به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ کیتی لدکی ۲۷ ساله پر افتخارترین شناگر زن آمریکایی در تاریخ المپیک، چهار مدال در پاریس به دست آورد و تعداد مدالهای المپیک خود را به عدد ۱۴ رساند. او پرافتخارترین زن آمریکایی در تاریخ المپیک است و پس از «مایکل فلپس»، دومین شناگر پر مدال این کشور است. لدکی رکورد المپیک ۱۵۰۰ متر آزاد زنان را برای کسب طلا به نام خود ثبت کرد. او همچنین در ماده ۸۰۰ متر آزاد زنان طلا، در ماده امدادی ۴×۲۰۰ متر آزاد زنان نقره و در ماده ۴۰۰ متر آزاد زنان برنز گرفت.
جولین آلفرد ۲۳ ساله، نه تنها اولین مدال المپیک «سنت لوسیا» را به دست آورد، بلکه در دوی ۱۰۰ متر با زمان ۱۰.۷۲ ثانیه طلا گرفت تا «شاکری ریچاردسون» ایالات متحده را شکست دهد. همچنین «تئا لافوند» ۳۰ ساله به نمایندگی از دومینیکن اولین مدال المپیک این کشور را به دست آورد.
لئون مارشان ۲۲ ساله و فرانسوی در ماده ۴۰۰ متر مختلط انفرادی مردان، ۲۰۰ متر پروانه، ۲۰۰ متر قورباغه و ۲۰۰ متر مختلط انفرادی رکوردهای المپیک را به نام خود ثبت کرد و در هر کدام طلا گرفت. دانشجوی دانشگاه ایالتی آریزونا هم در ثبت رکوردها تازه کار نیست. او در سال ۲۰۲۳ رکورد جهانی «مایکل فلپس» را در ماده ۴۰۰ متر مختلط انفرادی با ۱.۴۳ ثانیه در مسابقات جهانی آبزیان شکست. این چهره رکوردی را که «مایکل فلپس» آمریکایی در بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن ثبت کرده بود، شکست و به نام خود ثبت کرد. پدیده این دوره بازیهای المپیک در شنا توانست با زمان یک دقیقه و ۵۴ ثانیه و شش صدم ثانیه رکوردی را که فلپس آمریکایی در بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن ثبت کرده بود یعنی ۱:۵۴.۲۳ بشکند و به نام خود ثبت کند.
آدریانا روانو ۲۹ ساله، اولین مدال طلای تاریخ گواتمالا را به لطف عملکرد رکوردشکنش در ماده تیراندازی زنان با کسب امتیاز ۴۵ از ۵۰ به خانه آورد.
موندو دوپلانتیس ۲۴ ساله به نمایندگی از کشور مادرش سوئد، دومین مدال طلای المپیک خود را به دست آورد و رکورد جهانی خود را شکست و ارتفاع ۶.۲۵ متری معادل ۲۰.۵ فوت را به نام خودش ثیت کرد. او اکنون ۹ رکورد آخر جهان در این رویداد را در اختیار دارد. فینال مسابقات پرش با نیزه بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۲۴ پاریس، دوشنبه شب گذشته در ورزشگاه «استادو فرانس» برگزار شد و «آرماند دوپلانتیس» با پرش ۶.۲۵ متر مدال طلای این رشته را کسب کرد. پیش از این، رکورد المپیک ۶.۰۳ متر بود، در حالی که رکورد جهانی ۶.۲۴ متر و در اختیار دوپلانتیس سوئدی بود. او پس از قطعی شدن مدال طلا با پرش ۶ متری، ابتدا با پرش ۶.۱۰ متری به رکورد المپیک یورش برد تا آن را به نام خود ثبت کند و سپس با پرش ۶.۲۵ متری رکورد جهانی خودش را جابهجا کرد.
شنا از لحاظ تاریخی یک ورزش برای رکورد شکنی است. در این المپیک هم این موضوع مستثنی نبود. «گرچن والش» و «توری هاسک»، ستارههای تیم ایالات متحده آمریکا، هر دو ۲۱ ساله، عضو تیمهای امدادی ۴×۱۰۰ متر مختلط و ۴×۱۰۰ متر زنان بودند که موفق به کسب مدال طلا شدند.
