loader
03:14
0
کد خبر : 1030

نگاهی به ۱۴ دیدار تیم ملی در دور آخر مرحله گروهی

اختصاصی/ تیم ملی ایران با انجام بازی برابر امارات بازی های مرحله گروهی را به پایان می رساندو پا به مرحله حذفی رقابت های جام ملت های آسیا می گذارد.

نگاهی به ۱۴ دیدار تیم ملی در دور آخر مرحله گروهی

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، تیم ملی ایران فردا سه شنبه در آخرین بازی مرحله گروهی به مصاف امارات متحده عربی می رود. ایران پیش از این بازی با دو برد برابر فلسطین و هنگ کنگ صعودش به مرحله بعدی را قطعی کرده و این بازی به نوعی جنگ صدرنشینی به حساب می آید چرا که امارات ۴ امتیازی در صورت پیروزی برابر ملی پوشان ایرانی می تواند با ۷ امتیاز سرگروه شود.

۱۹۶۸-آخرین بازی و اولین فینال

اولین حضور ایران در جام ملت های آسیا در سال ۱۹۶۸ با میزبانی تهران رقم خورد. مرحله نهایی این دوره از بازی ها کلا در یک گروه برگزار شد و بازی آخر مرحله گروهی فینال بازی ها هم بود.  تیم ملی با هدایت محمود بیاتی در آخرین بازی با نتیجه دو، یک برابر حریفش رژیم صهیونیستی به برتری رسیده و قهرمان شد.

۱۹۷۲-دوهت تریک پیاپی

تیم ملی ایران در جام ملت های ۱۹۷۲ که در تایلند برگزار می شد در گروه سه تیمی با عراق و تایلند همگروه شده بود. در این بازی ها که ایران ابتدا عراق را به سه گل حسین کلانی برده بود در آخرین بازی مرحله گروهی هم تایلند را با هت تریک علی جباری شکست داد. این بازی ۲۳ اردیبهشت ۱۳۵۱ در ورزشگاه ملی بانکوک و با حضور ۲۵ هزار هوادار تایلندی برگزار شد. تیم ایران با برد برابر عراق و مساوی این تیم برای تایلند از گروهش صعود کرده بود و بازی آخر تشریفاتی به حساب می آمد. ایران ابتدا دو گل در دقایق ۶۹و ۷۰ از حریف دریافت کرد اما در ده دقیقه پایانی جباری هافبک تیم ملی با سه گلی که زد نتیجه را تغییر داد.تیم ایران در مرحله بعدی به مصاف کامبوج رفت و در نهایت با مربیگری محمد رنجبر به مقام قهرمانی رسید.

۱۹۷۶- پرگل ترین برد در جام ملت ها

دومین میزبانی پیاپی ایران در جام ملت های ۱۹۷۶ رقم خورد. در این دوره بازی ها تیم ایران چند رکورد جالب را رقم زد. برای سومین دوره پیاپی قهرمان مسابقات جام ملت ها شد و البته پرگل ترین برد تاریخش در این رقابت ها را در آخرین بازی مرحله گروهی رقم زد.  ایران که در مرحله گروهی با عراق و تایلند همگروه شده بود ابتدا عراق را با گل های ناصرنورایی و حسن روشن برد و در بازی دوم که آخرین مسابقه مرحله گروهی هم بود در ورزشگاه آزادی و در حضور ده هزار تماشاگر با نتیجه جالب ۸، صفر یمن جنوبی را مغلوب کرد.

در این برد که پرگل ترین برد تیم ملی ایران در تاریخ جام ملت ها نیز به حساب می آید. در این بازی  غلامحسین مظلومی در دقایق ۶۳ و ۷۴ و ۸۰، علی‌رضا عزیزی در دقایق ۱۷ و ۷۳، ناصر نورایی در دقایق ۴۰ و ۴۲ و علیرضا خورشیدی در دقیقه ۴۵  برای ایران گلزنی کردند.

۱۹۸۰-آخرین گل دانایی فرد در سومین روز جنگ

بازی های جام ملت های ۱۹۸۰ برای ایران یک تورنمنت خاص و تلخ بود چرا که حضور ملی پوشان همزمان با آغاز جنگ تحمیلی از سوی عراق به شهرهای جنوبی کشور بود. در سومین روز حمله سنگین عراق از زمین و هوا، مقاومت مردمی و نظامی اشغال خرمشهر و آبادان را ناکام گذاشته بود، ملی پوشان ایرانی با روحیه ای متاثر از این اتفاق تلخ پا به میدان مسابقه در آخرین بازی مرحله گروهی در ورزشگاه صباح السالم کویت با قضاوت انریکو مندوزا مکزیکی به مصاف کره شمالی رفت. تیم ایران در این دوره که در دوگروه پنج تیمی برگزار می شد دو مساوی بدون گل برابر سوریه و ۲،دو برابر چین را بدست آورد و سپس با هفت گل بنگلادش را در هم کوبید. تیم ملی ایران در آخرین بازی مرحله گروهی برابر کره شمالی با سه گل حمید علیدوستی، بهتاش فریبا و ایرج دانایی فرد در همان یکساعت اول بازی را به سود خودش تمام کرد و دو گل حریف در دقایق پایانی هم تاثیری در تغییر نتیجه نداشت. تیم ملی ایران با ۶ امتیاز و هم امتیاز با کره شمالی و به تفاضل گل بهتر به عنوان تیم اول به مرحله بعدی رفت اما در این مرحله دو، یک به کویت باخت.

۱۹۸۴- صعود با پنالتی شاهرخ

در ۱۹ آذر سال ۱۳۶۳ در استادیوم ملی سنگاپور تیم ملی ایران در آخرین بازی از مرحله گروهی، به مصاف میزبان رقابت ها رفت. تیم ایران در این بازی ابتدا ایران با پنالتی دقیقه ۵۵  شاهرخ بیانی از حریف پیش افتاد اما ۵ دقیقه بعد گل مساوی را خورد. با اینحال ایران هم امتیاز با چین و به خاطر تفاضل گل به عنوان تیم دوم به مرحله بعدی صعود کرد.  تیم ملی ایران در این دوره با هدایت ناصرابراهیمی در مرحله حذفی و در ضربات پنالتی مغلوب عربستان شد.

۱۹۸۸-باخت سنگین بدون عابدزاده

در جام ملت های آسیا ۱۹۸۸ در قطر تیم ملی ایران با هدایت پرویز دهداری و تحت تاثیر استعفای دسته جمعی ستاره ها و همچنین جوانگرایی این مربی بود. با این حال در دور گروهی تیم ایران توانست با دو برد برابر قطر میزبان و امارات و همچنین تساوی برابر ژاپن تا پیش از بازی آخر صعودش را قطعی کند. از همین روز پرویز دهداری برخی از ستاره های تیم از جمله احمدرضا عابدزاده را نیمکت نشین کن و به جای او احمد سجادی را درون دروازه گذاشت. کره ای ها در این بازی به مراتب بهتر از تیم ایران بودند و توانستند سه باز دروازه سجادی را باز کنند. شرایط به گونه ای پیش رفت که دهداری مجبور شد عابدزاده را به جای سجادی به زمین بفرستد.

۱۹۹۲- بدترین نتیجه تاریخ

تیم ملی ایران بعد از قهرمانی در بازی های آسیایی پکن ۱۹۹۰ با امید کسب جام به جام ملت های هیروشیما در ژاپن رفت. در این دوره تیم ایران با هدایت علی پروین و مجموعه از بازیکنان باتجربه پا به مسابقات گذاشت، و در مرحله گروهی بعد از برد برابر کره شمالی و مساوی برابر امارات در سومین بازی به مصاف ژاپن میزبان رفت.

تیم ایران به یک مساوی برای صعود احتیاج داشت اما روند بازی اصلا مطابق انتظار پروین و یارانش پیش نرفت. اخراج جمشید شاه محمدی در دقیقه ۵۵ ‌با کارت زرد دومی که از جمال شریف سوریه ای گرفت اخراج شد. سه دقیقه مانده به پایان بازی کازویوشی میورا ستاره وقت ژاپن گل برتری تیمش را زد و در ادامه نیز سه بازیکن دیگر ایران از زمین بازی اخراج شدند تا بدترین نتایج تاریخ تیم ملی در جام ملت ها با یک بازی جنجالی و دردسرساز رقم بخورد.

۱۹۹۶- ققنوس طلایی

تیم ملی ایران در آغاز جام ملت های آسیا ۱۹۹۶ تیم پرامیدی نبود. پس از ناکامی های قبلی تیم جوان مایلی کهن بی سرو صدا به امارات رفت و در اولین بازی هم شکست خورد اما در بازی دوم برابر تایلند تغییرات درون زمین نتیجه داد و اولین برد به دست آمد. با این حال ایران برای صعود کار سختی داشت و باید عربستان پر از ستاره را شکست بدهد. اتفاقی که به بهترین شکل رخ داد و تیم طلایی ایران در دهه نود متولد شد. در این بازی که خداداد عزیزی ستاره اش بود ایران با درخشش مثلث ویرانگرش دایی،باقری و خداداد عربستان را به سه گل مغلوب و نام خودش را به عنوان جذاب ترین تیم تورنمنت مطرح کرد. تیمی که در مرحله بعدی کره را با شش گل در هم شکست و خیلی زود تبدیل به طلایی ترین نسل فوتبال ملی شد.

۲۰۰۰-اولین برد بعد از جنگ

تیم ملی ایران در جام ملت های ۲۰۰۰ یکی از پرستاره ترین و پرامیدترین تیم های ایران در تاریخ این مسابقات بود و در مرحله گروهی هم تقریبا همه چیز خوب پیش رفت. بعد از برد پرگل برابر میزبان در اولین بازی و سپس مساوی عجیب برابر تایلند، در سومین بازی یکی از اتفاقات جالب فوتبال ایران در جدال با تیم ملی عراق رقم خورد. دو تیم که در طول هشت سال جنگ تحمیلی باهم بازی نمی کردند، بعد از توافق صلح و امضای قطعنامه چند دیدار برگزار کرده بودند که ایران نتوانسته بود به پیروزی برسد. در سال ۱۳۶۸ و در جام صلح و دوستی دو تیم بدون گل مساوی شدند و سپس در دو بازی پیاپی یکی در مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ و دیگری دور گروهی جام ملت های ۱۹۹۶ عراق با نتیجه دو، یک ایران را شکست داده بود. اما در لبنان و در سومین بازی این علی دایی بود که در سومین بازی پیاپی برابر عراق گلزنی کرد با این تفاوت که اینبار گل او سه امتیازی بود و اولین برد ایران برابر عراق بعد از جنگ تحمیلی را رقم زد.

۲۰۰۴-مساوی سخت

ایران در جام ملت های ۲۰۰۴ با برانکو ایوانکوویچ و امید زیادی به چین رفت اما در مرحله گروهی شرایط امیدوار کننده نبود. بعد از برد در بازی اول برابرتایلند، در بازی دوم برابر عمان تا آخرین دقایق بازنده بود اما گلی که در وقت های تلف شده محمد نصرتی زد ایران را برای بازی سوم امیدوار کرد. با اینحال شاگردان پروفسور در بازی سوم برابر ژاپن به یک مساوی بدون گل دست پیدا کردند و به عنوان تیم دوم به مرحله بعدی رفتند. آنها کره را در یک بازی جذاب در مرحله یک چهارم بردند اما در نیمه نهایی مغلوب چین میزبان شدند.

۲۰۰۷-مقدمات دوری شانزده ساله

تیم ملی ایران رقابت های جام ملت های ۲۰۰۷ که چهارکشور شرق آسیا میزبانش بودند، با امیرقلعه نویی در مسابقات حضور پیدا کرد. ایران ابتدا ازبکستان را برد و سپس با چین مساوی کرد. در بازی سوم تیم ایران به مصاف مالزی رفت و با گل های آندرانیک تیموریان و جواد نکونام به برتری رسید و به عنوان تیم اول گروه به مرحله بعدی صعود کرد. تیم ایران در مرحله بعدی به کره جنوبی خورد و در پنالتی حذف شد. اگر تیم ملی در گروه دوم می شد و به عربستان می خورد شاید سرنوشت امیرقلعه نویی هم کاملا عوض می شد چرا که بعد از شکست برابر کره، او نیز به مدت شانزده سال از نیمکت تیم ملی دور شد.

 ۲۰۱۱- برد با ستاره های گمنام

ایران با افشین قطبی و تیمی متفاوت به جام ملت های ۲۰۱۱ قطر رفت و در هرسه بازی مرحله گروهی سه برد به دست آورد. در آخرین بازی مرحله گروهی ایران با سه گل آرش افشین،محمد نوری و گل به خودی ولید عباس حریفش امارات را شکست داد. هرچند این تیم ملی که حواشی زیادی هم پیرامونش بود در نهایت در مرحله حذفی مغلوب کره جنوبی شد و ناکام ماند.

۲۰۱۵- ترکیب کی روش و گوچی

تیم ملی ایران بعد از عملکرد نسبتا قابل قبول در جام جهانی ۲۰۱۴ و با تغییراتی نسبی به جام ملت های ۲۰۱۵ در استرالیا رفت. کارلوس کی روش که اولین جام ملت هایش را با ایران تجربه می کرد بعد از دو برد برابر بحرین و قطر در بازی آخر به مصاف امارات رفت و با تک گل وقت های تلف شده رضا قوچان نژاد ۹ امتیازی شد و به عنوان تیم اول صعود کرد. تیم ملی در مرحله یک چهارم برابر عراق شکست خورد و دستش به جام نرسید.

۲۰۱۹-دومین مساوی صفر،صفر

این امیدواری وجود داشت که تیم ملی در دومین جام ملت هایش با کارلوس کی روش بتواند به عنوان مهمی برسد اما اینبار نیز چنین اتفاقی نیفتاد. شاگردان مرد پرتغالی در دوبازی ابتدایی یمن(۵-۰) و ویتنام(۲-۰) را شکست دادند اما بازی آخر با گربه سیاه کارلوس کی روش عراق نتیجه ای بهتر صفر صفر به دست نیامد. ایران بعد از صعود توانست ابتدا عمان و سپس چین را هم شکست بدهد اما در بازی نیمه نهایی و در مسابقه ای که اشتباهات کودکانه ای از مدافعان سر زد بازی را با سه گل به ژاپن باخت و به فینال نرسید.

 

برچسب ها
کد خبر : 1030
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار