تیم ملی ایران در بازیهای اخیر بارها ۱۰ نفره به میدان رفته است.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ تیم ملی ایران در هفته پنجم دور نهایی مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ به مصاف کره شمالی رفت و در پایان به سختی با نتیجه ۳ بر ۲ پیروز شد.
شاگردان امیر قلعهنویی شروع درخشانی در این بازی داشتند و با نتیجه ۳ بر صفر از حریف خود جلو افتادند ولی اخراج شجاع خلیلزاده در آغاز نیمه دوم تمام برنامههای کادر فنی را بههم ریخت و ایران خوششانس بود که در نهایت ۳ امتیاز بازی با کره شمالی را با یک امتیاز عوض نکرد. تیم ملی در ماههای اخیر آمار جالبی در گرفتن کارت قرمز نداشته و بازی دیروز اولین باری نبود که ایران با ۱۱ نفر مسابقهاش را تمام نمیکند.
شجاع یکی از مدافعان مورد علاقه قلعهنویی است که از زمان حضور او جای ثابتی در ترکیب تیم ملی داشته و در تمام مسابقات مهم به عنوان بازیکن اصلی حضور پیدا کرده است. این اتفاق درحالی رخ داده که خلیلزاده اکنون ۳۵ سال دارد و تا شروع جام جهانی بعدی ۳۷ ساله خواهد شد ولی شرایط سنی هم باعث نشده کادر فنی قید کاپیتان تراکتور را بزند. قلعهنویی در ماههای اخیر بازیکنانی مثل رامین رضاییان و احسان حاجصفی را هم برای کاهش میانگین سنی تیم ملی کنار گذاشته ولی در قلب خط دفاعی هنوز به خلیلزاده اعتقاد دارد.
تیم ملی ایران در جدال با کره شمالی درحالی ۱۰ نفره شد که تا پیش از اخراج شجاع خلیلزاده با اختلافی فاحش بهتر از حریف بودند و انتظار میرفت با یک برد پرگل حتی با اختلاف بیش از ۳ گل بازی را تمام کنند. با این حال پس از اخراج مدافع تیم ملی، روند بازی کاملا به سود کره شمالی تغییر کرد و این تیم توانست ۲ گل به ثمر برساند تا برد شیرین تیم ملی در خطر قرار بگیرد. یکی از نکات مهم دیدارهای اخیر تیم ملی، دریافت کارتهای قرمز متعدد است. تیم ملی ایران در ۲۴ بازی اخیر خود ۵ کارت قرمز دریافت کرده که یک آمار ضعیف و دور از انتظار است.
این آمار در شرایطی طی ۱۷ ماه اخیر ثبت شده که تیم ملی پیش از آن در ۱۹ سال و با انجام ۲۳۴ بازی چنین آماری را ثبت کرده و در کل تاریخش هم ۱۸ بار اخراجی داشته است. آمار اخراجهای تیم ملی در ماههای اخیر به نحو غیرقابل باوری افزایش یافته است.
محمدحسین کنعانیزادگان، مهدی طارمی،
شجاع خلیلزاده (۲ بار) و صالح حردانی اخراجیهای تیم ملی در این مدت هستند که شجاع با دریافت ۲ کارت قرمز تنها بازیکن تاریخ تیم ملی است که ۲ بار از زمین اخراج شده است.
شاگردان قلعهنویی ۲ بار پس از اخراج موفق به پیروزی شدهاند، یک شکست داشتهاند و ۲ بار هم مساوی کردهاند که البته یکی از آنها منجر به پیروزی مقابل سوریه در ضربات پنالتی یکهشتم نهایی جام ملتهای آسیا شد.
اخراج خلیلزاده در بازی مقابل کره شمالی در نهایت منجر به از دست رفتن برد نشد و تیم ملی توانست ۳ امتیاز بازی را کسب کند ولی اتفاقات مشابه چند باری گریبانگیر تیم ملی شده است.
۱۸ کارت قرمز تیم ملی در ۱۵ بازی به ثبت رسیده و در بسیاری از مسابقات تیم ملی توانسته شرایط بازی را کنترل کند ولی در برخی از بازیها تیم ملی بهای سنگینی به خاطر ۱۰ نفره شدن پرداخت کرده است. به عنوان مثال در جام ملتهای آسیا ۱۹۹۲ تیم ملی مقابل ژاپن در پایان نیمه اول با اخراج جمشید شاهمحمدی با یک بازیکن کمتر به بازی ادامه داد و در پایان بازی برابر ساموراییها تسلیم شد و تیم ملی پس از دریافت گل، ۲ بازیکن دیگرش را از دست داد.
یکی از تلخترین باختهای تیم ملی ایران در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ مقابل بحرین و در شرایطی رقم خورد که سیروس دینمحمدی و علیرضا نیکبخت واحدی در نیمه دوم از زمین اخراج شده بودند و ایران ۹ نفره توانی برای بازگشت نداشت. در نیمهنهایی جام ملتهای آسیا ۲۰۰۴ هم تیم ملی با اخراج ستار زارع مقابل چین ۱۰ نفره شد. پس از اخراج زارع ۲ تیم به تساوی رسیدند و ایران در نهایت در ضربات پنالتی شکست خورد.
با این حال مهمترین اخراج چند سال اخیر تیم ملی ایران مربوط به جام ملتهای آسیا ۲۰۱۵ است. جایی که مهرداد پولادی در دقایق پایانی نیمه اول در یک صحنه با دروازهبان حریف برخورد داشت و داور او را اخراج کرد. تیم ملی پیش از اخراج پولادی از حریف خود جلو بود ولی بازی در نهایت با نتیجه ۳-۳ در وقت اضافه به پایان رسید و عراقیها در ضربات پنالتی شاگردان کارلوس کیروش را از جام ملتها حذف کردند. این بدترین نمایش تیم ملی پس از اخراج است که با دریافت ۳ گل و حذف از جام ملتها همراه شد. تیم ملی تا پیش از اخراج پولادی در ۳ بازی هرگز گل نخورده بود ولی پس از آن در ۷۵ دقیقه ۳ بار دروازهاش باز شد.
حالا و در ادامه باید دید آیا امیر قلعهنویی میتواند این مشکل تیمش را حل کند یا که خیر.
تا کنون نظری ثبت نشده است!