اختصاصی/ پروژه جوانسازی ترکیب پاریسنژرمن در رقابتهای این فصل لیگ قهرمانان اروپا با یک شکست بزرگ مواجه شده است.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ وضعیت فعلی حاضر پاریسنژرمن، این باشگاه را به یکی از عجیبترین تیمهای حاضر در سطح اول فوتبال اروپا تبدیل کرده است. این موضوع سوژه امروز اولیور کی، نویسنده وبسایت اتلتیک بوده است:
تیمی که با قدرت سرمایهگذاری قطریها و حضور ستارگان بزرگ تبدیل به یکی از مدعیان لیگ قهرمانان اروپا شده بود، حالا در آستانه حذف از مرحله اول مسابقات قرار دارد. شکست یک بر صفر مقابل بایرن مونیخ در آلمان، پاریسنژرمن را پس از هفته پنجم لیگ قهرمانان اروپا در رده بیست و ششم و بیرون منطقه صعود به پلیآف قرار داده و سه بازی بعدی آنها مقابل سالزبورگ در خارج از خانه، منچسترسیتی در خانه و اشتوتگارت در خارج از خانه خواهد بود. صعود مستقیم به دور حذفی و حضور در جمع هشت تیم، حالا برای تیم انریکه دستنیافتنی به نظر میرسد و هدف اصلی پاریسیها حالا حضور در بین ۲۴ تیم نخست و رسیدن به مرحله پلیآف خواهد بود. اما مشکل پاریسنژرمن کجاست؟
سرمربی تیم لوئیز انریکه در خصوص یک «پروژه» بلندمدت برای این باشگاه صحبت میکند اما چشمانداز این پروژه معلوم نیست. صدرنشینی در لیگ یک فرانسه که همین حالا هم به یک امر عادی برای پاریسنژرمن تبدیل شده، قسمتی از این پروژه است اما پاریسنژرمن، باید شخصیت و کیفیت بیشتری از خود در رقابتهای اروپایی نشان دهد. بدون هیچ شکی، آنها باید از دورهای که ناصر الخلیفی آن را دوره «پر زرق و برق» نامیده بود عبور میکردند. دورهای که اضافه کردن لیونل مسی و سرخیو راموس به ترکیبی که در خود نیمار و کیلیان امباپه را داشت، به معنای افزایش حقوق بازیکنان، ناهماهنگی و عدم انسجام در زمین بود. با این حال روند عبور از این دوره پرستاره و نهچندان موفق نیز چندان درست پیش نرفته است. پاریسنژرمن حالا به تیمی تبدیل شده در زمین غریزه قاتل و کیفیتی لازم برای پیروزی در مسابقات حساس را ندارد و در پنج بازی این فصل لیگ قهرمانان اروپا، تنها سه گل را به ثمر رسانده است.
مشخصاً اعتماد به پروژه جدید پاریسنژرمن در حال کاهش پیدا کردن است. یکی از روزنامههای ورزشی صبح امروز فرانسه، از عبارت «سقوط کرده» برای تیتر اصلی خود استفاده کرد. وینست دولو نویسنده ورزشی اهل فرانسه پاریسنژرمن را تیمی توصیف کرده که دیگر در اروپا حرفی برای گفتن ندارد و لوییز انریکه سرمربی تیم را مقصر این موضوع دانسته است. او انریکه را سرمربی مغروری معرفی کرده که از زمان قبول هدایت پاریسنژرمن، در ۱۷ مسابقه لیگ قهرمانان اروپا تنها توانسته شش برد را کسب کند.
پاریسنژرمن در حالی در آلیانتس آرنا پا به زمین گذاشت که مهاجم کلاسیک و تخصصی در ترکیب خود نداشت و لوییز انریکه تصمیم گرفت از دو وینگر خود یعنی بردلی بارکولا و عثمان دمبله در جلوی زمین استفاده کرد و گونسالو راموس که به تازگی آمادگی خود را پس از مصدومیت بازیابی کرده، در کنار مارکو آسنسیو روی نیمکت قرار داشت. حتی پیش از ۱۰ نفره شدن پاریسنژرمن در دقیقه ۵۶ با اخراج عثمان دمبله، خطر زیادی روی دروازه بایرن مونیخ خلق نکرد. آن هم در حالی که سالهای پیش با مثلث مسی، نیمار و امباپه و پیشتر از آن با حضور کاوانی، لاوتزی و ابراهیموویچ یکی از خطرناکترین خطوط حمله فوتبال اروپا را داشت.
پیاسجی قدرت کافی برای قهرمانی در لیگ فرانسه را دارد و همین الان هم با میانگین سه گل در هر مسابقه، با شش اختلاف امتیاز در صدر جدول قرار گرفته است اما قرعه سخت در لیگ قهرمانان، آنها را مقابل آرسنال، اتلتیکو و بایرن قرار داد و این تیم در هر سه بازی شکست خورد. این عملکرد، با تساوی خانگی مقابل آیندهوون نیز تکمیل شد. در یک دهه اخیر، پاریسنژرمن از لحاظ ذهنی و تاکتیکی در تغییر روند خوب بین لیگ قهرمانان و لیگ فرانسه موفق عمل کرده بود و تنها در بازیهای پرفشار مرحله حذفی یا مقطع حساس فصل دچار ناکامی میشد اما در این فصل، این موضوع برای تیم جوان انریکه دشوار به نظر میرسد. در ۱۲ مسابقه این فصل لیگ، پاریسنژرمن میانگین ۶۸.۷ درصد مالکیت توپ را ثبت کرده تا پس از بایرن، رده دوم مالکیت توپ در پنج لیگ معتبر اروپایی را داشته باشد. به همین دلیل پیش از این بازی، لوییز انریکه از این موضوع گفت که هر دو تیم بر پایه مالکیت توپ بنا شدهاند و هر کس که توپ را نداشته باشد، در این بازی کار سختی خواهد داشت. و در نیمه اول این سختی؛ نصیب پاریسنژرمن شد.