رویای المپیک هرگز برای تیم هفت نفره «عقاب زنان» از بین نرفت. تیم ۷ نفره راگبی ایالات متحده در آخرین ثانیه های مسابقه رده بندی مقابل استرالیا که با نتیجه ۷ بر ۱۲ عقب بودند موفق شدند با نتیجه ۱۴ بر ۱۲ به پیروزی برسند و اولین مدال تاریخ خود را در المپیک کسب کنند.
ژیمناستیک هنری زنان به لطف «سیمون بایلز» ۲۷ ساله، «ربکا آندراده» ۲۵ ساله و «جردن چیلز» ۲۳ ساله پر جنب و جوش بود. این اولین بار در تاریخ ژیمناستیک المپیک بود که سه زن سیاه پوست روی سکو رفتند.
در حالی که بزرگانی مانند «سیمون بایلز» و «سونی لی» به طور معروف در طول مسابقات انفرادی تعادل کنار رفتند، «آلیس داماتو» ۲۱ ساله، توانست تمام تعادل لازم برای کسب مدال را حفظ کند و اولین مدال ژیمناستیک زنان در المپیک ایتالیا را در مسابقات انفرادی به دست آورد. او با امتیاز ۱۴.۳۶۶ طلا گرفت، در حالی که هم تیمی او، «مانیل اسپوزیتو» ۱۷ ساله، با امتیاز ۱۴.۰۰۰ برنز گرفت.
کیلیا نمور به اولین آفریقایی تبدیل شد که مدال ژیمناست را به خانه میبرد. این اعجوبه ۱۷ ساله ژیمناستیک الجزایر، در رقابتهای رشته پارالل غیرهمسطح، رقیبان بزرگی از چین و آمریکا را پشت سر گذاشت.
به لطف تلاشهای شناگران «ریگان اسمیت»، ۲۲ ساله و «کاترین برکف» ۲۳ ساله، ایالات متحده اولین کشوری شد که مجموع مدال های المپیکش از ۳۰۰۰ پیشی گرفت. اسمیت و برکف در ماده ۱۰۰ متر کرال پشت زنان مدال های نقره و برنز را کسب کردند و مدال های ۲۹۹۹ و ۳۰۰۰ آمریکا را به دست آوردند.
در آوریل ۲۰۲۴، کمیته بین المللی المپیک گزارش داد که پاریس اولین المپیکی است که نیمی از ورزشکاران شرکت کننده در آن زن و نیمی مرد خواهند بود. در سال ۱۹۲۴ - آخرین باری که پاریس میزبان بازیها بود - تنها ۴.۴ درصد از ورزشکاران زن بودند، که اتفاق رخ در المپیک امسال یادآور پیشرفت است.
روجه استونا، دو و میدانی کار جامائیکایی که در رشته پرتاب دیسک فعالیت میکند، با پرتابی ۷۰ متری ضمن کسب مدال طلای المپیک پاریس، رکورد رقابتهای المپیک را به نام خود ثبت کرد. استونا نخستین جامائیکایی قهرمان این رشته در تاریخ است. در ادامه مسابقات دو و میدانی المپیک پاریس، شامگاه چهارشنبه ۱۷ مرداد، فینال رقابتهای پرتاب دیسک برگزار شد که در پایان استونا توانست در پرتاب چهارم خود رکورد ۷۰ متری را از خود بر جای بگذارد و مدال طلا این رشته را از آن خود کند.
در یکی از جذابترین رقابتهای روز آخر «سیفان حسن» از هلند توانست با عمکردی درخشان در پایان مسابقه، قهرمان ماراتن زنان شود و رکوردی جدید را برای المپیک ثبت کند: ۲:۲۲:۵۵. او دو روز قبل از این، مدال برنز ۱۰ هزار متر و شش روز قبل همین مدال را در ۵ هزار متر گرفته بود. حسن البته ابتدا در رقابتهای ۱۵۰۰ متر هم ثبتنام کرده بود، اما بعد به این نتیجه رسید که رقابت در سه ماده کافی است.
دیگر دیدار حساس روز آخر المپیک در فینال بسکتبال زنان بود که تکرار دیدار بخش مردان بود. در دیداری فوقالعاده جذاب که تیم بسکتبال مردان آمریکا با کمک فوق ستارههای نامدارش مانند «لبرون جیمز» و «استفن کری» ۹۸ بر ۸۷ میزبان را شکست داد. آنچه اما رقابت زنان را حساستر میکرد، جدال نزدیک آمریکا و چین در جدول مدالها بود. آمریکا در صورت قهرمانی در این مسابقات صاحب چهلمین مدال طلای خودش میشد و با توجه به تعداد بیشتر نقرههایش (۴۴ مدال نقره مقابل ۲۷ مدال چین) به صدر جدول ردهبندی مدالها میرسید. ماموریتی که بسکتبالیستهای زن آمریکایی با یک رقابت بسیار نزدیک موفق به انجامش شدند و با پیروزی ۶۷ بر ۶۶ مقابل فرانسه، هم نمایش مردان را تکرار کردند و هم کشورشان را به صدر ردهبندی جدول مدالها رساندند.
سهم ایران در روز آخر مسابقات دو مدال در کشتی بود. «امیرعلی آذرپیرا» با پیروزی در دیدار ردهبندی وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی آزاد به مدال برنز المپیک ۲۰۲۴ پاریس دست یافت. «رحمان عموزاد» هم یک مدال نقره گرفت. این چهارمین نقره کشتی آزاد و ششمین مدال نقره کاروان ایران در المپیک پاریس بود. عموزاد در فینال وزن ۶۵ کیلوگرم مقابل «کیوکا کوتارو» از ژاپن قرار گرفت و با نتیجه ۱۰ بر ۳ از او شکست خورد.
در جریان برگزاری المپیک ۲۰۲۴ پاریس، «آرین سلیمی» در وزن ۸۰+ کیلوگرمِ تکواندو، «سعید اسماعیلی» در وزن ۶۷ کیلوگرم کشتی فرنگی و «محمدهادی ساروی» در وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی فرنگی موفق به کسب مدال طلا شدند.
«مهران برخورداری» در وزن ۸۰- کیلوگرم تکواندو، «ناهید کیانی» در وزن ۵۷- کیلوگرم تکواندو، «علیرضا مهمدی» در وزن ۸۷ کیلوگرم کشتی فرنگی، «حسن یزدانی» در وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد، «امیرحسین زارع» در وزن ۱۲۵ کیلوگرم کشتی آزاد و «رحمان عموزاد» در وزن ۶۵ کیلوگرم کشتی آزاد صاحب گردنآویز نقره شدند.
مبینا نعمتزاده در وزن ۴۹- کیلوگرم تکواندو، «امین میرزازاده» در وزن ۱۳۰ کیلوگرم کشتی فرنگی و »امیرعلی آذرپیرا» در وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی آزاد مدال برنز کسب کردند.
در این دوره، تیم مردان ایران توسط «آرین سلیمی» پس از ۱۶ سال در رشته تکواندو صاحب مدال طلا شد و «ناهید کیانی» با حضور در رقابت فینال بالاترین افتخار را برای ورزشکاران زنِ ایرانی در المپیک کسب کرد.
ایران با مجموع ۱۲ مدال (۳ طلا، ۶ نقره و ۳ برنز) پایینتر از برزیل و بالاتر از اوکراین در رتبه بیست و یکم جدول مدالها قرار گرفت. به این ترتیب ایران جایگاه خود را نسبت به المپیک قبلی شش رتبه ارتقا داد. کشورمان در المپیک توکیو با ۳ طلا، ۲ نقره و ۲ برنز در جایگاه بیست و هفتم قرار گرفته بود. این رتبه البته هنوز فاصله زیادی با عملکرد درخشان در المپیک ۲۰۱۲ لندن دارد؛ جایی که ورزشکاران ایرانی با کسب ۷ طلا، ۵ نقره و یک برنز، ایران را به جایگاه دوازدهم جدول مدالها رساندند.
تا کنون نظری ثبت نشده است!