17:07
0
کد خبر : 18076

به بهانه حضور مسعود جوما؛ از درخشش تا کابوس مهاجمان خارجی استقلال

مسعود جوما به احتمال قوی جدیدترین مهاجم خارجی تیم استقلال خواهد بود.

به بهانه حضور مسعود جوما؛ از درخشش تا کابوس مهاجمان خارجی استقلال
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ استقلال در شرایطی برای ادامه مسابقاتش در لیگ برتر، لیگ نخبگان آسیا و جام حذفی آماده می‌شود که همچنان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های طرفداران این باشگاه جذب یک مهاجم شش دانگ و گلزن است. از همین رو سران باشگاه با نظر مستقیم پیتسو موسیمانه در تلاش برای خرید یک مهاجم هستند.

در همین رابطه شنیده می‌شود «مسعود جمعه» به اردوی آبی‌ها در دبی اضافه شده تا تست شود، جوئل کوجو همچنان جزو گزینه‌هاست و البته خبری هم از مذاکره با گزینه اول موسیمانه که یک مهاجم اهل مالی است، به گوش نمی‌رسد.

استقلال نه تنها در لیگ برتر بلکه در تمام تاریخش، کمتر مهاجم خارجیِ قابلی داشته است. جز تیام و تا حدی دیاباته (فقط در لیگ نوزدهم) و یرکوویچ، لشکری از مهاجمان ضعیف و متوسط پیراهن آبی را پوشیدند که هرگز موفق به تکرار روزهای درخشان ماشین‌های گلزنی ایرانی باکیفیت مثل عنایتی، برهانی، میداودی، مجیدی و اکبرپور نشدند.

در ادامه و به بهانه حضور جمعه در اردوگاه آبی‌ها، کارنامه مهاجمان خارجی استقلال در تاریخ مسابقات لیگ برتر خلیج فارس را بررسی می‌کنیم. 


مامه تیام

هواداران استقلال هنوز هم حسرت از دست دادن او را می‌خورند. مهاجمی که بعد از ترک استقلال، دوران درخشانی را در ترکیه سپری کرد و حالا در پیراهن ایوب اسپور و زیرنظر آردا توران جزو برترین گلزنان سوپرلیگ این کشور است. مامه تیام زننده گل استقلال در فینال جام حذفی بود، آن هت‌تریک رویایی را برابر ذوب‌آهن در آسیا ثبت کرد، ۷ گل در ۶ بازی لیگ قهرمانان به ثمر رساند و در لیگ برتر هم خوب گل زد و پاس گل داد تا یکی از برترین مهاجمان خارجی تاریخ استقلال لقب بگیرد. تیام در فصل ۹۷-۱۳۹۶ در جمع آبی‌ها حضور داشت و در ۱۳ بازی در تمام رقابت‌ها ۱۲ بار گلزنی کرد. او در ۶ مسابقه از رقابت‌های لیگ برتر هم ۴ گل به ثمر رساند اما با پایان فصل استقلال او را خیلی راحت از دست داد.



شیخ دیاباته

این چهره مصداق بارز رمان معروف دکتر جکیل و آقای هاید بود؛ ماشین گلزنی لیگ نوزدهم که آقای گل فصل شد ولی در لیگ بیستم، تنها ۲ گل زد و بیشتر فصل را به بهانه‌ مسائل مالی از دست داد. حضور در صدر جدول بهترین گلزنان خارجی تاریخ باشگاه، نشان می‌دهد «شیخ دیاباته» جزو مهاجمانی بود که راه گلزنی را می‌دانست و شاید اگر مدیران استقلال مشکلات مالی‌اش را برطرف می‌کردند او به درخشش خود ادامه می‌داد. هواداران استقلال هم دیاباته را دوست داشتند و این علاقه بعد از هت‌تریک برابر تراکتور در تبریز و گلی که وارد دروازه پدیده کرد و استقلال را به صدر جدول رساند، بیشتر هم شد. دیاباته در ۴۷ بازی در تمام رقابت‌ها ۲۷ بار برای استقلال گلزنی کرد. او در فصل ۹۹-۱۳۹۸ لیگ برتر و در ۲۱ بازی ۱۵ بار پایش به گلزنی باز شد تا آقای گل مسابقات لقب بگیرد، با این حال در فصل بعدی و در ۱۲ بازی تنها ۲ بار فرصت گلزنی پیدا کرد. 



گوران یرکوویچ

متخصص ضربه زدن در داخل محوطه پنج و نیم متر بود. بازیکنی که در نیمه دوم لیگ یازدهم به عنوان جانشین فرهاد مجیدی راهی استقلال شد و خیلی زود با گل‌هایش، توانست جای خالی شماره ۷ را پر کند. گوران یرکوویچ در فینال جام حذفی پنالتی‌اش را گل کرد، در لیگ قهرمانان آسیا، گل‌های مهمی به الریان قطر و الاتفاق عربستان (در بازی پلی‌آف) زد و در لیگ برتر هم با ۶ گل و ۱ پاس گل در ۱۵ بازی آمار خوب و قابل دفاعی را به ثبت رساند. یرکوویچ همچنین در مجموع تمام رقابت‌ها و در ۲۹ بازی، ۹ بار با پیراهن آبی تجربه گلزنی را بدست آورد. 

با این حال به‌غیر از این ۳ بازیکن، آمار سایر مهاجمان خارجی استقلال چندان تعریفی نداشته است. شاید یکی از مهم‌ترین دلایل این اتفاق عدم نیاز استقلال به داشتن مهاجم خارجی باکیفیت بوده، چرا که استقلال همیشه در تاریخش مهاجمان داخلی خوب داشته و مدیران این باشگاه در سال‌های گذشته بر سر خرید بازیکنان خارجی در خط حمله حساسیتی زیادی به خرج نداده‌اند. ادامه این مطلب به بررسی فهرستی از همین بازیکنان می‌پردازد.



راجر فابریتسیو

خرید ویژه قلعه‌نویی در اولین فصل نشستن روی نیمکت استقلال که بارها جلوتر از علی سامره، فراز فاطمی و علیرضا اکبرپور در ترکیب اصلی قرار گرفت. راجر فابریتسیو در فصل ۸۳-۱۳۸۲ و در اولین بازی برای استقلال در مسابقات پیش‌فصل، دروازه سپاهان را در جام اتحادیه تهران باز کرد ولی در ادامه مسیر، چیز بیشتری نشان نداد. تنها یک گل در لیگ برتر به فولاد در مجموع ۱۲ بازی آمار ضعیف این بازیکن برزیلی بود. 



اندرسون دوس‌سانتوس

درحالیکه امثال آرش برهانی، فرهاد مجیدی و میلاد میداودی در خط حمله استقلال حضور داشتند، پرویز مظلومی سرمربی وقت استقلال در فصل ۹۰-۱۳۸۹ اقدام به جذب این برزیلی کرد، بازیکنی که در کارنامه‌اش حضور در کِی لیگ کره جنوبی و سوپرلیگ ترکیه هم به چشم می‌خورد. با این حال اندرسون به هیچ وجه در استقلال آماده به‌نظر نمی‌رسد و با یک اضافه وزن تقریباً ۲۰ کیلویی به ایران آمد و هرگز نتوانست چیزی نشان بدهد. قرارداد اندرسون دوس‌سانتوس با استقلال ۲ ساله بود ولی تنها پس از ۷ بازی و ۱۱۵ دقیقه حضور در زمین و بدون هیچ گلی ایران را ترک کرد.‌ 



پرو پئیچ

پرو پئیچ با حاشیه‌های فراوانی به استقلال پیوست و حتی گفته شد امضای قرارداد با او، بعد از اتمام مهلت قانونی نقل و انتقالات بوده است. پئیچ با یک آمار گلزنی خوب و به عنوان آقای گل لیگ آلبانی به استقلال آمد اما اصرار مظلومی به استفاده از یک مهاجم و ترجیح دادن سجاد شهباززاده به او باعث شد تا این بازیکن ۱۹۵ سانتی‌متری کروات نتواند توانایی‌های خود را در استقلال نشان دهد و در ۱۳ بازی از مسابقات لیگ برتر تنها ۳ گل به ثمر برساند‌. او ۲ بار هم در جام حذفی برای آبی‌‌ها گلزنی کرد و هرچند در حد و اندازه نامش نشان نداد اما همچنان جزو برترین گلزنان خارجی تاریخ استقلال هم محسوب می‌شود. جالب اینکه او بعد از ترک اردوی آبی‌ها مجدداً به لیگ آلبانی برگشت و باز هم آقای گل شد.



الحاجی گرو

شاید بهترین توصیف این باشد که بگوییم او یک فاجعه تمام‌عیار در خط حمله استقلال بود. الحاجی گرو به عنوان جانشین تیام خریداری شد ولی هیچ شباهتی به گلزن بی‌رحم سنگالی نداشت و فقط یک گل در جام حذفی و از روی نقطه پنالتی زد و بیشتر از نیم‌فصل در استقلال دوام نیاورد تا بعد از تنها ۷ بازی در لیگ برتر و ۱۰ بازی در مجموع تمام رقابت‌ها استقلال را ترک کند. 



