loader
17:35
0
کد خبر : 9903

آنالیز ویژه؛ هری کین مشکل انگلیس است یا یک راه حل آرام؟

اختصاصی/ بحث‌های زیادی در مورد عملکرد هری کین در یورو ۲۰۲۴ وجود داشته اما با نگاهی عمیق‌تر به عملکرد کاپیتان انگلیس، می‌توان به صورت عمقی به این سؤال پاسخ داد.

آنالیز ویژه؛ هری کین مشکل انگلیس است یا یک راه حل آرام؟

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، وقتی صحبت از فوتبالیست‌های نخبه به میان می‌آید، برخی بحث‌ها اجتناب ناپذیر است و این همان موردی است که در مورد هری کین نیز صدق می‌کند. هری کین گل می زند و روی گلزنی هم اصرار دارد. کافی است توپی توپ بین او و دروازه قرار دهید؛ کار تمام خواهد بود.

انتقال کین از لیگ برتر به بوندسلیگا در سال گذشته هم باعث کاهش سرعت فوتبالی‌اش نشد. کین فصل گذشته در ۴۵ بازی، ۴۴ گل برای بایرن مونیخ به ثمر رساند و ۱۲ پاس گل نیز به هم تیمی‌هایش رساند؛ همین نشان می‌دهد که این بازیکن ۳۰ ساله همچنان یکی از بهترین مهاجمان جهان است.

هری کین تا قبل از بازی امشب، در پنج بازی تیمش در یورو، به دو گل رسید. اما درباره اینکه او ممکن است به اندازه کافی خوب بازی نکرده باشد و شاید حتی مانعی برای رسیدن سه شیر به قهرمانی یورو باشد، صحبت خواهیم کرد و البته سؤال اصلی اینجاست که انگلیس با وجودی که دررقابت‌های یورو ۲۰۲۴، بازی‌های خوبی را به نمایش نگذاشت، چرا تا مرحله نیمه نهایی این تورنمنت رسیده است.

آمار جالب توجه کین

دو گل کین در رقابت‌های یورو، روی کاغذ آمار قابل قبولی است. او یکی از بهترین گلزنان این تورنمنت است. کین در یورو ۲۰۲۰ هم در ۷ بازی، ۴ بار برای تیمش به گل رسیده بود و در رقابت‌های این دوره یورو، آمار گل‌های مورد انتظار غیرپنالتی او در میانگین نود دقیقه تنها ۰.۰۱ کمتر از یورو ۲۰۲۰ است. (۰.۴۰ و ۰.۳۹)

به این ترتیب این تصور که او در این دوره کمتر از دوره قبل دروازه حریفان را تهدید کرده درست نیست. کین در این دوره شوت‌های بیشتری را به سمت دروازه حریفان زده (۲.۹ در مقابل ۱.۹) و جالب اینجاست که تعداد شوت‌های او در این تورنمنت حتی بیشتر از جام‌های جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ هم بوده (به ترتیب ۲.۲ و ۲.۷) و در دو جام جهانی آمار گل‌های موردانتظار غیرپنالتی او در هر ۹۰ دقیقه هم ۰.۲۱ در روسیه و ۰.۲۴ در قطر بوده. در نتیجه از نظر آماری، کین در این تورنمنت قوی‌تر از سه تورنمنت سابق اخیر ظاهر شده است.

اما سؤال این است که مشکل کجاست؟ دلیل ناکامی‌های انگلیس در گلزنی چیست؟ آن‌ها درمرحله گروهی فقط دو گل به ثمر رساندند و در مصاف با اسلواکی در مرحله یک هشتم نهایی هم با یک حرکت انفجاری جود بلینگام کار را در آوردند. تساوی ۱-۱ مقابل سوئیس در مرحله یک چهارم نهایی، باعث شد تا کار به ضربات پنالتی کشیده شود و کین هم که تعویض شده بود، نتوانست در این برد و صعود مشارکتی داشته باشد.

کین در مرحله گروهی یورو ۲۰۲۰ اصلاً به گل نرسیده بود؛ اما دو گل رحیم استرلینگ و سه کلین شیت، انگلیس را به سلامت به دور بعدی رساند. اما تأثیر کین هرگز واقعاً مورد تردید نبوده است. کین در مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ هم موفق به گلزنی نشده بود و در ادوار حذفی پایش به گل باز شده بود و به نظر می‌رسد که در تورنمنت‌ها تدریجاً بهتر و بهتر می‌شود.

حالا بسیاری از منتقدان می گویند که کین بعد از انجام ۴۵ بازی برای بایرن درفصل گذشته حسابی خسته است و حتی اگر خودش هم این را تکذیب کند ولی این یکی از فاکتورهای کم فروغی کین در یورو عنوان می‌شود.

انتقادات از آمارهای کین

اما باید این را درنظر داشت که کین قبل از بازی تیمش در نیمه نهایی، بیش از هربازیکن دیگری در یورو ۲۰۲۴، حریفان را تحت فشار گذاشته (۵۰۳ بار). اما بارزترین افت او در زمینه مشارکت با توپ بوده. او در چهار تورنمنت مهم قبلی (جام جهانی و یورو)، به طور میانگین در ۹۰ دقیقه، کمتر از ۳۴.۹ لمس توپ نداشته ولی در یورو ۲۰۲۴ میانگین لمس توپ او در هر نود دقیقه، ۲۵.۸ ثبت شده است.

 ۴.۵ لمس توپ در محوطه جریمه حریف در هر ۹۰ دقیقه، بیشترین میانگینی است که کین تا به حال در یک تورنمنت بزرگ داشته است و تا قبل از این، بهترین رکورد کین از این حیث در یورو ۲۰۲۰ و با ۳.۷ لمس توپ در هر بازی بوده.

در نقشه لمسی زیر می‌توانید ببینید که کین در یورو ۲۰۲۴ در مقایسه با یورو ۲۰۲۰ چه عملکردی از این حیث داشته. او عموماً در قسمت‌های عمیق‌تر زمین تماس‌های کمتری داشته ولی در چند منطقه، از جمله در وسط محوطه جریمه، به مراتب بیشتر حضور داشته.

بامقایسه این نقشه با نقشه منطقه لمسی او در فصل گذشته در بایرن در بوندسلیگا، می‌توان دریافت که او تا حد زیادی در مناطق مرکزی و پیشرفته‌تر حضور داشته. توماس توخل، سرمربی سابق بایرن از کین می‌خواست تا همان شماره ۹ سنتی باشد و این تصمیم موثری بود.

قابل درک است که نگرانی‌ها در مورد عدم تاثیرگذاری کین در محوطه جریمه حریف در یورو ۲۰۲۴ مطرح شده است؛ او در هر دو بازی تیمش مقابل صربستان و دانمارک فقط یک لمس در محوطه جریمه حریف داشت ولی در مصاف با هریک از دو تیم اسلوونی و اسلواکی ۸ لمس توپ و در مصاف با سوئیس، ۵ لمس توپ در محوطه جریمه حریف داشت.

پس چرا به نظر می‌رسد که او از موقعیت مهاجم مرکزی خود دور می‌شود؟

در دقیقه ۷۳ بازی انگلیس سوئیس، که بازی ۰-۰ دنبال می‌شد، حرکت او فایده‌ای نداشت. انگلیس با توپ از چپ به راست کار می‌کرد و به دنبال آن بود تا به دفاع سازمان یافته سوئیس راه بیابد. بعد از بازیابی توپ توسط تریپیه در سمت چپ، او توپ را به سمت جود بلینگام ارسال کرد. قبل از آنکه رایس، تریپیه را در سمت چپ ببیند، او و فودن مشغول پاسکاری بودند. در تمام آن مدت، کین در سمت چپ ایستاده بود تا در صورت نیاز وارد عمل شود.

تریپیه توپ را در خط ارسال کرد تا بلینگهام به سمت آن برود. زمانی که تریپیه توپ را دریافت کرد، کین هم آماده دریافت این پاس بود و از محوطه جریمه فاصله گرفته بود.

بلینگام دنبال ارزیابی گزینه‌هایش در باکس بود و کسی را ندید. چرا که فودن و کوبی مینو دیر دویده بودند و کین هم ایستاده بود تا به بلینگام در مصاف با گرانیت ژاکا کمک کند.

ستاره رئال مادرید وقتی متوجه شد که بازیکنی را روبروی خودش ندارد، مجبور به عقب‌نشینی شد و زمانی که هم‌تیمی‌هایش به محوطه جریمه رسیدند، ژاکا بالای سر او بود. قبل از اینکه بلینگام در تلاش برای پس گرفتن توپ، روی ژاکا خطا کند، یک سانتر ارسالی مسدود شد و سوئیس تنها دو دقیقه بعد پیش افتاد.

احمقانه است که از یکی از بهترین گلزن‌های جهان به دلیل تصمیم‌گیری در محوطه جریمه انتقاد کنیم. هرچند که دیدن چنین لحظاتی هم عجیب به نظر می‌رسد؛ جایی که کین از یک فرصت بالقوه را برای کمک کردن به هم تیمی‌هایش می‌گذرد.

از آنجا که کین به طور منظم در پست‌های پیشرفته‌تری برای باشگاهش بازی می‌کند، به نظر می‌رسد که یا ساوتگیت از او خواسته تا به صورت عمقی در زمین کار کند و یا قصد دارد تا به آرزوی کین برای انجام این کار رضایت دهد.

این شبکه پاسکاری مربوط به تساوی انگلیس با دانمارک است. در این تصویر می‌توانید ببینید که کین با وجود گلزنی، چقدر مشارکت پائینی با هم تیمی‌هایش داشته.

آن‌ها در بازی بعدی مقابل اسلوونی هم خیلی بهتر نبودند؛ هرچند که بوکایو ساکا چند باری کاپیتان تیمش را در زمین پیدا کرد.

به نظر می‌رسید تا آن زمان کین عطش کافی را نداشت ولی شبکه پاسکاری‌های انگلیس مقابل سوئیس، باعث شد تا کین در جستجوی توپ، در عمق بیشتری پیش برود. در نتیجه، پنج بازیکن میانگین موقعیت بالاتری نسبت به او در زمین داشتند.

درعین حال نباید این را فراموش کنید که کین در پایان فصل گذشته نیز با آسیب‌دیدگی از ناحیه کمر مواجه شده بود. البته او تاکید دارد که حالش کاملاً خوب است و بعد از بازی دوم تیمش مقابل دانمارک گفت: «در بازی اول مقابل صربستان، به اندازه تمام فصل احساس آمادگی کردم. من در هر بازی بهتر و بهتر می‌شوم.»

اگر حرف کین را قبول کنید، دغدغه‌های فعلی او باید مسائل تاکتیکی باشد. به نظر می‌رسد اگر انگلیس می‌خواهد بهترین استفاده را از قوی‌ترین سلاح هجومی‌اش بگیرد، چیزی باید تغییر کند.

صحبت در مورد کنار گذاشتن کین تقریباً معقول به نظر نمی‌رسد؛ این اولین باری نیست که تیم ملی انگلیس با برترین گلزنش به مشکلاتی این چنینی برمی‌خورد؛ زمانی که وین رونی در اواسط و اواخر عمر فوتبالی‌اش، می‌خواست تا در خط میانی بازی کند. کین هنوز به این مرحله نرسیده ولی به احتمال زیاد از اینکه رایس او را در نزدیک خودش ببیند، خسته خواهد شد.

مضحک است بگوییم که کین اگر روی گلزنی تمرکز داشت و یا خودخواه بود، می‌توانست به گل‌های بیشتری برسد. او در حال حاضر به اندازه کافی گل می‌زند. احتمالاً بسیاری از مخالفانش دراین زمینه بحث‌های زیادی دارند.

اما انگلیس برای آنکه بتواند از سد هلند عبور کند، احتمالاً به مرد اصلی و کاپیتان‌شان نیاز پیدا خواهند کرد تا توانایی‌هایش را در زمین به کار بگیرد.

برچسب ها
کد خبر : 9903
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار