اختصاصی / اوسیانو کروز که حالا هدایت تیم ملی زیر ۲۰ سال پرتغال را برعهده دارد، خاطرات خوبی از همکاری با بازیکنان ایران دارد و آنها را مثل فرزندانش میداند.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، در جریان جام ملتهای آسیا، ستارههای تراز اول فوتبال ایران، برای دستیابی به هدفی که مدتهاست دست ایران از آن کوتاه مانده، مبارزه خواهند کرد: کسب چهارمین جام قهرمانی در قاره آسیا.
انتظاری ۴۸ ساله؛ این زمانی است که از آخرین باری که ایران بعد از سه عنوان قهرمانی متوالی، طعم قهرمانی در آسیا را تجربه کرد، میگذرد و الان به نظر میرسد که شاید این بهترین شانس ایرانیها برای تکرار این موفقیت باشد.
طارمی، آزمون، جهانبخش، قدوس، کریم انصاریفرد، سعید عزتاللهی؛ تیم ملی ایران هرگز تا پیش از این، این تعداد ستاره را به صورت همزمان در اختیار نداشته. این اصطلاح شاید بارها به راحتی برسرزبانها آمده باشد، اما در حقیقت، این نسل، "نسل طلایی" تیم ملی ایران است.
یک نفر که اطلاعات خیلی خوبی درباره این تیم ملی و این نسل طلایی دارد، کسی نیست به جز اوسیانو کروز.
او در بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ دستیار کارلوس کیروش بود و همراه با این سرمربی پرتغالی، ایران را به دو جام جهانی و جام ملتهای آسیا رساند.
کروز به عنوان بازیکن سابق تیم ملی پرتغال و با سابقه ۵۴ بازی ملی بین سالهای ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۸، شناخت خیلی خوبی هم از نسل طلایی فوتبال کشورش، مثل لوئیس فیگو و روی کاستا دارد.
کشف استعدادها و جوانگرایی در فوتبال ایران
اوسیانو کروز در صحبتهایش به میزان کاری که در پشت پرده برای پرورش چنین ستارههایی انجام شده، تاکید داشت. او بر این باور است که گرچه کشف استعدادهای جهان اهمیت بالایی دارد ولی بخش مهم بعدی، پرورش این مهارتهای فوتبالی است.
او در این رابطه گفت :« همه چیز بعد از جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل شروع شد. ما بازیکنان خیلی خوبی داشتیم ولی همه آنها در مرز ۳۴ و ۳۵ سالگی بودند. میدانستیم که اگر بخواهیم به جام جهانی بعدی روسیه برسیم، باید برنامهها برای تغییر تیم را استارت بزنیم. با تلاشهای زیاد اعضای کادر فنی، ما در هر هفته ۲۰ بازی را تماشا میکردیم... از تبریز تا تهران؛ ایران ۹۰ میلیون نفر جمعیت دارد و میتوان فوتبالیستهای زیادی پیدا کرد.»
کروز ادامه داد:« کار را با گروههای بزرگ متشکل از ۱۰۰ بازیکن که در تجهیزات تیم ملی مستقر میشدند، شروع کردیم. سپس تعداد بازیکنان را به ۴۰ تا ۴۵ نفر کاهش دادیم. در آن زمان، تقریبا همه بازیکنان در لیگ ایران بازی میکردند، در نتیجه کار آسان بود. حتی با نشان دادن تصاویر کریس رونالدو به آنها انگیزه میدادیم تا تمرینات بالا تنه انجام دهند. طبیعتا از کمک باشگاهها هم برخوردار بودیم. این فقط در ایران اتفاق میافتد، چون سخت است بتوان چنین هماهنگیهایی را بین باشگاهها و برای تیم ملی انجام داد. اما با تلاشهای فوقالعاده کارلوس کیروش توانستیم این کار را انجام دهیم؛ چون باشگاهها هم میدانستند که ما تلاش میکنیم تا به بازیکنان آنها کمک کنیم.»
او با اشاره به رضایت به دست آمده گفت: «در نهایت روند پیشرفت را در بازیکنان مشاهده کردیم؛ خودشان از کار کردن با ما خیلی راضی بودند و زمانی که به تماشای بازیها میرفتم، حتی بازیکنانی که در لیست تمرینی ما نبودند هم میخواستند به تمریناتمان ملحق شوند.»
او ادامه داد: «نکته مهم این جوانگرایی، بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ بود. تنها ۴ یا ۵ بازیکن از تیم ۲۰۱۴ باقی ماندند و بقیه بازیکنان همگی متفاوت بودند و الان میتوانم بگویم که تیم ملی ایران برای ده سال آیندهاش بازیکن دارد.»
کروز که حالا هدایت تیم ملی زیر ۲۰ سال پرتغال را برعهده دارد، خاطرات خوبی از همکاری با بازیکنان ایران دارد و آنها را مثل فرزندانش میداند. اوسیانو اعلام کرده که هر زمان که برنامه کاریاش اجازه بدهد، با مهدی طارمی دیدار میکند. علاوه بر طارمی، او از بازیکنان دیگری هم مثل جهانبخش، رامین رضائیان، علی قلیزاده و مهدی ترابی نیز نام میبرد.
تجربهای متفاوت و عجیب برای اوسیانو
مصاف تیم ملی ایران و پرتغال در جامجهانی، تجربه متفاوت و عجیبی برای اوسیانو و کادر فنی پرتغالی تیم بود. او با یادآوری مصاف شاگردانش با تیم ملی سرزمین مادریاش گفت:« این اولین بار بود که به عنوان سرمربی، میدانستم که گلهای هیچ یک از دو تیم را جشن نمیگیرم؛ ازجایم بلند نمی شوم و به هوا نمی پرم.»
کروز ادامه داد: «در نهایت ناراحت بودم، فرصتی که طارمی برای گلزنی داشت را تقریبا از هر ده بار، ۹ بار تبدیل به گل میکرد. اگر او آن گل را زده بود، تاریخ به نحو دیگری رقم می خورد؛ ترکیبی از احساسات را داشتم؛ ولی تنها چیزی که میدانستم و مطمئن بودم، فراتر از نتیجه، این بود که احساسات واقعیام را فقط در خلوت بروز بدهم.»
اگر ایران قهرمان نشود
اما سوالی که مطرح میشود این است که اگر نسل طلایی فوتبال ایران به افتخاری نرسد، ناامید کننده خواهد بود؟
کروز در این رابطه گفت:« اینطور فکر میکنم.» البته او اذغان کرد که ایران چند رقیب قدرتمند در مسیر رسیدن به جام خواهد داشت و از ژاپن، عربستان سعودی، کرهجنوبی و حتی شاید استرالیا و قطر نام برد.
او ادامه داد:«این بازیکنان میخواهند افتخاری با تیم ملی کسب کنند. شاید جام ملتهای آسیا آخرین فرصت برای برخی از بازیکنان باشد و شاید هم جام جهانی بعدی این موقعیت را برایشان فراهم کند. اگر آنها بتوانند قهرمان جام ملتها شوند، من از دو لحاظ واقعا خوشحال خواهم شد؛ یکی برای بازیکنان و دیگری برای شادی مردم ایران. این به من این حس را میدهد که کار انجام شده است؛ که بخشی کوچکی از آن ، کار من بوده؛ کار من، کارلوس کیروش و سایر کارکنان کادر فنی که در رشد این بازیکنان نقش داشتند.»
تا کنون نظری ثبت نشده است!