مجید صالح یکی از جدیدترین مربیان ایرانی است که فرصت سرمربیگری در خارج از کشور را تجربه میکند.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ حضور مهدی طارمی در تیم اینتر ایتالیا باعث شده تا فوتبالدوستان ایرانی بیش از پیش، اخبار تیم سرشناس شهر میلان ایتالیا را پیگیری کنند.
با اینکه شاید جدیدترین خبر از اردوی افعیها مربوط به برد این تیم برابر آرسنال با درخشش ستاره ایرانی باشد اما حضور یک مربی ایرانی در آکادمی این باشگاه در ایالت کالیفرنیای آمریکا هم جالب توجه است.
مجید صالح، مربی اسبق استقلال که سابقه کار در تیم ملی امید ایران، پیکان تهران، ملوان بندر انزلی و ذوب آهن اصفهان را هم دارد، به خاطر داشتن مدرک مربیگری بینالمللی، به آکادمی اینتر در کالیفرنیا اضافه شده و این موضوعی است که صفحه رسمی آکادمی این باشگاه ایتالیایی در آمریکا با انتشار پستی جالب توجه آن را اعلام کرده است.
در متن خبر حضور صالح در این آکامی چنین آمده است: «رهبری باتجربه و اشتیاق. جناب آقای سرمربی مجید صالح به الهام بخشیدن و ارتقای شخصیت بازیکنان ما در آکادمی ادامه میدهد. با راهنماییهای او ما قهرمانانی را در درون و بیرون زمین میسازیم. به داشتن او در راس کار افتخار میکنیم.»
درباره آکادمی اینتر بد نیست به این نکته اشاره کنیم که باشگاه سرشناس ایتالیایی در اکثر کشورهای دنیا شعبه دارد و برای مثال در کشور ترکیه، سه آکادمی اینتر وجود دارد. گویا قرار بود در ایران هم آکادمی باشگاه اینتر شروع به کار کند که به دلیل مسایل مربوط به تحریم، این اتفاق رخ نداد.
در ادامه و به بهانه حضور مجید صالح در آکادمی نراتزوری، فهرست مربیان لژیونر ایرانی را با هم مرور میکنیم.
حشمت مهاجرانی
یکی از اولین مربیان لژیونر ایرانی، حشمت مهاجرانی بود. مهاجرانی نخستین دوره مربیگری را در ژاپن و طی یک دوره سهماهه در این کشور تحت نظر بزرگترین مربیان آن زمان فوتبال سپری کرد. سرمربی سابق تیم ملی ایران که اولین حضور در جام جهانی در دوران سرمربیگری او رخ داد، در کشورهای حوزه خلیج فارس یکی از نام های بزرگ به شمار میرود. مهاجرانی سرمربیگری تیمهای ملی عمان و امارات و البته فعالیت طولانی در لیگ امارات و قطر را در کارنامه خود دارد.
ناصر حجازی
حضور در محمدان بنگلادش و پیروزی برابر پرسپولیس ایران برای یک تیم بنگلادشی شاید بزرگترین افتخار فوتبال این کشور کوچک باشد که بعد از حضور اسطوره دروازهبانی ایران متحول شد. حضور ناصر حجازی در این کشور باعث شد تا تیم ملی بنگلادش که یکی از تیمهای ضعیف بود به تیمی بهتر تبدیل شود تا جایی که این تیم توانست یقه تیم ملی ایران را هم بگیرد. حجازی در سال ۱۳۶۷ هدایت محمدان را برعهده داشت و در سال ۱۳۶۸ سرمربی تیم ملی فوتبال این کشور شد.
افشین قطبی
افشین قطبی که دوران موفقی در پرسپولیس داشت شاید نامدارترین فرد حاضر در این لیست باشد. سرمربی سابق تیم ملی ایران با تجربه حضور در کادر فنی گاس هیدینگ در تیم ملی کره جنوبی به ایران آمد و البته بعد از خروج از ایران سابقه سرمربیگری در لیگ مطرح ژاپن یعنی جی لیگ و لیگ تایلند را هم بدست آورد. قطبی در تیم ملی آمریکا، کره جنوبی، سوون سامسونگ و لس آنجلس گلکسی هم سابقه کار دارد و اخیراً هم در لیگ چین و کانادا حضور داشت.
الکساندر نوری
الکساندر نوری دیگر ایرانی دو تابعیتی این فهرست است. نوری هیچگاه تجربه حضور در تیم های ایرانی را ندارد اما در فوتبال سطح اول آلمان از تجربه زیادی برخوردار است. او در فصل ۱۷-۲۰۱۶ و در بوندسلیگا ۱ سرمربی وردربرمن بود و در تیم هرتا برلین هم به عنوان دستیار یورگن کلینزمن در این باشگاه حضور داشت. گفتنی است نوری در مقطعی مدنظر باشگاه استقلال هم بود.
امید نمازی
نمازی به واسطه حضور کارلوس کیروش در تیم ملی ایران، به نیمکت تیم ملی رسید و شاید به همین دلیل برای هواداران ایرانی شناخته شده باشد. این مربی ایرانی - آمریکایی سابقه حضور در تیمهای مختلف لیگ MLS را دارد. سرمربی سابق فیلادلفیا، سن دیگو اسپیریت، کلیولند فورس و ذوبآهن بعد از دستیاری در تیم ملی بانوان آمریکا، در آخرین تیمی که حضور داشت، هیوستون دینامو آمریکا بود.
اصغر شرفی
اصغر شرفی هم که در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین به عنوان دستیار مهاجرانی فعالیت میکرد و پس از آن سالها ساکن اروپا بود، در فصل ۰۸-۲۰۰۷ هدایت دی استرادا اسلوواکی را بر عهده داشت که مالکی ایرانی داشت و از بازیکنان ایرانی مختلفی هم در دوره های مختلف استفاده میکرد.
جلال طالبی
سید جلال طالبی سرمربی تیم ملی ایران در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه یکی دیگر از مربیان ایرانی است که سابقه کار در تیم های خارجی را در کارنامهاش دارد. او از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۵ سرمربی الخلیج امارات بود و بعد از آن هم هدایت گیلانگ سنگاپور و تیم امید اندونزی را بر عهده داشت. طالبی بعد از تیم ملی ایران، سرمربی تیم ملی سوریه شد و مدتی هم روی نیمکت الطلیعه سوریه نشست.
محمد احمدزاده
یکی از اسطورههای باشگاه ملوان، نخستین مربی حاضر در لیگ عراق بود. محمد احمدزاده در سال ۱۳۹۳ به عنوان سرمربی آرارات کردستان عراق انتخاب شد. احمدزاده از دور دوم لیگ برتر کردستان عراق هدایت آرارات را برعهده گرفت و مدت کوتاهی را در این باشگاه عراقی حضور داشت.
ابوذر نوغانی
نوغانی شاید در حال حاضر برای خیلی از طرفداران ایرانی نام آشنایی نباشد اما با توجه به استعداد و مسیرش، قطعاً در آینده از او بیشتر خواهیم شنید. این انزلیچی که در تیمهای پایه کاردیف سیتی انگلستان فعالیت میکند از چهرههای مطرح این لیست است. نوغانی در کارنامه خود یک دوره حضور در کلاسهای ژوزه مورینیو را ثبت کرده و اکنون هم مدارج ترقی را در تیم های پایه کادریف پشت سر میگذارد.
جهانیار محبی
مربی لژیونر فوتبال ایران با وجود سن و سال کمی که دارد اما تا الان توانسته تجربیات زیادی را در فوتبال آسیا و اروپا داشته باشد. جهانیار محبی، کمک مربی تیم شانگهایپورت با این تیم قهرمان سوپرلیگ چین در سال ۲۰۲۳ شد. مسیر مربیگری این مربی ۳۲ ساله برای خیلیها جالب است. محبی در ایران به دنیا آمد و سال ۲۰۱۷ پاسپورت اتریشی را دریافت کرد. او تجربه مربیگری خوبی به دست آورده که شاید برای خیلی از هم سن و سالهای او شبیه یک رویا باشد. محبی ۱۰ سال است که به صورت فعال مربیگری میکند و مسیر خودش را از تیمهای پایه در اتریش نظیر وینا و ویکتوریا آغاز کرد و در سن ۲۴ سالگی برای اولین بار به خارج از اتریش رفت و برای اولین بار کار حرفهای خود را شروع کرد. اکتبر سال ۲۰۲۳، محبی توانست به عنوان مربی شانگهای پورت در سوپرلیگ چین، اولین قهرمانی رسمی خود را جشن بگیرد.
وحید هاشمیان
مربی تیم ملی در زمان ویلموتس و اسکوچیچ، در سال ۲۰۱۲ بهعنوان سرمربی جدید تیم فوتبال «هالشتنبک - رلینگن» آلمان که در بوندس لیگا پنج و در منطقه هامبورگ قرار دارد برگزیده شد. وی پس از یکسال هدایت تیم نیندورفر در همان منطقه را بدست گرفت. هاشمیان در سال ۲۰۱۷ هدایت تیم زیر ۱۷ سالههای هامبورگ را در دست گرفت.
فرهاد مجیدی
یکی از جدیدترین سرمربیان لژیونر ایرانی، فرهاد مجیدی است. مجیدی بعد از قهرمانی بدون شکست همراه با استقلال به طور ناگهانی این باشگاه را ترک کرد و تا همین فصل قبل هدایت باشگاه اتحاد کلبا در لیگ امارات را برعهده داشت و نتایج خوبی را هم همراه با این باشگاه کسب کرد.
تا کنون نظری ثبت نشده است!