ویتینا در زمین عملکرد معمول خود را داشت اما وارن زئیر امری ۱۸ ساله در سمت راست خط میانی پاریسنژرمن، تنها موفق به ثبت هفت پاس موفق تا پیش از گل اول بایرن در دقیقه ۳۸ شده بود. همچنین پرس نکردن مهاجمان پاریس وقتی بایرن مالکیت را در اختیار داشت، کار این تیم را سختتر کرد و تفاوت کیفی مهاجمان این تیم با جمال موسیالا و کینگزلی کومان در تیم حریف کاملاً مشخص بود. در نیمه دوم رویکرد شجاعانه بیشتری از پاریسنژرمن برای رسیدن به گل تساوی شاهد بودیم اما آنها شمایل یک تیم مدعی را نداشتند. شاید مالکان قطری پاریسنژرمن پس از شکست در دوران پر زرق و برق، چندان به دنبال نتایج کوتاه مدت نباشند.
ناصر الخلیفی اخیرا در مصاحبه خود با خبرنگاران گفت که قهرمانی در لیگ قهرمانان، از اهداف این فصل پاریسنژرمن نیست. او به این موضوع اشاره کرده که بازسازی تیم زیر نظر لوییز انریکه با بازیکنان جوان برای کسب تجربه و رسیدن به تجربه کافی برای تبدیل شدن به یک مدعی در اروپا طی سالهای آینده، هدف اصلی تیم محسوب میشود. هدفی که منطقی به نظر میرسد؛ به ویژه با توجه به این موضوع که پاریسنژرمن در حین پروسه بازسازی هم مشکلی برای قهرمانی در لیگ داخلی نخواهد داشت و این موضوع اجازه بازسازی به پاریسنژرمن را میدهد. با این حال همین ترکیب جدید نیز که زیر نظر مدیر ورزشی تیم یعنی لوئیز کامپوس ساخته شده است، با هزینه زیادی به پاریسنژرمن آمدهاند. جالب اینکه دو خرید بزرگ و گرانقیمت فصل گذشته یعنی مانوئل اوگارته و رندال کولو موآنی، از پروژه پاریس دور شدهاند؛ اوگارته به منچستریونایتد رفته و کولو موآنی با تنها دو بازی در این فصل، تبدیل به یک نیمکتنشین شده است.
در اینکه تمرکز روی استفاده و پرورش بازیکنان جوان به صبر نیاز دارد شکی نیست اما مانند رویکرد چلسی در فصول اخیر، نگرانیای در خصوص رشد این بازیکنان وجود دارد و وقتی بازیکنان جوان با قیمت گزافی خریداری میشوند، انتظار پیشرفت از تیم اجتنابناپذیر است. یکی از این خریدها، ماتوی سافونوف دروازهبان روسی بود که پس از انتقال ۲۰ میلیون یورویی از کراسنودار، شب گذشته فرصت بازی به جای دوناروما در ترکیب اصلی تیم را پیدا کرد و در این فرصت بزرگ، اشتباه منجر به تک گل بازی روی گل کیم مین جائه را انجام داد. هم در این صحنه و هم در صحنه اخراج دمبله، بازیکنان و کادر فنی پاریسنژرمن به تصمیمات داور معترض بودند.
کارت قرمز احتمالاً روی نتیجه بازی در مونیخ تاثیرگذار نبود اما به این معنی است که دمبله برای بازی در سالزبورگ در 10 دسامبر محروم خواهد شد. راموس امیدوار است در این فرصت، بتواند اعاده حیثیت کند اما او هنوز در هشت بازی از لیگ قهرمانان اروپا برای پاریسنژرمن گلزنی نکرده است. بردلی بارکولا نیز در ۱۴ مسابقه لیگ قهرمانان اروپا، تنها یک بار برای پاریس گلزنی کرده و برخلاف لیگ فرانسه، پاریسنژرمن با مشکلات زیادی از سوی خط حمله خود در اروپا دست و پنجه نرم میکند.
پاریسنژرمن در یک دهه اخیر، شاید تیمی شکست خورده باشد اما ما به این عادت داریم که شکست آنها را، در مسابقاتی حساس و دراماتیک از مرحله حذفی لیگ قهرمانان اروپا مقابل بزرگترین تیمهای اروپا ببینیم. ما به این موضوع عادت داریم که پاریسنژرمن در حساسترین و سختترین لحظات، سقوط را تجربه کند اما حالا این خطر برای پاریسنژرمن وجود دارد که این تیم، از آن دوران هم عبور کرده باشد و خیلی زود، مقابل سایر رقبای اروپایی خود دست خود را به علامت تسلیم بالا ببرد.
تا کنون نظری ثبت نشده است!