loader
06:24
0
کد خبر : 5417

سرخابی‌ها رسما واگذار شدند؛ روز تاریخی فوتبال

استقلال و پرسپولیس امروز در مراسمی به صورت رسمی واگذار شدند تا سرانجام این گام بزرگ برای خصوصی سازی سرخابی ها برداشته شود.

سرخابی‌ها رسما واگذار شدند؛ روز تاریخی فوتبال

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ مراسم رسمی واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی امروز به طور رسمی برگزار شد. در این مراسم کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی برگزار شد. همچنین رضا درویش و علی خطیر مدیران دو باشگاه پرسپولیس و استقلال علاوه بر مسئولان فدراسیون فوتبال نیز در این مراسم حضور داشتند.

استقلال نفتی شد؛ پرسپولیس بانکی!

 بعد از تایید صلاحیت خریداران، 85 درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به شرکت‌های تابعه آن شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز به بانک‌های شهر(30 درصد)، ملت (20 درصد)، تجارت (20 درصد)، صادرات (5 درصد)، رفاه (5 درصد) و اقتصاد نوین (5 درصد) انتقال پیدا کرد.

10 درصد سهام دو باشگاه نیز پیش‌تر به هواداران واگذار شده بود. طبق اعلام وزیر ورزش قرار است 5 درصد باقی‌مانده سهام دو باشگاه نیز به زودی به پیشکسوتان واگذار شود. این درحالی است که مالکیت مشترک سرخابی‌ها که در اختیار وزارت ورزش بود مشکل اصلی دو باشگاه برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا به شمار می‌رفت. در این مراسم پس از اعلام نتایج مزایده این دو باشگاه، قرارداد واگذاری شرکت‌های استقلال و پرسپولیس منعقد شد.

هواداران حالش را ببرند!

وزیر ورزش و جوانان در ابتدای این مراسم گفت: امروز بهترین روز ورزش کشور است. مردم با خوشحالی استقلال و پرسپولیس خوشحال هستند و با ناراحتی این‌ها در سیر تغییر و تحول آنها ناراحت شدند. اگر تاکیدات و همراهی رییس جمهور نمی‌بود شاید این اتفاق بزرگ امروز رخ نمی‌داد.

کیومرث هاشمی با بیان اینکه با مدیریت خوب سهامداران دو باشگاه شاهد رشد و تحول فوتبال ایران خواهیم بود، بیان کرد: هر زمان که حال این دو باشگاه خوب باشد، حال فوتبال ایران خوب است و هر زمان که حال فوتبال ایران خوب باشد، حال ورزش کشور خوب خواهد بود. کار وزارت ورزش و جوانان تیم‌داری نیست بلکه وظیفه نظارتی داریم و دولت کمک کرد تا این اتفاق رخ دهد و بعضا به ما نقد می‌کردند که نباید این اتفاق رخ دهد اما امروز خوشحال هستیم که اراده دولت محقق شد و از همه پیشکسوتان نیز تشکر می‌کنم و باید بگویم ۵ درصد هم برای پیشکسوتان پیش‌بینی شده که در اختیار وزارت ورزش و جوانان است و واگذاری آن ۵ درصد هم انجام می‌شود تا وزارت ورزش کاملا خود را از تیم‌داری دور کند و آرزوی دیرینه ورزش کشور محقق شود و بدون دغدغه در رقابت‌های بین‌المللی حضور یابند.

وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات بحث مالکیت مشترک بود و مسائل دیگری داشتند که باید حل می‌شد، گفت: جلسات مختلفی با حضور مسئولان دو باشگاه و فدراسیون فوتبال برگزار و این مشکلات حل شد تا بتوانند به بهترین شکل در لیگ قهرمانان آسیا حضور یابند.

هاشمی درباره اینکه وزارت ورزش نقشی در مورد اینکه چه کسی به این دو باشگاه بیاید نداشته است، گفت: امیدوار هستیم بخش خصوصی در مورد این دو باشگاه به خوبی تصمیم‌گیری کند و خروجی تصمیمات بنابر تاکید  رییس جمهور، خوشحالی مردم باشد و با روند خوب مدیریت امیدواریم این هدف محقق شود.

هاشمی در بخشی از حرف‌هایش هم ابراز امیدواری کرد استرس هواداران از این پس کمتر شود و با بازی‌های خوبی که استقلال و پرسپولیس انجام می دهند، هواداران حالش را ببرند!

خبر خوب وزیر اقتصاد برای سرخابی ها

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد هم امروز در مراسم واگذاری سرخابی‌ها حضور داشت و درباره حق پخش تلویزیونی بازی‌های پرسپولیس و استقلال صحبت‌های امیدوارکننده‌ای مطرح کرد: حق پخش تلویزیونی سرخابی‌ها حتما باید پیگیری شود و سروسامان پیدا کند. امیداریم این موضوع و مواردی که می‌تواند منجر به درآمدهای پایدار دو باشگاه شود را به سرانجام برسانیم و دغدغه میلیون‌ها هوادار این دو باشگاه برطرف شود.

خاندوزی درباره مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی گفت: یادمان است که در موضوع انتقال استقلال و پرسپولیس به دولت چه گفتند. بعضا عنوان میشد که "از این حرف‌ها گوشمان پر است و بسیار ابلاغ شده اما دولت‌ها در ایران چنین اراده‌ای از خود نشان نمی‌دهند". اما امروز شاهدیم که امروز با یک همت و همدلی جمعی بین تمام ارکان و خانواده ورزش کشور شاهد واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال هستیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه ما نسبت به اصل مشارکت طلبیدن مردم و بخش غیردولتی اراده جدی داریم، گفت: در اسفند ۱۴۰۰ یعنی شش ماهه اول شروع به کار دولت گام اول یعنی موضوع افزایش سرمایه پرسپولیس و استقلال و خصوصی‌سازی آنها و واگذاری ۱۰ درصد سهام آنها به مردم صورت گرفت.

خاندوزی تاکید کرد: جای مجموعه‌های بزرگ کشور در بازار سرمایه خالی است که مقدمات حضور آنها را فراهم می کنیم. با وزارت نفت مذاکره می‌کنیم که پالایشگاه بزرگ خلیج فارس را وارد بورس کنیم. با وزارت صمت وارد مذاکره شدیم که پروژه‌های جذاب معدنی کشور را به مشارکت مردمی و تامین مالی جمعی مردمی، فراخوان کنیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه واگذاری باید بر اساس اهلیت و تخصص باشد، گفت: در دولت سیزدهم واگذاری‌های چندان زیادی نداشتیم. شاید یکی از موارد مهم آن واگذاری سهام هلدینگ خلیج فارس بود که به یک مجموعه تخصصی واگذار شد. نگاه ما بلندمدت است که دوباره این واگذاری‌ها برگردد. یعنی متقاضیان کسانی باشند که کار حرفه‌ای را خوب انجام دهند.

صاحبان جدید و انتخاب مدیرعاملان جدید

با واگذاری رسمی استقلال و پرسپولیس، بحث انتخاب هیات مدیره و مدیرعاملان این تیم هم مطرح است. محمد شروین اسبقیان، معاون وزیر ورزش در اینباره گفت: پرسپولیس و استقلال واگذار شدند و تکلیف هیات مدیره را شرکت‌ها مشخص می‌کنند. وزارت ورزش نیز بر روند اداره باشگاه‌ها نظارت و آنها را حمایت می‌کند.

او در مورد تعیین مدیرعامل دو باشگاه سرخابی گفت: زمانی که هیات مدیره دو باشگاه تعیین شد، مدیرعامل‌ها را مشخص می‌کنند و وزارت ورزش دیگر نقشی ندارد. وزارت ورزش به لحاظ صلاحیت فردی نظارت می‌کند و انتخاب مدیرعامل‌ها در اختیار باشگاه‌ها است.

مدیریت پرسپولیس به بانک شهر رسید؛ درویش ماندگار شد

بعد از انتقال ۸۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیومی متشکل از ۶ بانک، حرف و حدیث‌های زیادی درباره تغییرات مدیریتی این باشگاه مطرح شد که حالا مشخص شده فعلا شاهد ایجاد تغییرات در ساختار مدیرتی پرسپولیس نخواهیم بود. بر اساس اعلام مدیرعامل بانک شهر، رضا درویش تا پایان فصل به کارش در پرسپولیس به عنوان مدیرعامل ادامه خواهد داد.

مدیرعامل بانک شهر در مراسم رسمی واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، گفت: طبق توافقی که در کنسرسیوم بانکی انجام شده و با توجه به اینکه شهرداری تهران متولی امور فرهنگی پایتخت است و ظرفیت‌های قابل اتکایی دارد، مدیریت باشگاه پرسپولیس از طریق مدیریت پیمان در سال اول به شهرداری تهران واگذار خواهد بود.

او درباره نحوه انتخاب مدیرعامل و هیات مدیره پرسپولیس گفت: یک سید در اختیار یکی از بانک‌های تجارت یا ملت خواهد بود و رییس هیات مدیره از طرف یکی از این دو بانک تعیین شود که حاکمیت شرکتی برای نظارت بر فعالیت سیدی که مدیرعامل را تعیین می‌کند به وجود بیاید.

مدیرعامل بانک شهر در پاسخ به این سوال که آیا باشگاه پرسپولیس و استقلال از این پس برای دریافت تسهیلات در اولویت بانک شهر قرار دارند، گفت: ما باید بودجه‌ریزی کنیم و با یک مدل درآمد ـ مصارف عمل کنیم. نمی‌خواهیم در قالب تسهیلات کارها را پیش ببریم بلکه بانک‌ها در قالب سرفصل مسئولیت‌های اجتماعی می‌توانند کمک‌های خود را به باشگاه انجام دهند. باشگاه باید به سمت درآمدزایی برود. این شامل درآمدهای پایدار و بودجه‌هایی در قالب سرفصل مسئولیت‌های اجتماعی خواهد بود.

احمدی درباره برنامه بانک شهر برای پوشش بدهی حدود ۸۰۰ میلیارد تومانی هریک از دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بیان کرد: هنوز صورت‌های مالی دیده نشده و مدلی که کنسرسیوم می‌خواهد تشکیل شود و مدل درآمدی باشگاه را بتواند فراهم کند تعیین نشده است. انشاءالله در دستور جلسه هفته آینده کنسرسیوم بانکی با شفاف شدن این مسائل موضوع بررسی و اعلام می‌شود.

قطعا آنچه الان اهمین زیادی دارد، نحوه مدیریت دو باشگاه پرسپولیس و استقلال است که مدیرعامل بانک شهر درباره آن توضیح داد: طبق مصوبه شورای پول واعتبار بانک‌ها مکلفند در قالب مدیریت ـ پیمان یا سایر روش‌ها مدیریت باشگاه را واگذار کنند. البته این تناقضی با سیاست‌گذاری و عضو هیات مدیره بانک‌ها در باشگاه پرسپولیس ندارد. از طرف بانک‌ها باید نظام تامین مالی تعیین شود و اولویت این است که مدیریت باشگاه را به شهرداری تهران واگذار کنیم.

اختصاصی | نشست خبری بازیان رییس سازمان خصوصی سازی در حاشیه مراسم واگذاری استقلال و پرسپولیس

برچسب ها
کد خبر : 5417
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار