اختصاصی / با شروع سال جدید شمسی، تصمیم داریم هر روز اتفاقات مهم سال گذشته را به صورت ماهبهماه بررسی کنیم و بر این اساس امروز از «فروردین ۱۴۰۲» شروع میکنیم.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ بدون شک مهمترین اتفاق فروردین سال ۱۴۰۲ که کام طرفداران استقلال را در شروع سال جدید تلخ کرد، حذف ناباورانه آبیها از مسابقات آسیا" class="text-black">لیگ قهرمانان آسیا بود. اتفاقی که به دلیل وجود چندین پرونده شکایت و همچنین بدهی انبوه این باشگاه به آندرهآ استراماچونی سرمربی اسبق باشگاه رخ داد.
در آن زمان بر خلاف برخی گمانهزنیها درباره احتمال بازگشت استقلال به آسیا، این تیم با توجه به عدم تسویه بدهیها تا تاریخ ۱۱ فروردین ماه، به صورت قطعی از حضور در آسیا" class="text-black">لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته شد تا علی فتحاللهزاده مدیرعامل وقت این باشگاه با فشار اعضای هیئت مدیره استقلال و وزارت ورزش مجبور به استعفا شود.
سرنوشت تلخ قهرمانیِ بدون شکست!
استقلال که در لیگ بیستویکم موفق شده بود تا با قهرمانی بدون شکست، به سهمیه حضور در آسیا" class="text-black">لیگ قهرمانان آسیا دست پیدا کند، به دلیل مشکلات مالی و بدهیهای تلنبار شده از جمله بدهی به استراماچونی، نتوانست در موعد مقرر با طلبکاران خود به توافق برسد و همین مسئله زمینهساز حذف آبیپوشان پایتخت از رقابتهای آسیا" class="text-black">لیگ قهرمانان آسیا شد و کنفدراسیون فوتبال آسیا مجوز حرفهای برای آبیها صادر نکرد.
حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی بعد از ورود باشگاه استقلال به بورس، بارها درباره مسائل مالی و مدیریتی مرتبط با استقلال مصاحبه کرد و نسبت به احتمال حذف استقلال از رقابتهای آسیایی هشداد داده بود. قربانزاده در حالی مدعی شده بود که آجورلو و فتحاللهزاده با دریافت منابع مالی فرصت پرداخت بدهی استراماچونی را داشتند که با توجه به نوسانات نرخ ارز، این پرونده جنجالی میتوانست در صورت تعجیل مدیران باشگاه با هزینه کمتری بسته شود اما در نهایت و در شرایطی که مهلت قانونی برای تسویهحساب با استراماچونی به پایان رسیده بود، آبیها با سرمربی ایتالیایی به توافق رسیده و مطالبات او را پرداخت کردند؛ زمانی که البته دیگر کار از کار گذشته بود.
بدهیها فقط استراماچونی محدود نبود!
استقلالیها البته در کنار پرونده استراماچونی، بدهیهای دیگری هم داشتند؛ از جمله عدم پرداخت مطالبات احمد موسوی و عدم تسویهحساب با لئاندرو پادووانی. علاوه بر این، کوین یامگا هم در همین دوره به دلیل عدم دریافت حقوقش، یک نوتیس به باشگاه ارسال کرد. البته پروندههای استقلال به همینجا محدود نمیشد چرا که باشگاههای سانتاکلارا و شباب الاهلی هم بابت انتقال محمد محبی و مهدی قایدی به جمع آبیها، از استقلال شکایت کردند و این پروندهها هم در AFC و فیفا تشکیل شد.
نکته عجیب اینکه استقلال چهار پرونده باز دیگر در داخل ایران هم داشت که کمیته تعیین وضعیت رأی خود را صادر کرده و آبیها به پرداخت مبالغی محکوم شده بودند که پرونده عرفان باقری یکی از آنها بود و با وجود اینکه این پرونده مبلغ ناچیزی بود، اما پرداخت نشد. طبق ضربالاجل کنفدراسیون فوتبال آسیا، این مطالبات باید تا روز یازدهم فروردینماه ۱۴۰۲ پرداخت و رضایت طلبکاران جلب میشد که این اتفاق رخ نداد و در همان برهه، حذف استقلال از فصل جدید آسیا" class="text-black">لیگ قهرمانان آسیا محتمل به نظر میرسید.
ادعای وزیر هم راه به جایی نبرد!
حمید سجادی وزیر وقت ورزش و جوانان بعد از پایان مهلت قانونی تسویه حساب استقلال با طلبکاران و ناکامی مدیران باشگاه استقلال، مدعی شد که استقلال هنوز از آسیا" class="text-black">لیگ قهرمانان آسیا حذف نشده و رایزنیها در اینباره ادامه دارد اما تمام این تلاشها برای بازگشت استقلال به آسیا بیتتیجه ماند.
مالکیت مشترک و ورزشگاه فولادشهر!
با این حال دلایل حذف استقلال از آسیا تنها به این موارد محدود نمیشد و یکی دیگر از عوامل حذف این باشگاه مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس بود. بر همین اساس تعداد کثیری از طرفداران استقلال بر این باور بودند که موضوع مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس باید تیم سرخپوش را هم از آسیا حذف میکرد اما برخی مدعی شدند که فدراسیون از بین این دو باشگاه تصمیم گرفته مقدمات حضور پرسپولیس را در آسیا فراهم کند؛ موضوعی که البته هیچگاه توسط فدراسیون تأیید نشد.
امیرمهدی علوی، مدیرروابط عمومی فدراسیون فوتبال، اعلام کرد موضوع عدم دریافت مجوز حرفهای توسط استقلال ربطی به فدراسیون فوتبال نداشت. به گفته علوی استقلال ۷ پرونده بدهی مالی به اشخاص مختلف را داشت که پول آنها را پرداخت نکرده و تسویه حساب صورت نگرفته بود. همچنین معرفی ورزشگاه فولادشهر اصفهان هم برای استقلالیها دردسر درست کرد. استقلالیها که به خاطر نداشتن قرارداد با ورزشگاه آزادی در مقطع اعلام نام ورزشگاه، اجباراً ورزشگاه فولادشهر اصفهان را معرفی کرده بودتد تا بعدا آن را تغییر دهند، به دردسر افتادند چرا که ورزشگاه فولاد شهر استانداردهای مورد تایید AFC را در اختیار نداشت.
همه این موارد دست به دست هم داد تا آبیها برای دومین سال متوالی شانس حضور در بزرگترین تورنمنت باشگاهی قاره آسیا را از دست بدهند و سال ۱۴۰۲ را با یک شوک بزرگ آغاز کنند؛ اتفاق تلخی که حالا تمام هواداران استقلال امیدوارند دیگر هرگز برای تیم محبوبشان رخ ندهد.
تا کنون نظری ثبت نشده است!