در این مقاله به معرفی ۹ استادیومی که میزبان بازیهای جام ملتهای آسیا در سال ۲۰۲۳ خواهند بود میپردازیم.
به گزارش سایت رسمی فوتبال-برتر" class="text-black">فوتبال برتر، قطر برای سومین بار میزبانی رقابتهای جام ملتهای آسیا را عهدهدار است و بازیهای این دوره از رقابتها در ۹ استادیوم در سرتاسر این کشور برگزار خواهد شد که هفت تا از این استادیومها در جریان جام جهانی نیز مورد استفاده قرار گرفته بودند و از ۲ استادیوم دیگر نیز برای این تورنمنت استفاده میشود.
۱- ورزشگاه لوسیل
گنجایش: ۸۸ هزار نفر
افتتاح: سپتامبر ۲۰۲۲
موقعیت: لوسیل سیتی
استادیوم لوسیل، بزرگترین ورزشگاهی است که برای بازیهای جام ملتهای آسیا مورد استفاده قرار میگیرد و میزبان بازی افتتاحیه بین لبنان و قطر و همچنین بازی فینال در روز دهم فوریه است.
این ورزشگاه در لوسیل سیتی، شهری با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و در فاصله ۱۵ کیلومتری شمال دوحه احداث شده و حدود یک سال پیش سکوهای این ورزشگاه شاهد بالای سربردن جام قهرمانی جامجهانی ۲۰۲۲ در دستان لیونل مسی بود
۲- ورزشگاه احمد بن علی
گنجایش: ۴۵۰۳۲ نفر
افتتاح: دسامبر ۲۰۲۰
موقعیت: الریان
ورزشگاه احمد بن علی، به نام امیر سابق قطر نامگذاری شده و میزبانی هفت تا از بازیهای این تورنمنت از جمله یک بازی یک چهارم نهایی و یک بازی نیمه نهایی را عهدهدار است.
ایده طراحی این استادیوم، از یک چادر در بیابان گرفته شده و در محل یک استادیوم قدیمی ساخته شده که بیش از ۹۰% آن، در استادیوم جدید بازیافت و مورد استفاده مجدد قرار گرفته است.
۳- ورزشگاه عبدالله بن خلیفه
گنجایش: ۱۰ هزار نفر
افتتاح: فوریه ۲۰۱۳
موقعیت: دوحه
ورزشگاه عبدالله بن خلیفه در دحیل، یکی از مناطق دوحه واقع شده و میزبان شش بازی در مرحله گروهی و یک بازی از مرحله یک هشتم پایانی جام ملتهای آسیاست.
برخلاف بیشتر ورزشگاهها، این ورزشگاه میزبان هیچ یک از بازیهای جامجهانی نبوده ولی چندین فینال جام حذفی قطر و فینال مسابقات زیر ۲۳ سال AFC در سال ۲۰۱۶ را عهدهدار بوده است.
۴- ورزشگاه جاسم بن حمد
گنجایش: ۱۳۰۳۰ نفر
افتتاح: ۲۰۱۰ (بازسازی شده)
موقعیت: الریان
ورزشگاه جاسم بن حمد در ابتدا در سال ۱۹۷۵ افتتاح شد و در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۱۰ نیز مورد بازسازی قرار گرفت. در فصل ۱۵-۲۰۱۴، دیدار سوپرکاپ ایتالیا بین تیمهای ناپولی و یوونتوس در این ورزشگاه برگزار شد.
در بازیهای جام ملتهای آسیا، این ورزشگاه، میزبان شش بازی مرحله گروهی و یک بازی در مرحله یک هشتم پایانی خواهد بود.
۵- ورزشگاه بینالمللی خلیفه
گنجایش: ۴۵۸۵۷ نفر
افتتاح: می ۲۰۱۷
موقعیت: دوحه
ورزشگاه بینالمللی خلیفه، اولین ورزشگاهی بود که برای میزبانی جامجهانی ۲۰۲۲ آماده شد. در جریان بازیهای جام ملتهای آسیا، شش مسابقه از جمله یکی از بازیهای مرحله یک هشتم پایانی در این ورزشگاه برگزار خواهد شد.
این ورزشگاه در سال ۱۹۷۶ ساخته شده و یکی از قدیمیترین استادیومهای قطر است و بعد از قبول شدن درخواست میزبانی قطر برای جامجهانی، این ورزشگاه حسابی بازسازی شد و گنجایش آن از ۲۰ هزار نفر به ۴۵ هزار نفر افزایش یافت.
۶- ورزشگاه Education سیتی
گنجایش: ۴۴۶۶۷ نفر
افتتاح: ژوئن ۲۰۲۰
موقعیت: Education سیتی
ورزشگاه Education سیتی در ژوئن سال ۲۰۲۰ و در جریان پاندمی کووید ۱۹، به صورت مجازی افتتاح شد. تعداد زیادی از بازیها تا پایان تورنمنت جام ملتهای آسیا، از جمله چند بازی مرحله یک چهارم پایانی در ورزشگاه Education City برگزار خواهد شد.
این استادیوم در بین پردیسهای دانشگاهی، دقیقا در غرب دوحه واقع شده و با مترو قابل دسترسی است.
۷- استادیوم الجنوب
گنجایش: ۴۴۳۲۵
افتتاح: می ۲۰۱۹
موقعیت: الوکره
ورزشگاه الجنوب، میزبان تعدادی از بازیهای جام ملتهای آسیا تا مرحله یک چهارم پایانی خواهد بود. این اولین ورزشگاهی بود که برای جامجهانی ۲۰۲۲ از ابتدا ساخته شد و میزبانی بازیهای مهمی مثل فینال لیگ قهرمانان آسیا را در سال ۲۰۲۰ عهدهدار بود.
این ورزشگاه در جنوب قطر و در شهر الوکره واقع شده و طراحی آن با الهام گرفتن از قایقهای سنتیای که برای غواصی مروارید و ماهیگیری مورد استفاده قرار میگرفت، انجام شد. این بنا توسط زاها حدید، معمار فقید و مشهور طراحی شده بود.
۸- ورزشگاه البیت
گنجایش: ۶۸۸۹۵ نفر
افتتاح: نوامبر ۲۰۲۱
موقعیت: الخور
ورزشگاه البیت، میزبان چهار بازی جام ملتهای آسیا خواهد بود که شامل دو بازی مرحله گروهی، یک بازی مرحله یک هشتم پایانی و یک بازی مرحله یک چهارم نهایی خواهد بود. در جریان جام جهانی ۲۰۲۲، این ورزشگاه میزبان بازی نیمه نهایی بین فرانسه و مراکش و بازی افتتاحیه بین قطر و اکوادور بود.
طراحی این ورزشگاه با الهام از چادر بادیهنشینان انجام شده و در ساحل شمال شرقی قطر در فاصله ۳۵ کیلومتری دوحه واقع شده است.
۹- ورزشگاه الثمامه
گنجایش: ۴۴۴۰۰ نفر
افتتاح: اکتبر ۲۰۲۱
موقعیت: دوحه
ورزشگاه الثمامه میزبان چندین بازی، از جمله بازیهای نیمهنهایی جام ملتهای آسیا خواهد بود. در جام جهانی ۲۰۲۲، هشت بازی، از جمله دیدار دو تیم مراکش و پرتغال در مرحله یک چهارم نهایی در این ورزشگاه برگزار شد.
این ورزشگاه در جنوب دوحه و در نزدیکی فرودگاه بینالمللی حمد واقع شده و به شکل کلاه سنتی مردان عرب ساخته شده است.
تا کنون نظری ثبت نشده است!