14:49
0
کد خبر : 2061

اردن - قطر؛ به استقبال فینال تمام عربی در دوحه!

اختصاصی/ تیم‌های ملی قطر و اردن در فینال جام ملت‌های آسیا به مصاف هم می‌روند تا قهرمان جام هجدهم را مشخص کنند.

اردن - قطر؛ به استقبال فینال تمام عربی در دوحه!

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، بعد از گذشت ۴ هفته و برگزاری ۵۰ بازی و رد و بدل شدن ۱۲۸ گل، حالا فقط دو تیم در تورنمنت باقی مانده‌اند و برای مال خود کردن جام قهرمانی با هم رقابت می‌کنند. قطر قهرمان دوره گذشته و مدافع عنوان قهرمانی و اردنی که اولین بار طعم حضور در فینال را می‌چشد.

قطر بعد از درخشش در جام ملت‌های آسیای ۲۰۱۹، در این دوره هم خیره‌کننده ظاهر شد و در گام آخر در مرحله نیمه نهایی ایران را با نتیجه ۲-۳ از پیش رو برداشت تا به فینال برسد.

در آن سو هم اردن که بازی‌های حیرت‌انگیزی را در تورنمنت به نمایش گذاشته، در مرحله نیمه نهایی و در کمال حیرت کره جنوبی را ۰-۲ شکست داد تا تاریخ ساز شود.

حالا و در آستانه این فینال جذاب، توجه شما را به پنج نکته که باید در بازی فینال زیر ذره بین داشته باشید جلب می‌کنیم:

شوی حیرت انگیز در لوسیل

سال گذشته بود که لیونل مسی در زمین چمن لوسیل، جام قهرمانی جام جهانی ۲۰۲۲ را به آسمان برد؛ آن هم در فینالی که خیلی‌ها آن را یکی از بهترین فینال‌های تاریخ جام جهانی می‌‌دانند. حالا و بعد از گذشت ۱۴ ماه، همین ورزشگاه، میزبان یک فینال مهم دیگر است.

از ابتدا تا انتهای جام ملت‌های آسیای این دوره، مسابقات شانه به شانه و نفس گیر، هواداران فوتبال آسیا را به شدت به وجد آورد. درام‌های دقیقه نودی و اشک‌ها و لبخندهای فراوان. شاید هیچ تیمی به اندازه اردن در این تورنمنت شگفتی‌ساز نشد؛ تیمی که با از پیش رو برداشتن عراق و سپس کره جنوبی، توانست در کمال تعجب برای اولین بار درطول تاریخ به فینال آسیا برسد.

حالا و با شروع بازی فینال، جدال این دو تیم در مقابل چشمان بیش از ۸۸ هزار هوادار مشتاق حاضر در ورزشگاه از کشور میزبان و اردنی‌هایی که خودشان را به قطر رسانده‌اند، آغاز خواهد شد و ممکن است آخرین شگفتی جام را هم در بازی فینال به نظاره بنشینیم.

عفیف در کمین عنوان آقای گلی

اکرم عفیف ستاره قطر در هفت بازی تیمش در جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ عملکرد حیرت‌انگیزی داشت و توانست به ۱۰ گل برسد که بیش از نیمی از مجموع گل‌های تیمش در آن تورنمنت بود و بدین ترتیب تورنمنتی خیره‌کننده را پشت سرگذاشت. با گذشت پنج سال از آن زمان، ستاره باشگاه السد همچنان در ترکیب عنابی‌ها خوش می‌درخشد و با تیم ملی کشورش فینال دیگری را تجربه خواهد کرد.

او در این تورنمنت هم علاوه بر سه پاس گلی که داده، گلزن اول تیمش بوده و سه تا از ۵ گل تیمش در مرحله گروهی را به ثمر رساند؛ زننده گل پیروزی بخش قطر مقابل فلسطین در یک هشتم پایانی بوده و در بازی با ایران در مرحله نیمه نهایی نیز یک شاهکار را به نمایش گذاشت تا حالا امیدوار باشد که با باز کردن دروازه اردن در فینال، کفش طلای تورنمنت را مال خود کند.

در حال حاضر ایمن حسین، گلزن عراقی با شش گل در صدر جدول گلزنان این تورنمنت است و اکرم عفیف با ۵ گل جایگاه دوم را مال خود کرده؛ با توجه به تعداد پاس گل‌های بیشتر او نسبت به مهاجم عراقی، در صورتی که عفیف بتواند در فینال به گل برسد، آقای گلی تورنمنت را مال خود خواهد کرد.

التعمری در کمین درخشش

یکی از ستاره‌های این تورنمنت بی‌تردید موسی التعمری بود که عملکردش در این تورنمنت باعث شده که صحبت‌های زیادی درباره او مطرح شود. این بازیکن ۲۶ ساله بهترین بازی‌اش را در مرحله نیمه نهایی و مقابل کره به نمایش گذاشت و در به ثمر رسیدن اولین گل اردن در آن بازی خوش درخشید.

او در طول این سال‌ها روند رو به رشد و چشمگیری داشته و یکی از معدود بازیکنان اردنی است که به فوتبال اروپا پیوسته. او در سال ۲۰۱۸ به آپوئل نیکوزیای قبرس ملحق شد و نمایش خیره‌کننده او با پیراهن این تیم، توجه سران باشگاه بلژیکی OH Leuven را به خود جلب کرد و در نهایت باشگاه فرانسوی مون‌پولیه در اواسط سال ۲۰۲۳ او را به خدمت گرفت.

او هم مثل دیگر بازیکنان اردن، حالا در انتظار قدرت‌نمایی در بازی فینال است تا به یکی از دور از ذهن‌‌ترین افتخاراتشان در دنیای فوتبال دست پیدا کنند. در حالی که اکرم عفیف به دنبال فتح دومین قهرمانی متوالی برای قطر است، موسی التعمری هم قصد دارد تا بهترین نمایش ممکن را در بازی فینال به اجرا بگذارد وتاریخ ساز شود.

عبور از خط دفاع مستحکم اردن

بعد از گلی که ایمن حسین در دقیقه ۷۶ مصاف اردن و عراق وارد دروازه اردن کرد، دیگر هیچ تیمی موفق نشده تا دروازه اردن را باز کند (با درنظر داشتن وقت‌های اضافه بازی‌ها)؛ این یعنی اردن بیش از ۲۰۰ دقیقه است که دروازه‌اش را باز شده ندیده و نه تاجیکستان و نه کره جنوبی نتوانستند مقابل این تیم به گل برسند.

دو کلین شیت در بازی‌های یک چهارم نهایی و نیمه نهایی، راه را برای اردنی‌ها برای رسیدن به فینال هموار کرد. استرالیا که در مرحله یک هشتم پایانی با نتیجه ۰-۴ مقابل اندونزی به پیروزی رسید، تنها تیم دیگری است که در دور حذفی دروازه‌اش را بسته نگاه داشته بود و آمار سه کلین شیت در شش بازی، تنها توسط استرالیایی‌ها، تایلند و قطر ثبت شده است.

اردن گرچه در بازی با کره تنها ۳۰% مالکیت توپ و میدان را در اختیار داشت؛ اما آنها با خط دفاع منسجم‌شان کاری کردند که حریف تنها ۷ شوت به سمت دروازه آنها زد که هیچ یک هم در چارچوب نبود. اگر قطری ها بخواهند تا از عنوان قهرمانی‌شان دفاع کنند، باید بتوانند از خط دفاعی منسجم اردن عبور کنند؛ خط دفاعی که بازی به بازی در تورنمنت تقویت شده و حیرت‌انگیز به نظر می‌رسد.

دو قهرمانی متوالی یا یک قهرمان تازه؟

قطر با پیروزی مقابل ایران و قطعی کردن حضورش در فینال با روند استرالیا در رسیدن به فینال‌های متوالی (که در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۵ رقم خورده بود) برابری کرد. البته استرالیایی‌ها تنها در یکی از آن دو فینال به پیروزی رسیدند و آخرین تیمی که موفق به فتح دو قهرمانی متوالی در آسیا شده، ژاپن است که در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ این افتخار را کسب کرد.

عربستان، ایران و کره هم دیگر تیم‌هایی هستند که سابقه دو قهرمانی متوالی در آسیا را دارند.

برد اردن مقابل کره، باعث شد تا آنها یازدهمین تیمی لقب بگیرند که طعم حضور در فینال آسیا را تجربه خواهند کرد (از زمان برگزاری جام ملت‌های آسیا با فرمتی جدید از سال ۱۹۷۲)؛ پنج تیمی که در اولین حضورشان در فینال به قهرمانی رسیده‌اند عبارتند از: ایران (۱۹۷۲)، عربستان (۱۹۸۴)، ژاپن (۱۹۹۲)، عراق (۲۰۰۷) و قطر (۲۰۱۹)

هر تیمی که در فینال امشب به قهرمانی برسد، تاریخ‌ساز خواهد شد؛ قطری‌ها در صورت قهرمانی، با ثبت دو قهرمانی متوالی، پنجمین تیم آسیایی خواهند بود که بیش از یک قهرمانی در آسیا را کسب کرده و از آنها به عنوان یکی از بهترین تیم‌های تاریخ این تورنمنت یاد خواهد شد و در صورتی که اردن جام را مال خود کند،دهمین قهرمان تاریخ این تورنمنت لقب خواهد گرفت.

 

برچسب ها
اخبار مرتبط
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار