گروه سوم جام ملتهای اروپا، یکی از جذابترین گروههای این دوره از مسابقات خواهد بود.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ در این مطلب، چهار تیم حاضر در گروه C رقابتها را از لحاظ فنی بررسی خواهیم کرد.
صربستان
سرمربی: دراگان استویکوویچ
کاپیتان: دوشان تادیچ
عملکرد در مقدماتی: ۸ بازی، ۴ برد، ۲ تساوی، ۲ شکست، ۱۵ گل زده و ۹ گل خورده
اولین حضور در یورو: نایبقهرمانی در یورو ۱۹۶۰ با نام یوگسلاوی
عملکرد در یورو ۲۰۲۰: صعود نکردند
میانگین سنی تیم در دور مقدماتی: ۲۸.۴ سال
بیشترین بازی در لیست فعلی: دوشان تادیچ با ۱۰۸ بازی
بیشترین گل زده در لیست فعلی: الکساندر میتروویچ با ۵۸ گل
سبک بازی صربستان
صربستان که پیشتر به عنوان بخشی از یوگسلاوی در یورو شرکت کرده بود، برای اولین بار با این نام در رقابتها شرکت میکند. دراگان استویکوویچ که قراردادش پس از پایان جام به اتمام میرسد، صعود از گروه را برای صربستان موفقیت تلقی میکند. کسانی که در جام جهانی ۲۰۲۲ بازی صربستان را دیدهاند از آنها انتظار رویکردی مشابه را دارند: خط دفاع پنج نفره، وینگبکها و دو هافبک دفاعی، دو بازیکن پست ۱۰ و یک بازیکن پست ۹ در مرکز خط حمله. سبک بازی هجومی این تیم، ترکیبی از بازی مالکانه و مستقیم است. آنها با میانگین ۶۲ درصد مالکیت توپ، به اندازه انگلیس و ایتالیا در دور مقدماتی مالک توپ بودند اما مقابل تیمهای قویتر، بازی مستقیم نقطه قوت آنها خواهد بود. در بازی مستقیم، الکساندر میتروویچ گزینه اصلی پاسهای صربستان خواهد بود در حالی که در کنار او، لوکا یوویچ یا دشان ولاهوویچ نیز بازی میکنند.
اصلیترین نقطه قوت صربستان در حمله ارسالها و به ویژه ارسالها از سمت چپ خواهد بود. آنها بیشترین ضربه سر را در مرحله مقدماتی ثبت کردند و تنها اسپانیا و پرتغال از روی ضربات سر گلهای بیشتری نسبت به صربستان در مرحله مقدماتی زده بودند. در برابر تیمهایی که از میانه میدان دفاع میکنند، یکی از هافبکهای دفاعی صربستان به خط دفاع اضافه میشود تا با حضور یکی از سه دفاع میانی در کنار خط، وینگبک تیم فرصت نفوذ به خط دفاعی حریف را داشته باشد.
خط حمله، میتواند نقطه اتکای تیم صربستان باشد؛ زیرا صربها در ۳۳ بازی از ۳۹ بازی زیر نظر استویکوویچ، گلزنی کردهاند و در ۱۳ بازی، آمار سه گل یا بیشتر را ثبت کردهاند. صربستان، در سطح دوم لیگ ملتهای اروپای ۲۰۲۳ بهترین خط حمله را داشت و بیدلیل نیست که استویکوویچ، این تیم را «نسل طلایی» فوتبال صربستان میداند.
بازیکن کلیدی
با وجود حضور در لیگهای سطح پایینتر، میتروویچ و تادیچ همچنان بازیکنان کلیدی صربستان محسوب میشوند. میتروویچ در الهلال عربستان و تادیچ در فنرباغچه ترکیه، هر دو عملکرد بسیار خوبی داشتند. رکورد ملی میتروویچ با ۵۸ گل در ۹۱ بازی، خود گویای کیفیت بالای اوست. وقتی که او در اوج آمادگی قرار داشته باشد، مهار کردن وی کار بسیار سختی خواهد بود؛ به ویژه برای تیمهایی که در دفاع از ارسالها ضعف دارند.
تادیچ ۳۵ ساله نیز همچنان با خلاقیت بالا از عناصر اصلی ترکیب صربستان است. تنها چهار بازیکن در دور مقدماتی، پاس گلهای بیشتری نسبت به تادیچ ثبت کردند.
نقطه ضعف صربستان
خط دفاعی صربستان در ۱۵ بازی پس از جام جهانی خود تنها در ۴ مسابقه موفق به ثبت کلین شده است و در این مدت تنها مقابل دو تیم از از ۲۰ تیم اول ردهبندی فیفا قرار گرفته. با این حال صربستان زیر نظر استویکوویچ تنها سه باخت با اختلاف دو گل یا بیشتر را متحمل شده است. پس از کاستاریکا، صربستان بدترین عملکرد دفاعی در جام جهانی ۲۰۲۲ را داشت. در آن مسابقات، ۵۰ شوت به سمت دروازه با امید گل ۷.۶ شلیک شد. همین ضعف، باعث حذف صربستان با تساوی مقابل کامرون و شکست مقابل سوییس شد در حالی که آنها هر دو بازی را از حریف پیش بودند.
انگلیس
سرمربی: گرت ساوتگیت
کاپیتان: هری کین
عملکرد در مقدماتی: ۸ بازی، ۶ برد، ۲ تساوی، صفر شکست، ۲۲ گل زده و ۴ گل خورده
اولین دوره حضور: یورو ۱۹۶۸
عملکرد در یورو ۲۰۲۰: نایبقهرمان
میانگین سنی تیم در مرحله مقدماتی: ۲۷.۹ سال
بیشترین بازی در لیست فعلی: هری کین با ۹۱ گل زده
بیشترین گل زده در لیست فعلی: هری کین با ۶۳ گل زده
سبک بازی انگلیس
سه تورنمنت معتبر زیر نظر ساوتگیت: یک حضور در یکچهارم، یک نیمهنهایی و یک فینال. زیر نظر او انگلیس به آن چیزی که سالها انتظارش را میکشید نزدیک شد و حالا در آخرین تورنمنت او، به دنبال کسب عنوان قهرمانی در آلمان هستند. انگلیس ساوتگیت بیش از آنکه شبیه تیمهای انگلیسی باشد، به سبک اسپانیا در سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ ساخته شده است. با تسلط بیشتر روی مالکیت توپ و تمرکز روی مسلط شدن بر شرایط بازی.
در جام جهانی ۲۰۲۲، انگلیس نشان داد که آنها نیازی به تغییر سیستم خود در مقابل تیمهای بزرگتر ندارند و در دیدار برابر فرانسه، انگلیس به بازی با سیستم ۳-۳-۴ خود ادامه داد. پیشرفت استثنایی جود بلینگهام در یک فصل اخیر، باعث شده تا برنامه اصلی انگلیس در آلمان، سیستم ۱-۳-۲-۴ با حضور بلینگهام در پست ۱۰ خواهد بود. در زمان حمله، شکل هجومی تیم ملی انگلیس مانند اکثر تیمهای لیگ فوتبال این کشور، به ۵-۲-۳ تبدیل خواهد شد.
بازیکن کلیدی
هری کین که آمار ۱۲ گل و ۳ پاس گل در سه تورنمنت قبلی را ثبت کرده، بیتردید بازیکن کلیدی سه شیرها خواهد بود. او به طور مستقیم در ۴۰ درصد گلهای انگلیس تأثیر مستقیم داشته و به همین دلیل، روبرتو مانچینی سرمربی سابق ایتالیا او را به عنوان یک «مهاجم کامل» معرفی کرده است. در سالهای اخیر، قدرت بازیسازی او نیز افزایش پیدا کرده و این فرصت خوبی برای بازیکنان کناری تیم مثل ساکا گوردون و بوون و بازیکنان پست ۱۰ مثل بلینگهام و ساکا خواهد بود. کین پس از خراب کردن پنالتی حساس مقابل فرانسه در جام جهانی، هر ۱۵ پنالتی خود را تبدیل به گل کرده و بهترین فصل خود از لحاظ گلزنی را پشت سر گذاشته است.
نقطه ضعف انگلیس
در حال حاضر، سمت چپ خط دفاعی. لوک شاو که در طول فصل مصدوم بوده و از لحاظ فیزیکی در شرایط مناسبی قرار ندارد، تنها مدافع تخصصی سمت چپ این تیم است و در حال حاضر یک مدافع راستپا یعنی کیران تریپیه در این پست برای آنها بازی میکند.
به طور کلی، ضعف دیگر انگلیس را میتوان در دفاع ضدحملهها دانست. در دیدار تدارکاتی مقابل برزیل، خط دفاعی انگلیس با بالا بازی کردن فضای زیادی را در اختیار خط حمله برزیل قرار داد و این موضوع میتواند پاشنه آشیل انگلیس در یورو ۲۰۲۴ باشد.
گلزنی در لحظات کلیدی
در جام جهانی، انگلیس پنج گل در دقایق ۳۰ تا ۴۵ به ثمر رساند و هیچ گلی نیز دریافت نکرد تا بهترین آمار را از این حیث در کنار آرژانتین داشت. همچنین در مقدماتی جام جهانی و یورو، این تیم بهترین عملکرد گلزنی را در همین ۱۵ دقیقه داشت.
دانمارک
سرمربی: کسپر هیولمند
کاپیتان: کریستین اریکسن
عملکرد در دور مقدماتی: ۱۰ بازی، ۷ برد، یک تساوی، ۲ باخت، ۱۹ گل زده و ۱۰ گل خورده
اولین حضور در یورو: یورو ۱۹۶۴
عملکرد در یورو ۲۰۲۰: حضور در نیمهنهایی
میانگین سنی در دور مقدماتی: ۲۸.۵ سال
بیشترین بازی در لیست فعلی: سیمون کیائر با ۱۳۲ بازی
بیشترین گل زده در لیست فعلی: کریستین اریکسن با ۴۱ گل زده
سبک بازی دانمارک
یورو ۲۰۲۰ و جام جهانی ۲۰۲۲ کاملاً به شکلی متفاوت برای دانمارک پیش رفت. در یورو ۲۰۲۰، آنها برای اولین بار پس از قهرمانی عجیب در یورو ۹۲ به نیمهنهایی رسیدند؛ دفاع مقابل سیستم ۳-۴-۳ دانمارک در این جام به خصوص مقابل وینگبک چپ این تیم یعنی یواکیم مائله بسیار سخت بود. این تیم اما در جام جهانی قطر عملکرد ضعیفی داشت و سرمربی تیم، نتوانست دانمارک را از یک تیم پدیده به تیمی با مالکیت توپ بالا در جام تبدیل کند. پس از تساوی بدون گل مقابل تونس در دور اول و شکست برابر فرانسه، دانمارک سیستم خود را برای بازی آخر مقابل استرالیا به ۳-۳-۴ تغییر داد اما کانگوروها با پیروزی یک بر صفر، دانمارک را به عنوان تیم آخر گروه به خانه برگرداندند. در ۵۰ بازی دانمارک زیر نظر هیولمند، فقط این تیم در جام جهانی نتوانست برای سه بازی متوالی به پیروزی برسد.
دانمارک در مرحله مقدماتی برابر تیمهای ضعیفتر با سیستم ۳-۳-۴ به میدان رفت اما در مقابل اسلوونی که در این مسابقات نیز با آنها همگروه است، با سیستم ۳-۴-۳ راهی میدان شد. این سبک از بازی، به دانمارک اجازه استحکام بیشتر در خط دفاعی را خواهد داد و در هنگام مالکیت حریف، سیستم دانمارک به ۱-۴-۵ یا ۲-۳-۵ تغییر شکل میدهد. در خط میانی، زوج باتجربه پیر امیل هویبیرگ و کریستین اریکسن گزینههای اصلی هیولمند خواهند بود. این بدین معناست که بیشتر بار خلق موقعیت دانمارک، روی دوش سه بازیکن خط حمله تیم است.
بازیکن کلیدی
کیفیت اریکسن و یواکیم مائله کتمانناپذیر است اما بازیکن کلیدی دانمارک در این دوره را میتوان راسموس هویلوند دانست. در سالهای اخیر، دانمارک بازیکنان متنوعی در خط حمله داشته که هیچکدام نتوانستد از لحاظ گلزنی عملکرد خوبی ثبت کنند. زیر نظر هیولمند، تنها یواکیم مائله که وینگبک چپ تیم است بیش از ۱۰ بار دروازه حریفان را باز کرده.
هویلوند زیر این فشار در روزهای پایانی سال ۲۰۲۲ اولین بازی ملی خود را تجربه کرد و به سرعت در فوتبال ملی درخشش خود را با ۷ گل در ۱۴ مسابقه اول آغاز کرد. تمام این گلها در مرحله مقدماتی یورو ۲۰۲۴ به ثمر رسیدند با وجود ناکامی در دیدارهای تدارکاتی اخیر، آمار گلزنی هویلوند بسیار امیدوارکننده به نظر میرسد. همچنین تنوع گلهای هویلوند، او را به یک مهاجم آیندهدار تبدیل میکند.
نقطه ضعف دانمارک
بازگشت به بازی یکی از نقاط ضعف دانمارک است که نشان از نداشتن پلن B در این تیم دارد. ممکن است که آنها در آرایش خود تغییر ایجاد کنند اما تاکتیک آنها یکسان خواهد بود. در ۶ بازی قبلی که دانمارک گل اول را دریافت کرده، آنها در ۵ مسابقه شکست خوردهاند.
همچنین به جز هویلوند، نداشتن بازیکن گلزن در دانمارک میتواند جلوی رویاپردازی مردم این کشور را بگیرد.
اسلوونی
سرمربی: ماتیاژ کک
کاپیتان: یان اوبلاک
عملکرد در دور مقدماتی: ۱۰ بازی، ۷ برد، یک تساوی، ۲ شکست، ۲۰ گل زده و ۹ گل خورده
اولین حضور در یورو: یورو ۲۰۰۰
عملکرد در یورو ۲۰۲۰: صعود نکردند
میانگین سنی در دور مقدماتی: ۲۷.۱ سال سن
بیشترین بازی در لیست فعلی: جاسمین کورتیچ با ۹۱ بازی
بیشترین گل زده در لیست فعلی: یوزیپ ایلیچیچ با ۱۷ گل زده
سبک بازی اسلوونی
اسلوونی اولین تورنمنت معتبر خود پس از جام جهانی ۲۰۱۰ را تجربه میکند. در ظاهر، چیز خاصی تغییر نکرده است، در آن جام نیز ماتیاژ کک سرمربی اسلوونی بود و او پس از انتصاب به عنوان سرمربی تیم در سال ۲۰۱۸ برای دومین دوره، تیم را به جام ملتهای اروپا رساند. آنها مثل جام جهانی آفریقای جنوبی، با سیستم ۲-۴-۴ بازی میکنند در حالی که حتی یک بازیکن از آن تیم در لیست آنها حضور ندارد. پس از سوم شدن در گروهی از لیگ ملتها که در آن سوئد، نروژ و صربستان حضور داشتند، تغییر شکل بازی تیم اسلوونی از دفاع سه نفره به ۲-۴-۴ شکل گرفت. در ۱۹ بازی پس از این تغییر، اسلوونی ۱۳ برد، ۴ تساوی و تنها دو شکست را تجربه کرده است و با هفت کلینشیت، یکی از بهترین تیمهای فوتبال اروپا در این زمینه بوده. همچنین سال ۲۰۲۳، بهترین سال آنها از لحاظ تعداد برد در تاریخ بوده است.
سبک بازی اسلوونی، یک سبک ریسکی با پرس از بالا در سیستم ۲-۴-۴ محسوب میشود؛ هر چند که این تیم سریعا پس از شکسته شدن خط اول پرس به دفاع از میانه میدان رو میآورد. آنها همچنین در ضدحملات نیز تیم خطرناکی محسوب میشوند؛ به خصوص با توجه به اینکه دو مهاجم خود را هنگام دفاع از عقب زمین در نیمه زمین حریف نگه میدارند و این، فرصت خلق ضدحملات از طریق پاسهای سریع را به اسلوونی میدهد. همچنین گلزنی از طریق ضربات دروازه رقبا با پیروزی در نبرد هوایی اول، از دیگر الگوهای گلزنی اسلوونی پدر مسابقات مقدماتی بوده است.
بازیکن کلیدی
کاپیتان و دروازهبان اسلوونی یعنی یان اوبلاک در این جام رویای دوران کودکی خود را تجربه میکند. او که در سال ۲۰۱۲ اولین بازی ملیاش را تجربه کرده، برای اولین بار با کشورش در یک تورنمنت معتبر به میدان میرود. میزان شوتگیری دروازهبان اتلتیکو مادرید در سالهای اخیر افت داشته و از بهترین سنگربان جهان به یک دروازهبان معمولی تنزل پیدا کرده است. با این حال آمار فوقالعاده ۳۰ کلین شیت و تنها ۵۳ گل خورده در ۶۴ بازی ملی، کیفیت بالای این دروازهبان در خط دروازه اسلوونی را نشان میدهد.
نقطه ضعف اسلوونی
نداشتن تجربه حضور در تورنمنتی به این اهمیت میتواند برای اسلوونی دردسرساز باشد. هیچکدام از بازیکنان این تیم پیش از این در یورو و جام جهانی بازی نکردهاند. همچنین به جز ترکیب اصلی، نیمکت اسلوونی نیز کیفیت بالایی ندارد و در لیست این تیم، تنها ۴ بازیکن از پنج لیگ معتبر اروپایی حضور دارد. به همین دلیل، اسلوونی بیش از حد به درخشش تکستارههای خود در این جام محتاج است.
تا کنون نظری ثبت نشده است!