حضور همزمان چند تیم لیگ برتری و لیگ یکی از جزیره کیش برای برپایی اردو، توجه بسیاری از اهالی رسانه و طرفداران فوتبال را به خود جلب کرده و خیلیها به دنبال علت این علاقه ناگهانی هستند. اتفاقی که بهنظر میرسد بنا به دلایل مسائل مالی و همچنین تبلیغ این جزیره توسط تیمهای مطرح فوتبال کشورمان صورت گرفته است.
در ادامه و در طی یک گزارش اردوی تیمهای ایرانی در جزیره کیش را به شکل جزییتری مورد بررسی قرار میدهیم.
در نیمفصل نخست لیگ برتر و لیگ یک، هشت تیم (شامل پنج تیم لیگ برتری و سه تیم لیگ یکی) برگزاری اردو در کیش را در دستور کار قرار دادند. متوسط اقامت آنها در جزیره کیش هم به مدت پنج روز است. در این مدت چهار زمین فوتبال این خطه کشور در اختیار تیمهای فوتبال قرار گرفته و استفاده از سالن بدنسازی، استخر و سالن کنفرانس جهت برگزاری جلسه فنی هم رایگان است و هزینهای برای تیمها ندارد.
بررسیها نشان میدهد حداقل قیمت اجاره زمین برای هشت تیم مذکور، ۲۵۰ میلیون و حداکثر قیمت آنها ۶۰۰۰ میلیون تومان بوده است. تنها یک تیم به دلیل برگزاری تمرین در دو نوبت صبح و عصر مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان پرداخت کرده است.
در همین رابطه «فرزاد رادبوی» سرپرست معاونت ورزش و تفریحات سالم کیش در مورد نحوه اعلام آمادگی تیمها برای برگزاری اردو در جزیره مذکور، اظهار داشت: «ابتدا دو یا سه تیم با ما ارتباط گرفتند و درخواست برگزاری اردو را مطرح کردند. بعد از آنها، تیمهای دیگر هم ابراز تمایل کردند. این امکان وجود داشت که تیمهای بیشتری در کیش اردو برگزار کنند، اما متأسفانه به دلیل اعلام دیرهنگام یکی از تیمها نتوانستیم میزبانشان باشیم.» وی در ادامه افزود: «پس از برگزاری اردوهای اخیر، ما آماده هستیم که حتی برای مشابهسازی شرایط آب و هوایی بازیهای لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا ۲، برای نمایندگان کشورمان کمک کنیم که اردو برگزار کنند. هدف اصلی ما این بود که ضمن ارائه قیمتی مناسب از خروج ارز از کشور جلوگیری کنیم.»
او در پاسخ به این سوال که: «وضعیت چمن چهار ورزشگاه کیش به چه شکل است، چرا که در فوتبال ما حتی ورزشگاههای میزبان لیگ برتر، کیفیت خوبی ندارند؟»، تصریح کرد: «وضعیت چمنها بسیار مساعد است. شما میتوانید از مربیان تیمهای حاضر در کیش هم سؤال کنید. ما تمام تلاشمان را انجام میدهیم و امکانات را به نحوی تهیه و طراحی کردیم که شرایط را به کمپ اسپایر (دوحه قطر) شبیه کنیم. در واقع هدف ما این است حتی تیمهای خارجی مانند اروپای شرقی تمایل پیدا کنند که اردوی خودشان را در کیش برگزار کنند. مزیت ارائه خدمات با قیمت کمتر هم در دسترس تیمهای خارجی است.»
رادبوی در پاسخ به این پرسش که آیا به اعضای تیمها در مورد تفریحات دریایی در جزیره کیش هم تخفیف داده شد، تصریح کرد: «این موضوع در حیطه مسئولیت خودم است و امکان ارائه تخفیف وجود داشت، اما چون درخواستی مطرح نشد طبیعتاً ما هم اقدامی نکردیم. امیدواریم در اردوهای بعدی بتوانیم چنین خدماتی هم به تیمها ارائه کنیم.»
در فصل جاری لیگ برتر به دلیل مسائل مالی و قیمت ارز، برخی از تیمهای فوتبال داخلی، ترجیحشان برگزاری اردو در کشور بوده است. در این مقطع سال، کیش یکی از بخشهای محبوب کشورمان برای برگزار اردوست. تاکنون شش تیم در این جزیره اردو برگزار کردند و مقرر شده است دو تیم هم تا ۲۷ دی ماه به این ناحیه بروند. بعد از بررسی میزان اقامت تیمها، متوسط حضور آنها در کیش پنج روز بوده است.
استقلال، ذوبآهن، سپاهان، نساجی، سایپا، خیبر، نفت و گاز گچساران و پارس جنوبی جم از جمله تیمهایی هستند که اردوی کیش را در برنامه خود قرار دادند. هر چند برخی تیمها مانند فولاد خوزستان و ملوان مسیر امارات را در پیش گرفتند. این استقبال تیمها امکان برگزاری دیدار تدارکاتی در این جزیره را هم فراهم کرد، همانطور که به تازگی تیمهای سپاهان و ذوبآهن بازی دوستانه برگزار کردند.
علاوه بر عدم خروج ارز از کشور و تقویت اقتصاد کیش، استقرار این تیمها فایده دیگری هم در پی دارد. هر تیمی که به جزیره کیش میرود در صفحات مجازی و سایت خود تصاویر این اردوها را بازنشر میکند. از آنجایی که بیشتر مخاطبان تیمهای فوتبال قشر جوان و نوجوان هستند، در واقع تبلیغ غیرمستقیمی برای اعزام آنها به این جزیره است. یعنی حضور هر تیمی در جزیره کیش تبلیغی برای تقویت گردشگری در این جزیره هم به حساب میآید و ظاهراً این اتفاق یعنی برپایی اردوی در کیش و سایر جزایر ایرانی یکی از مهمترین برنامههای سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال برای چند سال آینده خواهد بود که میتواند به هر دو سمت ماجرا سود برساند.
در حال حاضر دمای هوای این خطه کشور، ۲۳ درجه سانتیگراد است و رطوبتی ۳۷ درصدی دارد که همین موضوع برپایی اردو را امکانپذیر میکند.
جزیره کیش با امکانات ورزشی استاندارد و شرایط طبیعی منحصربهفرد، به یکی از مراکز مهم برگزاری اردوهای ورزشی تبدیل شده است. این استقبال گسترده میتواند الگویی برای سایر باشگاهها باشد تا بهجای برگزاری اردوهای پرهزینه خارجی، از ظرفیتهای داخلی کشور بهرهبرداری کنند.
هجوم تیمهای مختلف به جزیره کیش برای برگزاری اردو در شرایطی اتفاق میافتد که در گذشته چنین مسئلهای بیسابقه بوده است. اینکه ۳ یا ۴ تیم به طور همزمان در کیش اردو بزنند را در گذشته شاهد بودیم اما امسال شرایط متفاوت شده است.
بیشک تیمهایی که به جزیره کیش سفر میکنند، اولویت اولشان برگزاری تمرینات سخت در دو نوبت صبح و بعدازظهر و استفاده از شرایط آب و هوایی است و این در حالی است که تعدد تیمها و اردوی همزمان آنها ممکن است مشکلاتی را در امر آماده سازیشان به وجود بیاورد.
با این وجود جزیره کیش در حال حاضر چهار زمین چمن طبیعی در اختیار دارد که یکی از آنها استادیوم اصلی المپیک است. دو سالن بدنسازی هم در جزیره وجود دارد که تیمها میتوانند استفاده کنند. حال اینکه مسئولان ورزش و تفریحات کیش چگونه میخواهند اردوی تیمها را مدیریت کنند، موضوعی است که نیاز به تدبیر و برنامهریزی ویژه دارد، چون بهنظر میرسد در سال آینده به میزان تیمهای حاضر در این جزیره افزود خواهد شد.
تعطیلات نیمفصل معمولاً بهترین زمان ممکن برای برپایی اردوهای تیمهای باشگاهی فوتبال کشور در خارج از کشور بوده است. در سالهای اخیر، تیمهای مختلف فوتبال کشور برای آمادگی بهتر و رفع نقاط ضعف خود در نیمفصل نخست، اردوهایی را در خارج از کشور برپا میکردند و این اردوها، کمک زیادی به بهبود کیفیت عملکرد این تیمها در نیمفصل دوم میکرد. امارات، قطر، ترکیه و در برخی مواقع کشورهای اروپایی، مقصد اصلی باشگاههای ایرانی برای برپایی اردوهای نیمفصل بودند. البته که با توجه به شرایط جوی در فصل زمستان، سفر به ترکیه شرایط سختی را برای باشگاههای ایرانی به وجود میآورد و باشگاههای ایرانی برای اردوی زمستانی خود شهر آنتالیا با توجه به شرایط جوی بهتر را برای اردوی خود انتخاب میکردند.
حالا و با توجه به شرایط اقتصادی باشگاهها، عدم درآمدزایی مناسب در فوتبال ایران و نوسانات نرخ ارز، مقصد اردوی باشگاهها تغییر کرده و جزیره کیش، تبدیل به محبوبترین مقصد تیمهای ایرانی برای اردوهای زمستانی شده است.
معلوم نیست که زیرساختها برای میزبانی از بخش بزرگی از تیمهای لیگ در این جزیره مهیا هست یا خیر اما با توجه به نوسانات ارزی و شرایط اقتصادی فعلی باشگاهها، میتواند سرمایهگذاری بهتری روی ایجاد شدن سختافزارهای لازم برای برگزاری اردو در دیگر شهرهای نوار جنوبی کشور هم انجام شود.
فدراسیون فوتبال در ماههای اخیر خود به این موضوع اشاره کرد که بخشی از جریمههای انضباطی، باید خرج توسعه فوتبال و امکانات در جزایر سهگانه شود اما تا این لحظه، خبری از این موضوع نبوده و این حرفها، به عمل تبدیل نشده است، اما همین اتفاق میتواند یک گام مثبت باشد.
اقبال باشگاههای فوتبال ایران برای برپایی اردو در نواحی گرمسیری کشور، میتواند فرصت خوبی برای ایجاد زمینهای چمن مناسب و سرمایهگذاری ساخت مراکز تمرینی مناسب در جنوب کشور و بویژه در جزایر سهگانه و استان هرمزگان باشد و شاید در خوشبینانهترین حالت پای تیمهای خارجی را به جنوب کشورمان باز کند.
تا کنون نظری ثبت نشده است!