«خوان کارلوس گاریدو»، آخرین سرمربی اسپانیایی شاغل در فوتبال ایران بود که با توجه به سابقه همکاریاش با تیمهای آفریقایی و موفقیتهای بهدست آمده در قاره سیاه، انتظار میرفت بتواند روزهای خوبی را در جمع سرخپوشان پایتخت بگذراند؛ هر چند که پذیرش سکان هدایت مدافع عنوان قهرمانی فوتبال ایران، چالش ویژهای برای گاریدو بود که او نتوانست این چالش را با موفقیت پشت سر بگذارد و روز دوشنبه بود که مراسم خداحافظی سرمربی اسپانیایی با پرسپولیسیها برگزار شد.
در ادامه به همین بهانه فهرست مربیان اسپانیایی لیگ برتر را با هم مقایسه میکنیم. چهرههایی که از قضا همگی آنها در شرایط نه چندان خوبی مجبور به ترک ایران شدند و نتوانستند آنطور که باید و شاید هواداران تیمهایشان را راضی کنند.
۱- پاکو خمس:
«پاکو خمس»، اولین سرمربی اسپانیایی تاریخ فوتبال باشگاهی ایران محسوب میشود؛ چهره نامآشنای لالیگایی که سکان هدایت تراکتور تبریز را برعهده گرفت و رکورد طولانیترین عمر دوران سرمربیگری یک مربی اسپانیایی در فوتبال ایران را هم دارد. خمس حدود یکسال و ۴ ماه سکاندار تراکتور بود و ۴۵ بازی در لیگ برتر، جام حذفی و پلیآف لیگ قهرمانان آسیا روی نیمکت تراکتور نشست که توانست آمار ۲۴ برد، ۸ تساوی و ۱۳ باخت را روی نیمکت سرخپوشان تبریزی ثبت کند.
با این حال این مربی از آنجایی که تجربه کار در تیمهای بزرگ را نداشت و در اسپانیا هم در تیمهای کوچکی مثل رایو وایهکانو و با سبک دفاعی مربیگری کرده بود، نتوانست در یکی از تیمهای مدعی فوتبال ایران انتظارات را برآورده کند و در اکثر بازیهای بزرگ تراکتور مقابل رقبا، خمس قافیه را به همتاهای خود باخت.
۲- کارلوس هرناندس:
باشگاه نساجی رکورددار همکاری با سرمربیان اسپانیایی است و آنها در ۲ مقطع مختلف با مربیانی از این کشور همکاری داشتند که عمر سرمربیگری هیچکدام از آنها به ۳ ماه هم نکشید و خیلی زود به دلیل عملکرد ضعیف کنار رفتند. اولین مربی اسپانیایی نساجی که در مورد نحوه حضور او در فوتبال ایران هم حرف حدیثهای زیادی وجود دارد، یک چهره ناآشنا بهنام «کارلوس هرناندس» بود که تجربه بازی به عنوان یک فوتبالیست حرفهای را نداشت و تنها چند فصل در سطوح پایین فوتبال فرانسه و همچنین در تیمهای پایه چند تیم عربستانی مربیگری کرده بود. این مربی در ۷ بازی روی نیمکت نساجی نشست که آمار ضعیف ۱ پیروزی، ۲ تساوی و ۴ شکست را به ثبت رساند.
جالب آنکه نساجی در ۲ بازی لیگ مقابل صنعت و پرسپولیس و ۱ بازی در جام حذفی تحت هدایت این مربی با نتیجه مشابه ۴ بر ۰ شکست خورد. هرناندس در حال حاضر هم بدون تیم است.
۳- لوکاس آلکاراس:
دیگر مربی اسپانیایی نساجی «لوکاس آلکاراس» بود که با تجربه دو دهه مربیگری در لالیگا و هدایت تیم ملی الجزایر، روزمه قابل دفاعی داشت اما با این حال او هم نتوانست در فوتبال ایران موفق شود و حالا هم به عنوان مربی آکادمی در باشگاه گرانادا فعالیت میکند.
آلکاراس تنها در ۴ بازی هدایت نساجی را برعهده داشت و در این تعداد دیدار آمار ۳ شکست و ۱ تساوی را بهجا گذاشت تا خیلی زود از سمت سرمربیگری تیم مازنی اخراج شود.
۴- خوان ایگناسیو مارتنیس:
این چهره هم از جمله مربیان باتجربه فوتبال اسپانیا بود که سالها در لالیگا و لالیگا ۲ تجربه مربیگری داشت و روی نیمکت تیمهایی مثل لوانته، وایادولید و آلمریا هم نشسته بود. مارتینس تا قبل از حضور در فولاد هم، دو فصل سرمربی رئال ساراگوسا در سطح دوم فوتبال اسپانیا بود اما با این وجود او هم نتوانست مدت زیادی را در فوتبال ایران دوام بیاورد. مارتینس در ۱۲ بازی روی نیمکت فولاد نشست و تنها در ۴ دیدار به پیروزی دست یافت و در ۸ بازی دیگر متحمل ۵ شکست شد و در ۳ بازی هم به تساوی رضایت داد.
گاریدو بامداد سهشنبه پنجم تیرماه از سوی باشگاه پرسپولیس به عنوان سکاندار جدید قرمزهای پایتخت معرفی شد و حالا بعد از ۵ ماه و ۳۰ روز یا به عبارت دقیقتر، ۱۸۲ روز، دیگر اثری از سرمربی اسپانیایی روی نیمکت پرسپولیس نیست و فعلاً «کریم باقری» جانشین او شده است. گاریدو در شرایطی عمر سرمربیگریاش در پرسپولیس به ۶ ماه هم نرسید که در این مدت هم در لیگ برتر، هم در جام حذفی و هم در لیگ نخبگان آسیا، تجربه حضور روی نیمکت سرخپوشان را بهدست آورد.
سرمربی ۵۹ ساله اسپانیایی که مهمترین دوران سرمربیگریاش را در ویارئال اسپانیا گذرانده بود و با تجربه فعالیت در لالیگا پا به فوتبال ایران گذاشت، در ۲۰ بازی (در تمامی رقابتها) سکاندار پرسپولیس بود که فقط ۸ برد در کارنامه گاریدو ثبت شد تا او ایران را با ثبت رکورد کمتر از ۵۰ درصد پیروزی ترک کند. ۶ باخت و ۵ تساوی هم در کارنامه سرمربی اسپانیایی دیده میشود و او در حالی به همکاریاش با پرسپولیس پایان داد که حسرت سرمربیگری در ورزشگاه آزادی هم به دلش ماند و نامش به عنوان جدیدترین سرمربی اسپانیایی ناموفق در فوتبال ایران ثبت شد.
تا کنون نظری ثبت نشده است!