وی در ادامه افزود: بنابراین حق پنج تعویض هم طی بازی برای مس رفسنجان محفوظ است. تنها نکته اینجاست که عیسی مرادی حق بازی نداشته که در این دیدار هم به میدان نرفته است. حضورش روی نیمکت تیمش هم بلامانع است.
کارشناس داوری فوتبال راجع به شائبه خاموش بودن سیستم کمک داور ویدیویی در اغلب مسابقات لیگ برتر اذعان کرد: اینکه بابت استفاده از کمک داور ویدیویی از باشگاهها پول دریافت کنند، مضحک است! ما توانایی تجهیز ورزشگاهها را نداشتیم. البته این تکنولوژی که استفاده میشود، VAR نیست، ویدیو چک است، یعنی در واقع تصاویر دوربینهای صداوسیما را باز پخش میکند. ما دوربین تخصصی برای کمک داور ویدیویی نداریم.
سلیمانی ادامه داد: در تهران که بیشترین تعداد دوربینها برای برگزاری مسابقه استفاده میشود، هشت تا 9 دوربین است. این در حالی است که ما باید چهار دوربین تخصصی هم در کنار این دوربینها داشته باشیم. با وضعیت فعلی بعضی مواقع داور 40 ثانیه منتظر میماند تا تصویر وصل و صحنه برای او بازپخش شود. اگر کیفیت دوربین صداوسیما کم باشد، عملاً اتخاذ تصمیم درست برای داور خیلی سخت میشود. در حال حاضر این اتاق VAR، اتاق فریب داور است و کمکی به داوران نمیکند! اگر واقعاً تکنولوژی کمک داور ویدیویی باشد، در 10 ثانیه داور تصمیم میگیرد.
«در وضعیت فعلی عملاً مشکلات فنی باعث بدنامی و کاهش اعتمادبهنفس داوران میشود.»، وی در واکنش به طرح این موضوع گفت: امیر عرببراقی (داور دیدار نساجی - خیبر) یکی از داوران خوب فوتبال ماست، اما ببینید با اتفاقاتی که بابت کمک داور ویدیویی در این بازی رخ داد، عملاً تصمیمات درست وی را تغییر دادند. یا در بازی استقلال - ملوان که در قزوین برگزار شد با تصمیم اتاق VAR، دو پنالتی به اشتباه برای آبیپوشان تهرانی گرفته شد. داوران ما باید دقت کنند که داور VAR یک داور هم رده خودشان است و تصمیم نهایی به پای داور وسط نوشته میشود.
وی افزود: لزوماً و حتماً وقتی داوران وسط ما به سمت این تکنولوژی بازبینی صحنهها میروند نباید تصمیم اتاق VAR تأیید شود. گل سیامک نعمتی و اعلام پنالتی به دلیل خطا روی یامگا صحیح بود که تصمیم کمک داور ویدیویی نظر داور وسط را هم تغییر داد.
تا کنون نظری ثبت نشده است!