loader
11:05
0
کد خبر : 12401

مهم‌ترین حواشی المپیک ۲۰۲۴ پاریس از نگاه فوتبال برتر

رقابت‌های المپیک ۲۰۲۴ پس از حدود دو هفته به پایان رسید و مراسم اختتامیه در ورزشگاه استاد دو فرانس برگزار شد.

مهم‌ترین حواشی المپیک ۲۰۲۴ پاریس از نگاه فوتبال برتر

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ در مسابقات المپیک امسال، ورزشکاران از بیش از ۲۰۰ کشور جهان برای بردن ۳۲۹ مدال در ۳۲ رشته ورزشی به رقابت پرداختند. ورزشکاران ایران هم که از روزهای نخست در میدان مسابقه بودند، دستشان از مدال کوتاه نماند. 

در این المپیک حواشی و اتفاقات گوناگونی رخ داد و رکوردهای زیادی جابجا شد، موضوعی که باعث شد تا المپیک ۲۰۲۴ پاریس به فهرست جذاب‌ترین و خاطره‌انگیزترین المپیک‌های تاریخ جهان ورزش اضافه شود. 

یکی از اتفاقات جنجالی و خبرساز این رقابت‌ها تنها ۳ روز پیش از آغاز رسمی المپیک پاریس افتاد و «شارلوت دوژاردن»، یکی از بزرگ‌ترین المپین‌های بریتانیا، پس از انتشار ویديویی از شلاق زدن به پاهای اسب در جلسه مربیگری که بدرفتاری با اسبش تلقی شد، از حضور در المپیک پاریس کنار کشید. این ستاره «درساژ» که ۶ مدال المپیک در لندن، ریو و توکیو دارد به همین دلیل از طرف فدراسیون بین‌المللی سوارکاری ۶ ماه محروم شد.

مورد خبرساز بعدی این رقابت‌ها به تیم ملی فوتبال زنان کانادا مربوط است. ماجرا از جایی شروع شد که نیوزلند گزارش داد یکی از اعضای کادر فنی کانادا با استفاده از پهپاد از اردوی تمرینی آنها جاسوسی کرده است. این موضوع به یک رسوایی بزرگ برای کانادا تبدیل شد و نیوزلند این اتفاق را به پلیس فرانسه گزارش داد و همچنین شکایتی به کمیته بین‌المللی المپیک ارائه کرد. در ادامه کانادا تأیید کرد که یکی از اعضای غیر رسمی تیم‌شان توسط مقامات فرانسوی به دلیل استفاده از پهپاد بازداشت شده است. کمیته المپیک کانادا با انتشار بیانیه‌ای از نیوزلندی‌ها عذرخواهی کرد اما ماجرا به همین جا ختم نشد و فیفا به دلیل استفاده تیم ملی کانادا از پهباد برای جاسوسی از تمرینات نیوزلند، این کشور را به کسر ۶ امتیاز در رقابت‌های المپیک ۲۰۲۴ محکوم کرد. همچنین «بورلی پریستمن»، سرمربی کانادا که مسئولیت این اتقاق را پذیرفته بود، به مدت یک سال محروم شد. دو دستیار پریستمن هم محرومیت مشابهی را دریافت کردند. فیفا همچنین جریمه‌ای به مبلغ ۲۰۰ هزار فرانک سوئیس (معادل ۲۲۵ هزار دلار) برای کانادا در نظر گرفت.

یکی دیگر از مواردی که خبرساز شد جنجال کمتری نسبت به دو مورد پیشین به پا کرد و در روز سوم مسابقات المپیک به وقوع پیوست. در رقابت‌های شمشیربازی «سابر» بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس، «ساندرو بازادزه» شمشیرباز مطرح گرجستان که مدال نقره و برنز انفرادی جهان را در کارنامه دارد، در یک دیدار حساس برابر «محمد عامر» از مصر شکست خورد. در حالی که بازی ۱۴ - ۱۴ برابر بود، امتیاز آخر به بازیکن مصری داده شد و شمشیرباز گرجستان در مرحله یک هشتم نهایی حذف شد. این شمشیرباز پس از اینکه امتیاز آخر به بازیکن مصر داده شد، با عصبانیت به سمت داور که یک زن از کشور اسپانیا بود، رفت و او را با انگشتش تهدید کرد. داور سپس به سمت رختکن رفت و شمشیرباز گرجستانی چند متر پشت سر او دوید. 

از سویی دیگر در آستانه دیدار تیم فوتبال آرژانتین با مراکش، از اردوی این تیم سرقت شد تا فدراسیون فوتبال آرژانتین اعتراض رسمی خود را به فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) و کمیته بین‌المللی المپیک اعلام کند و خواستار تأمین امنیت بازیکنان خود شود. اما اتفاقات این بازی به همین جا ختم نشد چرا که آرژانتین در شرایطی که درلحظات پایانی گل تساوی برابر مراکش را به ثمر رسانده بود به دلیل مردود شدن این گل بازنده اعلام شد. بعد از این گل هواداران مراکشی اعتراض کرده و شرایط بازی از کنترل داور خارج شد و آنها پس از ۲ ساعت این شکست را به اطلاع آرژانتینی‌ها رساندند. 

اما شاید بدون شک مهم‌ترین اتفاق حاشیه‌ای و بحث‌برانگیز المپیک مربوط به بوکسور تیم ملی الجزایر باشد. «ایمانه خلیف»، بوکسور الجزایری، با حضور در المپیک پاریس ۲۰۲۴، یکی از جنجالی‌ترین چهره‌های این رویداد ورزشی بود. در یکی از مسابقات‌ بوکس در وزن ۶۶ کیلوگرم، آنجلا کارینی بوکسور ایتالیایی مقابل ایمانه خلیف، مشتزن اهل الجزایر قرار گرفت. در شرایطی که تنها ۴۶ ثانیه از مبارزه گذشته بود، کارینی در اقدامی غیرمنتظره تصمیم گرفت به مبارزه ادامه ندهد. بوکسور ایتالیایی روی رینگ زانو زد و گریه کرد و در ادامه داور هم دست حریف او را به عنوان فرد پیروز بالا برد. این اتفاق در شرایطی افتاد که تردیدهایی در مورد زن بودن حریف الجزایری او وجود داشت. با این حال کمیته بین‌المللی المپیک وجود هرگونه سطح بالای هورمون مردانه تستوسترون در بدن این بوکسور را رد کرد. 

حواشی پیرامون جنسیت خلیف و صلاحیتش برای حضور در رقابت‌های زنان، پیش از آغاز بازی‌ها شدت گرفته بود. انتقادات و حملات کلامی بسیاری به او روانه شد، اما خلیف با قدرت به این حملات پاسخ داد و با کسب مدال طلا، به همه منتقدان خود ثابت کرد که شایستگی حضور در این رقابت‌ها را داشته است. پیروزی او در المپیک پاریس، فراتر از یک موفقیت ورزشی بود و به نمادی از مبارزه برای برابری و پذیرش تفاوت‌ها تبدیل شد.

در جریان بازی‌های المپیک در دهکده ورزشکاران شاهد یک اتفاق غم‌انگیز هم بودیم. «لیونل اِلیکا فاتوپایتو» مربی تیم ملی بوکس ساموآ ساعتی پس از افتتاح رسمی این دوره از بازی‌ها به دلیل حمله قلبی در دهکده بازی‌ها جان خود را از دست داد. براساس اعلام خبرگزاری فرانسه، به‌رغم واکنش سریع امدادگران حاضر در دهکده بازی‌های المپیک، او جان خود را از دست داد. 

بعد از آنکه مجری مراسم افتتاحیه کره‌جنوبی را به اشتباه کره‌ شمالی معرفی کرد، در روز دوم بازی‌ها هم شاهد یک اشتباه عجیب و دور از تصور بودیم. در خط شروع مسابقه قایقرانی روئینگ دو نفره، ابتدا گوینده رقابت‌ها قایقرانان کشورمان را به عنوان ورزشکاران «رژیم صهیونیستی» معرفی کرد، اما در ادامه به اصلاح اشتباه عجیب خود پرداخت. پس از این اتفاق مسئولان کمیته ملی المپیک ایران بلافاصله نسبت به این رفتار عجیب برگزارکنندگان مسابقات قایقرانی معترض شده و مراتب اعتراض خود را به صورت رسمی به کمیته بین‌المللی المپیک و برگزار کنندگان مسابقات اعلام کرده و خواستار پاسخ رسمی آنها شدند. 

یکی از ورزشکاران تیم اسکیت‌بُرد آمریکا تنها یک هفته پس از کسب مدال خود در پاریس، وضعیت کاملاً متفاوتی از مدال خود را به نمایش گذاشت که در آن رنگ مدال برنز او از بین رفته است. او عنوان کرد: این مدال‌ها با تعرق بدن رنگ خود را از دست داده و به شکلی متفاوتی در خواهند آمد. علی‌رغم آنچه فکر می‌کردم مدال‌های پاریس کیفیت لازم را ندارند.

تخت‌خواب‌های مقوایی دهکده بازی‌ها یکی دیگر از شاهکارهای این دوره بود و تصاویر آن با واکنش‌های تعجب‌برانگیز و تمسخرآمیز قهرمانان کشورهای مختلف همراه شد. شاید یکی از بارزترین واکنش‌ها به رفتار «توماس چکان» ملی‌پوش شنای ایتالیا باز می‌گردد که تصاویر استراحت او روی زمین و در پارک دهکده بازی‌های المپیک پاریس واکنش‌های بسیاری به همراه داشت. 

علاوه بر موارد بالا که بازتاب جهانی داشت، موردی هم اتفاق افتاد که مربوط به ورزشکار ایران بود و البته تنها در کشور خبرساز شد و حساسیت‌ها را برانگیخت. ماجرا به ویدیوی «مهسا جاور» قایقران زن روئینگ مربوط می‌شود که در آن علیه منتقدان لباس ورزشکاران ایران در افتتاحیه المپیک موضع گرفت و در اظهار نظری که جنجالی شد، گفت: «بی‌فرهنگی بین‌مان رواج پیدا کرده!» جمله‌ای که بازتاب منفی زیادی داشت. البته بسیاری این واکنش خانم جاور را به قرارداد اسپانسرینگ او با تولیدی لباس‌های ورزشکاران کاروان ایران در المپیک مربوط دانستند. 

برچسب ها
کد خبر : 12401
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار