به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، جام ملت های آسیا به خاطر شوک ها و شگفتی ها و پایان های دراماتیکش در خاطره ها خواهد ماند. این مسابقات کیفیت و سطح بالای فوتبال در آسیا را به نمایش گذاشت و به نوعی نشان داد که در جام جهانی ۲۰۲۶ می توان در انتظار درخشش تیم های این قاره در بالاترین سطح مسابقات ملی بود.
برای تیم های کنفدراسیون فوتبال آسیا در جام جهانی ۲۰۲۶ ( ایالات متحده امریکا، کانادا و مکزیک) که با ۴۸ تیم برگزار می شود، هشت سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی آف در مسابقه بین قاره ای در نظر گرفته شده است.
به جرات می توان گفت جام ملت های آسیا در قطر، نشانگر اینست که آسیا نیز به جمع قدرتهای برتر فوتبال در جهان اضافه شده و پا به عرصه رقابت جدی در سطح دنیا گذاشته است.
یورگن کلینزمن، سرمربی آلمانی تیم ملی کره جنوبی در دوحه گفت:« فوتبال در آسیا پیشرفت زیادی کرده و کیفیت فوتبال در ۱۰-۱۵ سال گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است.» تیم این ستاره سرشناس فوتبال و قهرمان سابق جام جهانی در نیمه نهایی با دو گل مغلوب اردن شد در حالی که ژاپن دیگر مدعی از شرق نیز مغلوب ایران شد. تیم قدرتمند ایران نیز با شکست مقابل قطر از رفتن به فینال باز ماند.
هاجیمه موریاسو، سرمربی تیم ملی ژاپن که تیمش در هر بازی حداقل یک گل دریافت کرد، گفت:« همه تیم های حاضر در جام ملت های آسیا کیفیت بالایی دارند. ما بازی های بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم چون تیم های آسیایی پیشرفت زیادی داشته و در حال رشد هستند.»
*برخورد نزدیک
نکته قابل توجه درباره این دوره از مسابقات جام ملت های آسیا اینکه اغلب تیم ها با بازی مثبت و تهاجمی به موفقیت رسیدند در حالی که مسابقات اغلب نزدیک به هم بودند. بیشترین اختلاف گل در بازی های این دوره متعلق به برد ۴، صفر استرالیا و اردن برابر اندونزی و مالزی بود.
اردن یکی از موفق ترین تیم های این دوره بود که با سبک هجومی و سرعت بالا، رتبه ۸۷ در رنکینگ جهانی را به سخره گرفت ضمن اینکه تاجیکستان برای اولین بار توانست به یک چهارم نهایی برسد.
هنگ کنگ، ضعیف ترین تیم بازی ها، علیرغم باخت در هر سه بازی مرحله گروهی اما نمایش خوبی داشت به طوری که شکست یک، صفر این تیم برابر ایران، نگرانی را به اردوی تیم ملی ایران آورد.
مالزی یکی از تیم های کوچک آسیای جنوب شرقی در این دوره توانست در یک نمایش جالب با کره جنوبی به تساوی ۳، سه برسد. سون هیونگ مین، ستاره و کاپیتان کره جنوبی فکر می کرد گل برتری تیمش را در دقیقه ۹۴ از روی نقطه پنالتی زده اما مالزی در دقیقه ۱۰۵ گل تساوی را به ثمر رساند.
سون گفت:«آن ها تا آخرین نفس جنگیدند. از دیدن این موضوع برای فوتبال آسیا بسیار خوشحال شدم.» با این حال و با وجود تمام پیشرفت ها، به نظر می رسد که چند تیم در مسیر پیشرفت درجا زده یا عقبگرد داشته اند. هند و چین دو کشور بزرگ با جمعیتی انبوه، بدون گل زده در هر سه بازی به خانه برگشتند.
برخی از ستاره ها بخصوص دروازه بان ها نیز در این بازی ها عملکرد ضعیفی داشتند به ویژه ژاپن که بشدت فاقد یک دروازه بان قابل اعتماد بود.
*سرمایه گذاری
اسکات مک اینتایر فوتبال نویس وبسایت The Asian Game معتقد است که افزایش تعداد تیم ها در جام جهانی به کشورهای کوچکتر آسیایی دلیلی برای سرمایه گذاری بیشتر در این ورزش می دهد. او در گفت و گویی که با خبرگزاری فرانسه داشت در این رابطه گفت:« کشورهای معدودی که به طور مداوم از قاره آسیا به جام جهانی رفته اند، همانهایی هستند که در مسابقات لیگ داخلی خودشان سرمایه گذاری جدی کرده اند.»
تیم های آسیایی در مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر موفقیت های چشمگیری کسب کردند. ژاپن توانست آلمان و اسپانیا را شکست بدهد و عربستان سعود با برد مقابل آرژانتین قهرمان جام جهانی همان دوره همه را حیرت زده کرد. عربستان سعودی با سرمایه گذاری سنگین پول زیادی را به فوتبال تزریق کرده و قرار است میزبان مسابقات جام جهانی ۲۰۳۴ باشد.
با این وجود کماکان صعود کره جنوبی به نیمه نهایی مسابقات جام جهانی ۲۰۰۲ (میزبانی مشترک کره و ژاپن) بهترین عملکرد آسیایی ها تا این زمان در جام های جهانی بوده و از آن زمان به بعد هیچ تیمی نتوانسته از یک هشتم نهایی بالاتر برود.
این در حالی است که تیم های دیگر قاره ها نیز از اروپا و امریکای جنوبی عملکرد بهتری داشتند و مراکش توانست اولین نیمه نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ را به قاره آفریقا بدهد.
حسین عموته سرمربی مراکشی اردن معتقد است که کلید پیشرفت تیم های ملی حضور بازیکنانشان در لیگ های معتبر اروپایی است.
در تیم او «اردن» اما تنها موسی التماری است که در فوتبال اروپا و باشگاه مون پلیه بازی می کند اما عموته تعدادی از بازیکنان اردنی را در حدی می داند که می توانند بعد از جام ملت ها به تیم های معتبر اروپایی بپیوندند.
تا کنون نظری ثبت نشده است!