loader
07:31
0
کد خبر : 6139

بزرگ‌ترین ورزشگاه‌های ساخته شده بعد از انقلاب

اختصاصی / با معرفی ورزشگاه خیبر خرم‌آباد به نام «لر آرنا» و انتشار بیشتر عکس‌های این استادیوم، بد نیست با بزرگ‌ترین ورزشگاه‌های ساخته شده بعد از انقلاب آشنا شوید.

بزرگ‌ترین ورزشگاه‌های ساخته شده بعد از انقلاب

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ «خیبر خرم آباد» صدرنشین لیگ آزادگان که در فصل آینده این تیم را در جمع تیم‌‍‌های لیگ برتری خواهیم دید، در این فصل بازی‌های خود را در استادیوم «تختی» که شرایط خوبی هم ندارد، برگزار کرده. این در حالی‌است که از سال ۱۳۸۶ کلنگ ساخت یک ورزشگاه ۱۵ هزار نفری در خرم آباد زده شده بود که در کمال ناباوری هنوز به بهره‌برداری نرسیده. این مجموعه ورزشی قرار بود مرکز جامعی از سالن‌های ورزشی اعم از دو میدانی، استخر و اسب سواری و ... باشد اما به هر دلیلی ۱۷ سال است که به سرانجام نرسیده. ناگفته نماند که این پروژه حدود ۱۳ سال متوقف شده بود.

برای باشگاه خیبر  که فصل آینده در لیگ برتر فعالیت خواهد داشت، وجود یک استادیوم مجهز و مطابق با استانداردها، ضرورت به شمار می‌رود و به یکی از دغدغه‌های ورزشکاران این استان تبدیل شده است. در این راستا «مسعود عبدی» مالک باشگاه خیبر در مورد روند تکمیل ساخت این ورزشگاه توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: «طبق ماده ۲۷ با واگذاری ورزشگاه ۱۵ هزار نفری به باشگاه خیبر موافقت شد اما هنوز قرارداد آن منعقد نشده است. امیدواریم که عقد قرارداد و روند اجرایی آن خیلی زمان نبرد و بتوانیم عملیات‌های بیشتری در ورزشگاه انجام دهیم که بتوانیم یک ورزشگاه در شأن تیم خیبر خرم آباد و هواداران محترم این تیم تحویل بدهیم. همین جا هم اعلام می‌کنم که انشاالله ورزشگاه را هم «لُر آرنا» نام‌گذاری می‌کنیم چون که این ورزشگاه متعلق به قوم لُر هست و به دلیل جایگاهی که خیبر در بین لُر تباران عزیز دارد، اسم ورزشگاه را این‌گونه انتخاب می‌کنیم.»

ورزشگاه «لُر آرنا» در حالی طبق وعده مالک خیبر در حال آماده‌سازی است که بعد از انقلاب، ورزشگاه‌های بزرگ و مجهزی در کشور ساخته شده. به همین بهانه در ادامه ۵ ورزشگاه نوساز ایران بعد از انقلاب را با هم بررسی می‌کنیم.

۱) استادیوم یادگار امام (تبریز)

تبریز از سال های دور یکی از قطب‌های فوتبال ایران بوده است. تیم‌هایی چون تراکتورسازی و ماشین‌سازی تبریز بازیکنانی مثل کریم باقری و سیروس دین‌محمدی را به فوتبال ایران معرفی کردند. اما شهر تبریز با وجود تیم‌هایی که در سطح اول فوتبال ایران فعالیت می‌کردند از وجود یک ورزشگاه بزرگ محروم بود و ساخت یک مجموعه ورزشی جدید برای این شهر یک نیاز اساسی محسوب می‌‌شد.

همین موضوع باعث شد تا ورزشگاه یادگار امام تبریز ساخته شود. این استادیوم سومین ورزشگاه بزرگ ایران است و گنجایش ۶۶ هزار تماشاچی را دارد. ساخت این ورزشگاه در سال ۶۸ آغاز شد و در سال ۷۵ به پایان رسید. این مجموعه در دهکده المپیک تبریز ساخته شده است و یکی از مجموعه‌های ورزشی این دهکده است. حالا استادیوم یادگار امام تبریز ورزشگاه اختصاصی تی‌تی‌های تبریزی است. هرچند که این ورزشگاه از نظر امکانات رفاهی و جانبی ضعف دارد اما توانسته از کنفدراسیون فوتبال اسیا درجه -A را کسب کند. اما مهمترین معضل این ورزشگاه به مانند دیگر ورزشگاه‌های ساخته شده در کشور جانمایی اشتباه آن و دوری از مرکز شهر است.

۲) استادیوم امام رضا (مشهد)

مشهد به عنوان یکی از کلانشهرهای ایران دارای ۳ استادیوم تختی، ثامن و ورزشگاه امام رضا است. استادیوم امام رضا با گنجایش ۲۵ هزار نفر مدرن‌ترین و اولین ورزشگاه مسقف ایران است که با هزینه آستان قدس رضوی ساخته و در ۲۵ شهریور سال ۱۳۹۶ با انجام یک بازی دوستانه بین تیم‌های منتخب مشهد و منتخب شهر کربلا افتتاح شد.

ساخت این استادیوم نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه در بر داشت. ساخت سقف این ورزشگاه به دست یک شرکت فرانسوی انجام شد و یک شرکت اسپانیایی هم کار نصب صندلی‌های این استادیوم را بر عهده گرفت.

۳) استادیوم نقش جهان (اصفهان)

دومین ورزشگاه بزرگ ایران بعد از حرف و حدیث‌های فراوان در چند مرحله تکمیل شد تا بالاخره در سال ۱۳۹۵ و با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور وقت افتتاح شود. پروژه ساخت این ورزشگاه در سال ۱۳۶۷ کلید خورد و تا سال ۱۳۸۱ ادامه داشت. سپاهان اصفهان در سال ۸۱ بازی‌های خانگی خود را در این ورزشگاه برگزار کرد تا اینکه ساخت فاز دوم این ورزشگاه از سال ۸۶ ازسر گرفته شد و تا سال ۹۵ ادامه یافت.

شاید پروژه ساخت ورزشگاه نقش جهان طولانی‌ترین پروژه زیربنایی در حوزه ورزش ایران باشد که حواشی فراوانی به همراه داشته است. این ورزشگاه به مدت ۲۰ سال در اختیار تیم سپاهان اصفهان قرار گرفته است.

۴) استادیوم فولاد آرنا (خوزستان)

ورزشگاه تختی اهواز قدیمی‌ترین ورزشگاه خوزستان است که در سال‌های دور میزبان بازی‌های تیم های فوتبال ایران بوده. بعد از افتتاح ورزشگاه غدیر اهواز، فوتبال خوزستان می‌توانست از داشتن ورزشگاه جدیدتر خوشحال باشد اما فولاد خوزستان، اینی که دوبار قهرمانی در لیگ برتر فوتبال کشور را تجربه کرده بود، آرزوهایی بزرگ‌تری در سر داشت.

مسئولان این باشگاه با اتکا به کمک‌های مالی کارخانه فولاد خوزستان کلنگ ساخت دومین ورزشگاه مدرن ایران یا همان «فولاد آرنا» را به زمین کوبیدند. مجموعه فولاد خوزستان در سال ۱۳۹۱ ساخت این ورزشگاه را آغاز کرد؛ ورزشگاهی که مجهزترین و زیباترین ورزشگاهِ جدید ایران به حساب می‌آید و اولین استادیوم کشور است که به سبک ورزشگاه‌های مدرن اروپایی پیست تارتان ندارد و تماشاگران در کمترین فاصله با زمین، بازی‌ها را مشاهده می‌کنند.

گنجایش این ورزشگاه هم ۲۷ هزار نفر است. همچنین سیستم نورپردازی این ورزشگاه مانند ورزشگاه‌های مدرن اروپایی‌ست؛ جایی که خبری از دکل‌های بلند پرژکتورها نیست.

۵) استادیوم پارس (شیراز)

چهارمین ورزشگاه بزرگ ایران در استان فارس با بودجه‌ای بالغ بر ۱۱۴ میلیارد تومان ساخته شد. این استادیوم ۵۰ هزار نفری در حالی به بهره‌برداری رسید که استان فارس چندسالی‌ست در لیگ برتر نماینده‌ای ندارد. البته یکی دیگر از مشکلات این ورزشگاه فاصله ۵۰ کیلومتری آن با شهر شیراز است.

«حافظیه» قدیمی‌ترین ورزشگاه شیراز است که در مرکز شهر قرار دارد و از موقعیت مکانی خوبی برخوردار است. شاید سازمان تجهیز و نوسازی اماکن ورزشی می‌توانست با هزینه کمتر ورزشگاه حافظیه را بازسازی کند و استادیوم پارس را در فاصله‌ای دور از شهر شیراز نمی‌ساخت.

برچسب ها
کد خبر : 6139
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار