پایانی قابل پیش بینی بود.

فلسطین

جذاب ترین تیم مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی بی‌تردید فلسطین است. این تیم در جام ملتها نشان داد تیم باکیفیت و با استعدادی است و شاید اولین تجربه حضور فلسطین در جام جهانی مهمترین اتفاق این تورنمنت هم باشد.

سیدبندی

سیدبندی مرحله پایانی رقابت‌های مقدماتی جام جهانی نیز انجام شد و تیم ملی ایران به همراه ژاپن و کره جنوبی در سید اول قرار گرفت. اما از نکات عجیب این سیدبندی حضور استرالیا در سید دوم و عربستان در سید سوم است که می‌تواند منجر به شکل گیری گروه‌های دشوار شود. رقابت‌های مرحله پایانی در سه گروه شش تیمی برگزار می‌شود که دو تیم نخست هر گروه (شش سهمیه مستقیم) به جام جهانی صعود می‌کنند. تیم‌های سوم و چهارم هر گروه در ادامه در دو گروه سه تیمی رقابت می‌کنند که دو تیم اول هرگروه مستقیم به جام جهانی می‌روند ( تکمیل هشت سهمیه). تیم های دوم هرگروه نیز در پلی  آف به مصاف هم می‌روند تا برنده آن به دیدار بین قاره‌ای برای کسب سهمیه باقیمانده برود.

همگروه‌های ایران

تیم ملی ایران به خاطر حضور در سید یک با تیم‌های ژاپن و کره جنوبی همگروه نشده و هر کدام از این تیمها سرگروه یکی از سه گروه خواهند بود.

اما تیم ملی ایران از میان استرالیا، قطر و عراق با یکی از تیمهای سید دو، از میان تیم های عربستان، ازبکستان و اردن با یکی از تیمهای سید سه ، یکی از تیم های امارات، عمان و بحرین از سید ۴، یکی از تیم های چین، فلسطین و قرقیزستان از سید ۵ و یکی از تیم های سید ۶ شامل اندونزی، کره شمالی و کویت همگروه خواهد شد.

سخت‌ترین گروه

براساس رنکینگ فیفا سخت ترین گروه احتمالی تیم ملی ایران می‌تواند چنین شکلی داشته باشد:

ایران، استرالیا، عربستان، امارات، چین، کره شمالی

اما از نظر سوابق بازی و رودررویی های تاریخی شاید گروه سخت احتمالی کمی تغییر کند:

ایران، استرالیا، عربستان، بحرین، چین، کویت

آسان‌ترین گروه

براساس رنکینگ فیفا آسان‌ترین گروه تیم ملی چنین شکلی خواهد داشت:

ایران، عراق، اردن، بحرین، قرقیزستان، کویت

در اینجا هم براساس سوابق تاریخی رقابت‌های تیم‌ملی شاید آسان‌ترین گروه احتمالی تغییراتی نسبت به گروه آسان از نظر رنکینگ داشته باشد:

ایران، قطر، ازبکستان، امارات، قرقیزستان، اندونزی

سیدبندی مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ در قاره آسیا

سید اول: ژاپن، ایران و کره جنوبی

سید دوم: استرالیا، قطر و عراق

سید سوم: عربستان، ازبکستان و اردن

سید چهارم: امارات، عمان و بحرین

سید پنجم: چین، فلسطین و قرقیزستان

سید ششم: اندونزی، کره شمالی و کویت

برچسب ها
کد خبر : 8010
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار