loader
06:30
0
کد خبر : 1642

پنج نکته مهم در مرحله یک چهارم پایانی جام ملت‌ها

اختصاصی / تنها هشت تیم در گردونه رقابت‌های جام ملت‌های آسیا باقی مانده‌اند و تا روز شنبه تکلیف چهار تیم نهایی این تورنمنت مشخص خواهد شد.

پنج نکته مهم در مرحله یک چهارم پایانی جام ملت‌ها

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، تنها هشت تیم در گردونه رقابت‌های جام ملت‌های آسیا باقی مانده‌اند و چهار دیدار دور یک چهارم نهایی، تکلیف چهار تیم برتر قاره کهن را مشخص خواهد کرد.

قطر، میزبان رقابت‌ها به دنبال تکرار قهرمانی‌اش است؛ ژاپنی‌ها برای پنجمین قهرمانی‌شان در آسیا می‌جنگند و تاجیکستانی‌ها قصد دارند تا در اولین حضورشان در این تورنمنت، رویای موفقیت‌شان را ادامه دهند. در آستانه این بازی‌ها، به مرور 5 نکته مهم در مرحله یک چهارم پایانی می‌پردازیم:

کره در فکر انتقام باخت فینال 2015

در جام ملت‌های آسیا در سال 2015 بود که استرالیا در بازی فینال موفق شد تا با غلبه بر کره جنوبی در وقت‌های اضافه، برای اولین بار قهرمان آسیا لقب گرفته و کره‌ای‌ها را از رسیدن به سومین قهرمانی آسیایی‌شان که رویایی چند دهه‌ای بود باز داشت.

حالا نه سال بعد از آن فینال، این فرصت برای کره‌ای‌ها فراهم شده تا انتقام آن بازی تلخ را از کانگوروها بگیرند. کاپیتان تیم ملی کره در کنار کیم یونگ گوان و کیم جین سو و همچنین دروازه‌بان مصدومشان (کیم سئونگ گیو) تنها بازماندگان آن دیدار در سال 2015 هستند که در رختکن فعلی کره حضور دارند.

گرچه کره‌ای‌ها هنوز با اوج آمادگی‌شان فاصله دارند ولی در این بازی به دنبال انتقام هستند.

ازبکستان و چالش پایان دادن به روند بردهای متوالی قطر

ازبکستان در سال 1996 برای اولین بار در جام ملت‌های آسیا حضور یافت و در هر شش دوره گذشته از جمله همین دوره، توانسته تا به مراحل حذفی برسد. بهترین عملکرد آنها در این تورنمنت در سال 2011 رقم خورد که آنها با در اختیار داشتن سرور جباروف، بازیکن سال AFC، توانستند تا به نیمه نهایی رسیده ولی مقابل استرالیا شکست خوردند.

ازبک‌ها حالا با برد مقابل تایلند به یک چهارم نهایی امسال رسیده‌اند و چالش پیش رویشان، غلبه بر میزبان و قهرمان دوره گذشته این رقابتهاست. ازبکستان در شش مصاف اخیرش مقابل قطر پیروز بوده که یکی از این موارد به برد 0-2 در مرحله گروهی این رقابت‌ها در سال 2011 برمی‌گردد.

از سوی دیگر قطری‌ها در جام ملت‌های آسیا در اوج آمادگی هستند و در هر 11 بازی متوالی اخیرشان در این تورنمنت پیروز بوده‌اند و آخرین بردشان، پیروزی 1-2 مقابل فلسطین در مرحله یک هشتم بوده. حالا باید منتظر ماند و دید که این روند همچنان ادامه خواهد یافت یا خیر

هدف تاریخی اردن

در سال 2011 تیم ملی ازبکستان با غلبه بر اردن در مرحله یک چهارم پایانی، توانست تا به مرحله نیمه‌نهایی برسد. اردن در آن تورنمنت بهترین عملکردش در فوتبال آسیا را به اجرا گذاشت و این آخرین باری بود که آنها به جمع هشت تیم پایانی جام ملت‌ها راه یافتند. اما در این دوره آنها با برد 2-3 مقابل عراق، مجددا خود را به مرحله یک چهارم پایانی رسانده‌اند.

به جز باخت 0-1 مقابل بحرین در دور گروهی، اردنی‌ها در این تورنمنت، خیره‌کننده ظاهر شدند. برد 4-0 مقابل مالزی در اولین بازی گروهی و یک نمایش قابل قبول مقابل کره جنوبی و کسب تساوی 2-2 مقابل این تیم و از پیش رو برداشتن عراق که خیلی‌ها این تیم را یکی از مدعیان قهرمانی می‌دانستند و در نهایت سومین حضور در مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا!

چالش بعدی آنها مقابل ضعیف‌ترین تیم حاضر در این مرحله (دست کم از نظر رنکنیگ فیفاست): تاجیکستانی که برای اولین بار در جام ملت‌های آسیا حضور دارد. این بازی فرصتی استثنایی برای جبران ناامیدی سال‌های 2004 و 2011 را برای اردنی‌ها فراهم می‌کند تا بتوانند نامشان را در تاریخ ثبت کنند.

بازگشت میتوما در غیبت طارمی

ژاپن و ایران روز شنبه در سومین دیدار دور یک چهارم پایانی مقابل هم قرار می‌گیرند. این دیدار یادآور مصاف این دو تیم در نیمه نهایی سال 2019 است که  با برد 0-3 ژاپن همراه شد.  ژاپن با برد مقابل بحرین به یک چهارم پایانی رسید و ایران در دیداری سخت با غلبه بر سوریه در ضربات پنالتی به این مرحله صعود کرد.

اما شرایط برای این دو تیم تا حدودی متفاوت است. کائور میتوما بازیکن ژاپن با رهایی از بند مصدومیت آماده است تا برای تیمش به میدان برود و در سوی دیگر میدان، مهدی طارمی گلزن قدرتمند ایران به دلیل اخراج در بازی با سوریه (دقیقا مشابه اتفاقی که در سال 2019 قبل از مصاف با ژاپن تجربه کرده بود)، در این بازی نیز قادر به همراهی ایران نخواهد بود.

البته باید منتظر ماند و دید که آیا هاجیمه موریاسو، به میتموما بازی خواهد داد یا خیر؛ ولی واقعیت این است که یکی از با استعدادترین بازیکنان فوتبال آسیا حالا آماده است تا برای تیمش به میدان برود. اما در دیگر سوی میدان، امیر قلعه‌نویی یکی از کلیدی‌ترین مهره‌هایش را به دلیل اخراج در بازی قبل در اختیار نخواهد داشت و باید ببینیم که با این شرایط، اوضاع برای ایران چطور پیش خواهد رفت.

نبرد بر سر کفش طلا

ایمن حسین، بازیکن تیم عراق در چهار بازی برای تیمش شش گل زد تا در صدر جدول گلزنان قرار بگیرد ولی با حذف عراق، حالا دیگر گلزنان حاضر در تورنمنت، رقابت حساسی برای مال خود کردن کفش طلا خواهند داشت.

نزدیک‌ترین فرد به ایمن حسین، اکرم عفیف است که تا به اینجا برای قطر 4 گل زده و دو پاس گل داده و آیاسه اوئدا از ژاپن هم چهار گله است.

لی کانگ این هم که یکی از مهره‌های کلیدی کره به شمار می‌رود، تا به اینجای تورنمنت سه گل زده و مهدی طارمی، مهاجم ایران هم سه گل مقابل نامش می‌بیند ولی غیبت در مصاف با ژاپن، احتمالا او را از این کورس دور نگاه می‌دارد.

در هر حال رقابت برای کسب کفش طلا با شدت فراوانی در جریان است و ستاره‌ها می‌کوشند تا با رسیدن به آمار ایمن حسین، کفش طلا را به خانه ببرند.

برچسب ها
کد خبر : 1642
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار