به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ بعد از ناکامی در راه رسیدن به قهرمانی لیگ بیستوسوم، آبیپوشان در بازار نقلوانتقالات تابستانی عملکردی درخشان داشتند و هم در فاز دفاعی و هم در فاز تهاجمی، فهرست خود را مطابق با خواستههای جواد نکونام تقویت کردند که خرید چهرههایی مثل «سامان فلاح»، «رامین رضاییان»، «دیدیه اندونگ»، «گائل کاکوتا» و «محمدحسین اسلامی» جزو موفقیتهای استقلال در بازار تابستانه بود.
هواداران آبیپوش تصورشان بر این بود که بعد از ناکامی در راه رسیدن به جام قهرمانی لیگ بیستوسوم، تیمشان با جذب ستارههای اسمورسمدار مدعی اول کسب عنوان قهرمانی لیگ بیستوچهارم خواهد بود اما شرایط در نیمفصل نخست، کاملاً متفاوت از آنچه هواداران آبیپوش تصور میکردند، پیش رفت؛ از تیرهروزیهای آبیها با جواد نکونام تا دوره انتقالی ناموفق «سهراب بختیاریزاده» و البته حرکت حلزونی استقلالِ «پیتسو موسیمانه» به سوی کورس قهرمانی که برای رسیدن به جمع مدعیان، این حرکت باید در نیمفصل دوم شتاب بیشتری بگیرد.
استقلال با قرعه مطلوبی در شروع به کار لیگ بیستوچهارم مواجه شده بود و انتظار میرفت که آبیپوشان بتوانند در جدال با تیمهایی مثل شمسآذر قزوین، ملوان بندرانزلی و استقلال خوزستان و حتی نساجی مازندران، حداکثر امتیازات را بهدست آورند و مهیای دربی پایتخت شوند. با این وجود، شرایط استقلالِ جواد نکونام متفاوت از آنچه تصور میشد، پیش رفت و آبیها به جز برد لحظهآخری برابر شمسآذر، دیگر طعم پیروزی را با هدایت نکونام در لیگ بیستوچهارم نچشیدند.
آبیپوشان هفته دوم برابر ملوان بندر انزلی متوقف شدند و سپس باختی یکگله را در اهواز برابر استقلال خوزستان پذیرفتند. تساوی ۲ بر ۲ مقابل نساجیِ بحرانزده، چهارمین قدم استقلال در لیگ بیستوچهارم با هدایت جواد نکونام و بعد از آنهم، آخرین حضور نکونام روی نیمکت استقلال در لیگ برتر، مصاف با پرسپولیس بود که آبیپوشان پایتخت شهرآورد پایتخت را هم واگذار کردند تا نکونام از ۱۵ امتیاز ممکن، فقط ۵ امتیاز بهدست آورد و با ثبت کارنامهای ناامیدکننده در لیگ بیستوچهارم، به کارش در استقلال پایان بدهد.
استقلال در اولین بازی با هدایت سهراب بختیاریزاده که در نقش سرمربی موقت، تا هنگام انتخاب سرمربی جدید برگزیده شده بود، ۲ بر یک از سد هوادارِ قعرنشین گذشت. بعد از آن مسابقه، نمایندگان ایران در آسیا با توجه به فشردگی مسابقاتشان، دیدارهای خود در هفته هشتم را به تعویق انداختند اما بختیاریزاده خواهان برگزاری بازی استقلال - ذوبآهن بود که آبیپوشان با هدایت او، ۳ بر صفر در خانه مغلوب حریف اصفهانی شدند تا سهراب بختیاریزاده هم بخشی از پروژه ناکامی تاریخی استقلال در نیمفصل نخست لیگ بیستوچهارم باشد.
در ادامه پیتسو موسیمانه به عنوان سرمربی جدید آبیپوشان انتخاب شد و در ۲ بازی ابتدایی حضور موسیمانه روی نیمکت استقلال در لیگ برتر، این تیم ۲ باخت را متحمل شد. آبیپوشان ابتدا ۳ بر یک به خیبر خرمآباد باختند و سپس شکست ۲ بر صفر مقابل تراکتور را پذیرفتند. باخت مقابل سرخپوشان تبریزی، آخرین شکست استقلالِ موسیمانه بود و آبیها در ۶ بازی بعدی خود در لیگ برتر، هیچگاه طعم شکست را نچشیدند اما نتوانستند حداکثر امتیازات را هم بهدست آورند و بیشتر از آنکه طعم برد را بچشند، به نتیجه تساوی رضایت دادند.
استقلالِ موسیمانه در ۸ مسابقه در لیگ برتر، ۲ برد بهدست آورد، ۴ بار به نتیجه تساوی رضایت داد و ۲ شکست را متحمل شد تا از ۲۴ امتیاز ممکن، آبیها ۱۰ امتیاز کسب کرده باشند.
از حیث میانگین امتیاز، روند نتیجهگیری استقلالِ موسیمانه بهتر از استقلالِ نکونام بوده و سیر پیشرفت در روند بازی آبیپوشان هم نمایان است اما با این وجود، سرمربی آفریقایی آبیپوشان نتوانست سد راه ثبت ضعیفترین عملکرد تاریخ استقلال در پایان نیمفصل نخست در لیگ برتر شود و این آمار منفی علیه آبیپوشان بهثبت رسید.
