اختصاصی / عراقیها با به زانو درآوردن ژاپن نشان دادند که هیچ حریفی شکست ناپذیر نیست. حتی اگر تیم حریف، تیم اول قاره آسیا باشد.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، روز جمعه تیم ملی عراق موفق شد تا با نتیجه ۱-۲ از سد ژاپن عبور کند. آنها نه تنها شایسته این برد بودند، بلکه این پیروزی، خاطرات معجزه جاکارتا در سال ۲۰۰۷ را زنده کرد.
در آن سال، شیرهای بینالنهرین در یکی از هیجانانگیزترین و پرمعناترین اتفاقات ورزشی آن دوره با برد ۰-۱ مقابل عربستان، قهرمان جام ملتهای آسیا شدند.
گرچه هیچ تضمینی برای تکرار یک نتیجه وجود ندارد؛ اما در همان سال ۲۰۰۷ و هنگامی که عراق با برد مقابل استرالیا در دور گروهی، شگفتی اول را رقم زد، موفق شد تا شگفتی نهایی در پایان جام و با قهرمانی در جام ملتهای آسیا ثبت کند و حالا امسال عراقیها در دوحه همین بلا را بر سر ژاپن آوردند. هر دوی این نتایج نشان داد که چه استعدادها و مهارتهایی در این تیم نهفته است.
در آن دوره عراق در شرایطی گام به رقابتهای جام ملتهای آسیا گذاشته بود که توقع چندانی از این تیم نمیرفت، ولی پتانسیل بالایی در این تیم نهفته بود و این بار هم ممکن است همین اتفاق دوباره تکرار شود.
به زانو درآوردن مدعی اول قهرمانی
همه میدانند که ژاپن با رکورد ۴ قهرمانی در جام ملتهای آسیا، یکی از مدعیان اصلی قهرمانی در این تورنمنت و رسیدن به جام پنجم است. آنها با ۱۱ برد متوالی (که شامل برد ۴-۱ مقابل تیم ملی آلمان در دیدار دوستانه ماه سپتامبر است) و با به ثمر رساندن ۴۹ گل در این ۱۱ بازی، گام به قطر گذاشتند و به نظر میرسید که در اوج آمادگی هستند.
اما در مصاف ساموراییها با عراق در دور دوم مرحله گروهی، سرنوشت به نحو دیگری رقم خورد و واقعیت این بود که عراق با شایستگی تمام در این بازی به پیروزی رسید و این بازی، درخشش عراقیها در ماجراجوییشان در جام ملتهای آسیا در سال ۲۰۰۷ را در ذهنها متبادر کرد.
ایمن حسین، یونس محمود جدید عراقیها
هفده سال پیش و در آن دوره جام ملتهای آسیا که با قهرمانی عراق به پایان رسید، یونس محمود، ملقب به "روباه صحرا" توانست تا عنوان آقای گلی و بهترین بازیکن جام را مال خود کند. ضربه سر او در بازی فینال و در مصاف با عربستان سعودی، یکی از زیباترین و مشهورترین گلهای تاریخ جام ملتهای آسیا لقب گرفت و حالا خسوس کاساس، سرمربی اسپانیایی عراق، ستارهای در حد و اندازههای یونس محمود را در اختیار دارد.
ایمن حسین، در بازی با ژاپن هر دو گل تیمش را به ثمر رساند تا کلیدیترین مهره تیمش در این برد شگفتانگیز باشد و قطعا یونس محمود با دیدن این گلها به او افتخار کرده است؛ گویی که خودش آن پیراهن سفید معروف را به تن کرده تا عصری فراموش نشدنی را در قطر رقم بزند.
کاساس، سرمربی عراق درباره برد تیمش مقابل ژاپن گفت: «فکر میکنم بازی بی عیب و نقص وجود ندارد؛ غیرممکن است بتوان یک بازی بی عیب و نقص داشت ولی ما تقریبا بینقص کار کردیم.»
البته عراقیها این برد را تنها مدیون گلزن اصلی تیمشان نیستند؛ آنها از نظر دفاعی نیز کاملا خیرهکننده ظاهر شدند و از سوت ابتدای بازی تا لحظه پایانی، هیچ فرصت و فضایی را در اختیار ژاپنیها قرار ندادند.
تاثیر قهرمانی در جام خلیج فارس
عملکرد حیرتآور عراق، در واقع نشاندهنده اقدامات امیدوارکنندهای است که سرمربی اسپانیایی عراق در این تیم انجام داده. این سرمربی ۵۰ ساله که از سال ۲۰۲۲ هدایت عراق را در دست گرفته، تدریجا سبک بازی مدنظرش را در این تیم پیاده کرده و حالا عراق زیرنظر او، مثل سال ۲۰۰۷ با قدرت بدنی بالا، سختکوشی، روحیه قوی تیمی و مهارتهای فنی دلبری میکند.
قهرمانی عراق در جام خلیج فارس، گرچه بازتاب خبری گستردهای نداشت ولی آمادهسازی مهمی برای کاساس و شاگردانش بود. ایمن حسین و ابراهیم بایش، برترین گلزنان آن تورنمنت بودند که در بازی با ژاپن هم حسابی خوش درخشیدند. قهرمانی در آن تورنمنت، بیشک اعتماد به نفس عراقیها در جام ملتهای آسیا را افزایش داد.
حالا پیروزی مقابل ژاپن، تنها یک برد حیرتانگیز و چشمگیر نبود؛ بلکه به ۲۲ تیم دیگر حاضر در جام ملتهای آسیا نشان داد که حتی ژاپن را هم میتوان شکست داد. این درحالی است که قبل از آغاز این تورنمنت، خیلیها بر این باور بودند که ژاپن تیمی در سطح جهانی است که با رویای کسب پنجمین قهرمانی در آسیا و بازگشت به سطح اول فوتبال دنیا گام به قطر گذاشته است.
نقاط ضعف ژاپن در قطر
اما آنچه در دو بازی ژاپن در مرحله گروهی شاهدش بودیم، شکنندگی آنها در خط دفاعیشان بود که در ۱۳۵ دقیقه ابتدایی این تورنمنت ۴ گل دریافت کردند (۲ گل مقابل ویتنام و ۲ گل مقابل عراق).
دیگر نقطه ضعف این تیم، بحث دروازهبان تیمشان است. گرچه بیشتر بازیکنان ژاپن در بالاترین سطوح در فوتبال اروپا توپ میزنند اما این تیم هنوز یک دروازهبان تراز اول ندارد. زیون سوزوکی در بازی با ویتنام مرتکب اشتباه وحشتناکی شد که منجر به گلزنی ویتنامیها گردید و بعد از آن گل، تنش زیادی در خط دفاعی این تیم ایجاد شد که ممکن است همین روند متزلزل در بازیهای آتی آنها نیز ادامه پیدا کند.
هاجیمه موریاسو، در توصیف جو ورزشگاه اجوکیشنسیتی به این نکته اشاره کرد که گویی یک بازی خارج از خانه بوده و هواداران، همگی طرفدار تیم حریف؛ واقعیت هم همین بود و اکثر قریب به اتفاق ۳۹ هزار هواداری که در ورزشگاه بوند، همگی طرفدار عراق بودند.
دیگر تیمهای عرب حاضر در این تورنمنت، از جمله عربستان هم شرایط مشابهی دارند و زمانی که بحث بازیهای بزرگ مطرح میشود، همین حمایت هواداران میتواند تفاوت بین موفقیت و شکست را رقم بزند.
اما موفقیت اخیر عراق فراتر از این مسائل است؛ آنها با عرق ریختن و با اتکا به مهارتها و ذهنیت پولادینشان توانستند بهترین تیم آسیا را به زانو دربیاورند. شاید این برد شگفتانگیز و پیروزی جادوییشان مقابل ژاپن، منجر به قهرمانی آنها در این دوره از رقابتها نشود ولی در هر حال برد روز جمعه باعث زنده شدن یاد شیرهای بینالنهرین شد و از برد عراق مقابل ژاپن به عنوان روزی یاد خواهد شد که عراق دوباره به خودباوری نزدیک میشود.
تا کنون نظری ثبت نشده است!