اختصاصی/ مسعود اسکویی، گوینده و کارشناس مجری پیشکسوت رادیو که از چندی پیش در بیمارستان بستری بود، درگذشت.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر، مسعود اسکویی، گوینده و مجری کارشناس پیشکسوت شبکه رادیویی ورزش که چندی پیش به دلیل شکستگی ناحیه لگن و پا در بیمارستان بستری بود، امروز دار فانی را وداع گفت. گویندهای با صدای به واقع مخملی و یونیک با آن شعار جالب و همیشگی که با لحن ویژهاش همیشه در جایی از برنامههایش میگفت:«هر روز حداقل ده دقیقه ورزش کنید.»
او ۲۳ خرداد ۱۳۱۸ در شهر تهران به دنیا آمد «پدرم تاجر و وارد کننده عمده پارچه بود. بعد از خدمت سربازی دوست نداشتم بروم بازار. این را بارها به پدرم گفته بودم. رفتم کارمند بانک رفاه شدم. آن زمان دیپلمه بودم. دو سال و شش ماه بود که در بانک کار می کردم که اعلام کردند تلویزیون ملی ایران دارد راه اندازی می شود. یکی از دوستانم گفت؛ اسکویی، گوینده می خواهند بیا و امتحان بده. امتحان این طوری بود که روی روزنامه دو تا مطلب را علامت زده بودند و باید همان ها را مقابل استادان می خواندیم. درون اتاقی که رفتیم دو آقا نشسته بودند و دو خانم ماشین نویس که اسم مان را می نوشتند. از بین ۳۰۰ نفر دو نفر پذیرفته شدند که یکی من بودم.»
اسکویی که فارغ التحصیل رشته مدیریت بود، در۹ آذر سال ۱۳۴۵ در تلویزیون فعالیتش را به عنوان گوینده اخبار تلویزیون و رادیو آغازکرد. او اولین گوینده تلویزیون شیراز است و از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰ در آنجا فعالیت کرد:« ۲۹ فروردین ۴۵ ازدواج کردم و آذر همان سال استخدام تلویزیون شدم این دو واقعه مهم در یکسال اتفاق افتاد.»
اسکویی از سال ۶۸ گویندگی در رادیو را با رادیو ایران آغاز و سپس در رادیو تهران، رادیو جوان و رادیو ورزش فعالیت جدی و مستمر داشت.
به عنوان گزارشگر فوتبال
صدای مسعود اوسکویی برای دوستداران ورزش از نسل قدیم، خاطره ساز است:«اولین گزارشگر تنیس و سوارکاری در ایران هستم. اتومبیلرانی، مسابقات ورزشی مثل فوتبال و فوتسال نیز از جمله ورزشهایی بود که گزارش میکردم. در آن زمان چون ۱۵ نفر بیشتر نبودیم، در گروه ورزش تلویزیون اکثر برنامهها را گزارش میکردیم. فوتبال هم گزارش میکردم و ضمن اینکه گزارش میکردم اخبار هم میخواندم. تا اینکه سال ۱۳۶۸ من را به رادیو آوردند. اولش خیلی سخت بود ولی خوب به رادیو آمدم.»
گزارش های مسعود اسکویی در برنامه «ورزش از نگاه دو» تلویزیون از جمله مسابقات فوتبال هنوز در ذهن علاقمندان قدیمیتر فوتبال است. او با گزارش بازی دوستانه فوتبال بین تیمهای پرسپولیس و کویت در سال ۱۳۵۰ وارد کار گزارشگری ورزشی شد. همچنین در سال ۱۳۷۱ در کلاس تخصصی گزارشگری فینگلی، مدرس استرالیایی، حضور یافت:« در دوران آموزش یاد داده اند که باید طوری گزارش تهیه کنیم که مخاطب خودش را در کنار زمین احساس کند. یک گزارشگر ورزشی باید دقیق شماره لباس ورزشکار را بلد باشد یا باید بداند پست فلان بازیکن چیست و در چه منطقه ای بازی می کند. حتی رنگ لباس ها را باید برای شنونده توضیح دهیم.»
او قدیمی ترین مجری کارشناس و گوینده ورزشی صدا و سیما بود که به همراه محمد بزرگنیا کارگردان قدیمی و صاحب آثاری چون کشتی آنجلیکا دوره تهیه کنندگی برنامه های تلویزیونی را در تلویزیون آلمان گذراند و یکسال در شهرهای زونه گورگ و ماینس و همچنین با تلویزیون زد دی اف(ZDF) همکاری کرد.
یکی از شاخصه های او در اجرا، ارائه گزارش مسابقات ورزشی بدون داشتن نگاه جانبدارانه بود. او همیشه در مصاحبه هایش با اهالی رسانه به ریشه اش در ایران و عشق به کارش تاکید می کرد و همین عشق به مردم باعث شد با اینکه حال مساعدی نداشت اما سال تحویل پشت میکروفن رادیو نشست تا شنوندگان رادیو ورزش بخش هایی از برنامه سال تحویل را با اجرای او بشنوند.
سایت رسمی فوتبال برتر درگذشت این هنرمند را به اهالی رادیو و رسانه تسلیت می گوید. روحش شاد و یادش گرامی.
تا کنون نظری ثبت نشده است!