استقلالِ لیگ هفدهم که با سرمربیگری «علیرضا منصوریان» فصل را آغاز کرد و در ادامه راه، «وینفرد شفر» سکاندار آبیها شد، تا پیش از ثبت آمار ضعیف آبیپوشان در لیگ بیستوچهارم، ضعیفترین عملکرد استقلال در نیمفصل نخست در تاریخ لیگ برتر را داشت؛ تیمی که از ۱۵ مسابقه، ۲۰ امتیاز بهدست آورد و در رتبه هشتم جدول جای گرفت اما حالا استقلالِ لیگ بیستوچهارم، از ۱۵ دیدار خود فقط ۱۸ امتیاز کسب کرد و نیمفصل نخست را در رتبه دهم به پایان برد تا بدترین عملکرد تاریخ آبیپوشان در پایان نیمفصل اول بهثبت برسد؛ آنهم در حالیکه آبیپوشان فصل را با جواد نکونام آغاز کردند، با سهراب بختیاریزاده ادامه دادند و نیمفصل اول را با هدایت پیتسو موسیمانه به پایان بردند.
در ادامه و به همین بهانه بدترین نیمفصلهای تاریخ استقلال در لیگ برتر را با هم بررسی میکنیم.
۶- فصل ۹۳-۱۳۹۲ (رتبه ششم، ۲۵ امتیاز):
در فصل ۹۳-۱۳۹۲ استقلال به عنوان مدافع عنوان قهرمانی و همراه با «امیر قلعهنویی» کار خود را آغاز کرد و یکی از جدیترین شانسهای قهرمانی محسوب میشد اما در نهایت فصل را در جایگاه پنجم به اتمام رساند. استقلال در نیمفصل نخست رقابتها هم عملکرد ضعیفی ارائه کرد و با کسب تنها ۲۵ امتیاز از ۱۵ بازی در رده هشتم جدول ردهبندی قرار گرفت.
۵- فصل ۹۴-۱۳۹۳ (رتبه ششم، ۲۴ امتیاز):
در فصل مذکور «امیر قلعهنویی» عهدهدار هدایت استقلال بود و آبیها با داشتن بازیکنان باتجربه جزو شانسهای قهرمانی محسوب میشدند اما همه چیز به شکل متفاوتی برای آنها پیش رفت. استقلال در نیمفصل نخست و در مجموع ۱۵ بازی، به ۲۴ امتیاز رسید تا در رده ششم جدول ردهبندی قرار بگیرد. رتبهای که در انتهای فصل هم نصیب «پسران آبی» شد.
۴- فصل ۸۷-۱۳۸۶ (رتبه هشتم، ۲۳ امتیاز):
بدترین فصل استقلال در تاریخ مسابقات لیگ برتر، یک نیمفصل اسفناک را هم در دل خود دارد و به این فهرست راه پیدا کرده است. استقلال در فصل ۸۷-۱۳۸۶ و با هدایت «ناصر حجازی» و در ادامه «فیروز کریمی» از ۱۷ بازی ابتدایی خود فقط ۲۳ امتیاز دشت کرد تا در رتبه هشتم جا خوش کند. فصل پر فراز و نشیب آبیها در نیمفصل دوم هم ادامه پیدا کرد و استقلال در نهایت همراه با «امیر قلعهنویی» به کار خود با حضور در رتبه سیزدهم پایان داد.
۳- فصل ۹۶-۱۳۹۵ (رتبه هفتم، ۲۲ امتیاز):
در این فصل «علیرضا منصوریان» با سر و صدای زیادی راهی استقلال شد و روی نیمکت این باشگاه نشست. «علی منصور» هرچند در پایان فصل استقلال را به مقام نایب قهرمانی رساند اما شاید اگر عملکرد تیمش در نیمفصل اول کمی بهتر بود، سرنوشت قهرمان لیگ تغییر پیدا میکرد. استقلال در ۱۵ ابتدایی، تنها ۲۲ امتیاز بدست آورد و کار خود را در نیمفصل اول با حضور در جایگاه هفتم به اتمام رساند.
۲- فصل ۹۷-۱۳۹۶ (رتبه هشتم، ۲۰ امتیاز):
در فصل بعدی هم، منصوریان عهدهدار هدایت استقلال بود اما در نیمه عملکرد ضعیف خود، از سمتش کنار رفت و بعد از او «میک مکدرموت» به عنوان سرمربی موقت به نیمکت آبیها رسید. حاصل کار این دو مربی کسب تنها ۲۰ امتیاز از ۱۵ بازی بود. در ادامه هم «وینفرد شفر» سرمربی استقلال شد و آبیها را به مقام سوم رساند.
۱- فصل ۰۴-۱۴۰۳ (رتبه دهم، ۱۸ امتیاز):
با این حال بدترین عملکرد تاریخ استقلال در نیمفصل مسابقات لیگ برتر، در همین فصل به ثبت رسیده است. آبیها در نیمفصل اول و تحت هدایت سه مربی مختلف، از ۱۵ بازی بیشتر از ۱۸ امتیاز دشت نکردند تا کار خود را در نیمه ابتدایی فصل با حضور در یک رتبه دو رقمی به پایان برسانند.
تا کنون نظری ثبت نشده است!