گادوین منشا

با ترک پرسپولیس راهی استقلال شد ولی در پیراهن آبی، از روزهای پوشیدن پیراهن قرمز بسیار ضعیف‌تر عمل کرد. گادوین منشا در یک نیم‌فصل و در ۱۳ بازی، فقط یک گل زد تا خیلی زود از جمع آبی‌ها رفتنی شود. او ۵ بار هم در لیگ قهرمانان آسیا بازی کرد که در آن مسابقات هم عملکرد درخشانی نداشت. خیلی‌ها دلیل افت او در استقلال را مسائل روحی روانی می‌دانستند و معتقد بودند شاید اگر اجازه پیدا می‌کرد پنالتی دربی را بزند، اوضاعش فرق می‌کرد. 



بوبکر کبه

با باز کردن دروازه استقلال در پیراهن داماش و در لیگ دوازدهم، نامی برای خودش دست و پا کرد تا در سال بعد و در نقل و انتقالات نیم‌فصل لیگ سیزدهم آبی‌پوش شود اما مصدومیت‌ هرگز نگذاشت یک مهاجم زهردار نشان بدهد. کبه در مجموع و در تمام رقابت‌ها ۷ بار برای استقلال به میدان رفت و ۳ بار هم گلزنی کرد اما به دلیل مصدومیت ۱۱ بازی از لیگ و جام حذفی را از دست داد تا آمار گلزنی‌اش در قیاس با مبلغ ۱۰ هزار یورویی که آبی‌ها بابتش دست به جیب شدند، آمار درخشانی محسوب نشود. او در لیگ برتر و در ۳ بازی هم تنها موفق شد دروازه سایپا را باز کند. بهترین عملکرد کبه در استقلال به بازی با الریان در لیگ قهرمانان آسیا مربوط می‌شود که در شب پیروزی ۳ بر ۱ آبی‌ها، ۲ بار گلزنی کرد. 



ایسما

یکی دیگر از خریدهای عجیب استقلال در زمان شفر که درست مثل الحاجی گرو به درد آبی‌ها نخورد. اسماعیل گونچالوِس برای زدن اولین گلش با پیراهن استقلال تنها ۵۲ ثانیه زمان نیاز داشت اما او مهاجمی نبود که بتواند نقش ماشین گلزنی را ایفا کند و شاید تنها به عنوان مهاجم دوم خوب بود. ایسما در ۱۳ بازی از رقابت‌های لیگ برتر ۳ بار گلزنی کرد و در ۵ بازی از مسابقات لیگ قهرمانان آسیا هم موفق به زدن هیچ گلی نشد تا پس از یک نیم‌فصل خیلی زود استقلال را ترک کند.



رودی ژستد

ماشین گلزنی نبود ولی با ارسال ۳ پاس گل در لیگ همان چیزی بود که استقلالِ مجیدی نیاز داشت، یک مهاجم پا به توپ و توپ نگه‌دار که بتواند مردان کناری‌اش یعنی یامگا و حسین‌زاده را صاحب توپ کند با این حال آمار گلزنی زیر متوسط او باعث شد تا در فهرست مهاجمان خارجی نه‌چندان خوب آبی‌ها جای بگیرد هرچند که هواداران استقلال دلیل مهمی برای ابراز علاقه به او دارند. رودی ژستد با سابقه بازی در لیگ برتر انگلیس به اولین خارجی استقلال بدل شد که در دربی گل می‌زند. گل حیاتی او در دربی به روند شکست‌ناپذیری استقلال در مسابقات لیگ برتر ادامه داد و نقش مهمی در قهرمانی بدون شکست استقلال در فصل ۰۱-۱۴۰۰ داشت، چهره‌ای که در ۲۳ بازی از مسابقات لیگ برتر تنها ۳ گل زد و در دو بازی از جام حذفی هم موفق به گلزنی نشد.



گوستاوو بلانکو

مدل ضعیف‌تری از همان  رودی ژستد که البته طرفداران استقلال هم چندان دوستش ندارند! گوستاوو بلانکو قرار بود در تیمِ نکونام همان نقش ژستد را برای مجیدی ایفا کند ولی به هیچ وجه موفق نبود و احتمالاً در نیم‌فصل پیش رو گزینه اول موسیمانه برای کنار رفتن از فهرست استقلال باشد. بلانکو با آمار ۳۶ بازی و ۶ گل در تمام رقابت‌ها که همگی در لیگ برتر زده شده، آمار گلزنی بهتری نسبت به ژستد به ثبت رساند ولی هم زمان زیادی طول کشید تا اولین گلش را بزند (۱۰ هفته) و هم در مقطع انتهایی لیگ بیست و سوم، گلی نزد و آخرین گلش به هفته بیست و ششم مربوط می‌شد. بلانکو در این فصل، هم کمتر بازی کرده و هم برای زدن گل و دادن پاس گل، زیادی خسته بوده است و موفق نشده در ۷ بازی از لیگ برتر و در ۴ دیدار از لیگ نخبگان آسیا، گلی را وارد دروازه رقبا کند.


برچسب ها
کد خبر : 18076
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است!

پربازدیدترین اخبار