سه‌شنبه 20 خرداد 1404 ساعت 14:00
0
کد خبر : 29387

اختصاصی/ رویارویی‌های تاریخی ایران و کره شمالی؛ از پیونگ‌یانگ تا مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶

تیم ملی در آخرین بازی از مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ برابر کره شمالی قرار می‌گیرد؛ رقیبی که هرگز موفق به شکست دادن ایران نشده و روی کاغذ، بعید است این بار هم بتواند ترک عادت کند.

اختصاصی/ رویارویی‌های تاریخی ایران و کره شمالی؛ از پیونگ‌یانگ تا مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ تیم ملی در آخرین بازی از مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ برابر کره شمالی قرار می‌گیرد؛ رقیبی که هرگز موفق به شکست دادن ایران نشده و روی کاغذ، بعید است این بار هم بتواند ترک عادت کند.

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر ؛ تیم ملی در آخرین بازی از مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ برابر کره شمالی قرار می‌گیرد؛ رقیبی که هرگز موفق به شکست دادن ایران نشده و روی کاغذ، بعید است این بار هم بتواند ترک عادت کند.

ایران و کره شمالی در ۲۰ بازی رسمی مقابل هم صف‌آرایی کرده‌اند که حاصل کار ۱۴ پیروزی برای تیم ملی بوده و ۶ دیدار هم با تساوی به پایان رسیده است. «علی دایی» با ۳ گل بهترین گلزن این رقابت‌ها است. بهترین برد تیم ملی ایران در برابر کره شمالی کسب نتیجه ۳ بر ۰ است که در مسابقات جام ملت‌های آسیا ۱۹۸۰ به دست آمد. دو تیم همچنین در ۸ بازی از رقابت‌های مقدماتی جام جهانی مقابل هم قرار گرفته‌اند که این تعداد، بیشترین بازی در این مسابقات است. 


در ادامه ۵ رویارویی مهم دو تیم را با هم بررسی می‌کنیم:

۱- مقدماتی المپیک ۱۹۷۲:


بازی رفت مقدماتی المپیک در سال ۱۹۷۲ و در پیونگ‌یانگ با تساوی بدون گل تمام شد، اما قطعاً بدون «ناصر حجازی» درون دروازه و واکنش‌های طلایی‌اش، نتیجه دیگری رقم می‌خورد. مجله دنیای ورزش، یک هفته پس از بازی، این تیتر را روی جلد برد: «معجزه‌گر بزرگ ناصر حجازی بود، مردی که در پیونگ‌یانگ سرگیجه آفرید و یک غیرممکن را ممکن کرد». این دو تیم در تاریخ پنجم خرداد ۱۳۵۱ بازی برگشت را در تهران انجام دادند که آن بازی هم مساوی شد تا تعیین تیم برنده به بازی سوم کشیده شود. دو تیم این بار در تاریخ ۱۳ خرداد در شهر راولپندی پاکستان به مصاف هم رفتند که ایران با نتیجه ۲ بر ۰ برنده شد و به مرحله بعدی راه یافت. 


۲- مقدماتی جام جهانی ۱۹۷۴:


ایران و کره شمالی در مقدماتی جام جهانی ۱۹۷۴ و در تهران برابر هم قرار گرفتند. دیداری که تیم ملی به سختی و در نهایت با نتیجه ۲ بر ۱ برنده شد. تیم ملی در خانه با شوت مرگبار «مهدی مناجاتی» به گل رسید، اما کنترل بازی را از دست داد. کره شمالی صاحب یک پنالتی شد که «منصور رشیدی» به زیباترین شکل ممکن آن را مهار کرد. دروازه تیم ملی چند دقیقه بعد باز شد. در دقیقه ۵۶، سرمربی تیم ملی تصمیم عجیبی گرفت و با بیرون کشیدن رشیدی، حجازی را جایگزین او کرد. در نهایت و در دقیقه ۹۰، «محمد صادقی» گره دیدار را با ضربه‌ای منجر به گلش باز کرد. 


۳- فینال بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ پکن:


تیم ملی به یک قدمی اولین فتح رقابت‌های بازی‌های آسیایی بعد از انقلاب رسیده بود. ملی‌پوشان بعد از حذف کره جنوبی که به تازگی به رهبری «کیم جو-سونگ» از جام جهانی برگشته بود، به فینال رسیدند. دو تیم در مرحله مقدماتی هم برابر هم قرار گرفته بودند که تیم پروین ۲ بر ۱ برنده شده بود. بازی نهایی بدون گل تمام شد و کار تعیین قهرمان به ضربات پنالتی کشیده شد و درست همین‌جا بود که «احمدرضا عابدزاده» با آن پیراهن سبز معروف خود، معجزه کرد. هر ۴ پنالتی ایران با ضربات قایقران، انصاری‌فرد، نامجومطلق و افتخاری گل شد، اما کره شمالی تنها موفق به گل کردن یکی از پنالتی‌هایش شد تا ایران بر بام آسیا قرار بگیرد. 


۴- مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴:


تیم ملی در این بازی‌ها به کره جنوبی و عراق باخته بود و مقابل ژاپن موفق به کسب پیروزی شده بود. ایران در بازی چهارم برابر کره شمالی قرار گرفت و قبل از دقیقه ۲۰، دروازه غلامپور باز شد، اما درخشش «علی دایی» همه چیز را تغییر داد. او ابتدا ارسال نامجومطلق را با یک ضربه سر استثنایی تبدیل به گل مساوی کرد و در ادامه ارسال تند و تیز «ابراهیم تهامی» را در حالی که کسی فکرش را نمی‌کرد، جلوی دروازه با سر قطع کرد و توپ را به سقف دروازه دوخت. این کامبک شیرینی برای تیم ملی رقم خورد. 


۵- مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰:


تیم ملی در یکی از پرحاشیه‌ترین دوران خود در مسیر رسیدن به جام جهانی، با کره شمالی همگروه شد. در دیدار رفت، مشکلات «علی دایی» به عنوان سرمربی تیم ملی با «مهدی مهدوی‌کیا» حل شد و شماره ۲ برای بازی رفت مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ که در ورزشگاه آزادی برگزار شد، به تیم ملی برگشت. این بازگشت با آخرین گل ملی مهدوی‌کیا همراه بود؛ یک ضربه سر دقیق روی ارسال خط‌کشی شده «مجتبی جباری» که در گوشه دروازه کره شمالی جا خوش کرد. گل دوم را نکونام زد و مهمان فقط توانست اختلاف را کم کند. تیم ملی در این بازی، ۲ بر ۱ برنده شد و با ۴ امتیاز از ۲ بازی در صدر جدول گروه قرار گرفت. با این حال، آن روز کسی حتی فکرش را هم نمی‌کرد کره شمالی به جام جهانی برود و ایران، صعود نکند، اما اخراج دایی بعد از شکست خانگی مقابل عربستان و چند نتیجه بعد از جمله تساوی خارج از خانه مقابل همین کره شمالی در زمان مربیگری «افشین قطبی»، تیم ملی را از رسیدن به جام جهانی محروم کرد.


برچسب ها
اخبار مرتبط
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار