03:54
1
کد خبر : 8058

بررسی فنی گروه A یورو 2024

در اولین مطلب از بررسی فنی و تاکتیکی تیم‌های حاضر در یورو ۲۰۲۴، به سراغ گروه اول رقابت‌ها می‌رویم.

بررسی فنی گروه A یورو 2024

به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ آلمان از تیم‌های مجارستان، اسکاتلند و سوییس میزبانی می‌کند. هر چهار تیم، در دوره قبلی مسابقات حضور داشتند اما هیچکدام از آن‌ها نتوانستد تا جمع چهار تیم برتر پیش بروند. از لحاظ فنی این گروه را می‌توان گروه خطوط دفاعی سه نفره، بازیکنان پست ۱۰ و ضربات شروع مجدد نام‌گذاری کرد.

آلمان

سرمربی: یولیان ناگلزمن 

کاپیتان: ایلکای گوندوغان 

عملکرد مقدماتی: صعود به دلیل میزبانی

اولین دوره حضور: ۱۹۷۲(قهرمان به عنوان آلمان غربی)

دوره گذشته: حذف در یک هشتم

بیش‌ترین بازی در ترکیب فعلی: توماس مولر با ۱۲۹ بازی

بیش‌ترین گل در ترکیب فعلی: توماس مولر با ۴۵ گل

سبک بازی آلمان 

شاید اگر آلمان میزبان مسابقات نبود، این تیم در یورو ۲۰۲۴ حضور پیدا نمی‌کرد. با توجه به سابقه آلمان، سال ۲۰۲۳ با ۶ باخت در ۱۱ مسابقه برای آن‌ها یک سال فاجعه‌بار محسوب می‌شود. آلمان در سال ۲۰۲۳ برای اولین بار از سال ۱۹۸۵، در سه بازی متوالی متحمل شکست شد و بیش‌ترین باخت در یک سال تقویمی پس از سال ۲۰۱۸ را تجربه کرد. عملکرد خط دفاعی آلمان با ۲۲ گل خورده در یک سال که در یک دهه اخیر بی‌سابقه بوده نیز تعریفی نداشت. در سالی که آلمان درگیر هیچ تورنمنت معتبری نبود و مشکلات تیم در جام جهانی ۲۰۲۲ ژرمن‌ها تمام رکوردهای منفی را شکستند.

پس از اخراج هانسی فلیک با ۲۵ بازی روی نیمکت آلمان، یولیان ناگلزمن تبدیل به دومین سرمربی جوان تاریخ تیم ملی فوتبال آلمان شد. وقتی در اولین نشست خبری از ناگلزمن درباره فلسفه فوتبالی او سوال شد، مربی جوان اینطور سبک بازی خودش را توصیف کرد: «فشار هوشمندانه روی دروازه حریف چه در زمان مالکیت خودی و چه زمان مالکیت حریف؛ ما در هر زمان به دنبال ایجاد مشکل برای رقبای خود هستیم.» ناگلزمن در حمله، بیش از اینکه به الگوها توجه کند روی اصول پایه تأکید دارد و در خصوص تفاوت سبک فوتبال در تیم ملی و باشگاه می‌گوید : «سبک بازی نمی‌تواند به اندازه بازی در فوتبال باشگاهی پیچیده باشد. نکته مهم این است که به بازیکنان در ترکیب تیم هویت ببخشیم.»

با وجود زمان کمی که ناگلزمن روی نیمکت آلمان داشته، او سیستم‌های مختلفی را با بازیکنان متفاوت امتحان کرده است. در شش بازی قبلی آلمان، ۳۱ بازیکن حضور داشته‌اند. او کار خود را با سیستم ۲-۴-۴ خطی آغاز کرد، ۱-۳-۲-۴ با بازیکن شماره ۹ کلاسیک را سنجید، سیستم دفاع سه نفره با حضور کای هاورتز به عنوان وینگ بک را آزمود و در نهایت با سیستم ۱-۳-۲-۴ با حضور هاورتز به عنوان بازیکن شماره ۹ کاذب پا به جام ملت‌های اروپا می‌گذارد. در این سیستم، مهاجم آرسنال مکرراً برای ایجاد برتری عددی در خط هافبک به عقب میاد و تونی کروس برای بازی‌سازی و حضور ماکسیمیلیان میتلشتات در خط حمله، به سمت چپ متمایل می‌شود. ساختار هجومی آلمان روی دو بازیکن خلاق و ۲۱ ساله این تیم یعنی جمال موسیالا و فلوریان ویرتز پایه‌گذاری شده است. دو بازیکن پست ۱۰ که می‌توانند در هر دو طرف کاپیتان تیم یعنی ایلکای گوندوغان بازی کنند و در ترکیب آزادی عمل بالایی دارند.

بازی‌سازی آلمان، صبورانه و بر پایه پاس‌های کوتاه برای باز کردن روزنه بین خطوط دفاعی حریف خواهد بود. به جز چند الگو که در آن پاس رو به عقب وجود دارد، مدافعین میانی آلمان سعی در دادن پاس‌های ریسکی به پشت خط دفاعی رقبا دارند. به ویژه وقتی که خط آفساید حریف بالا قرار گرفته و فشاری روی بازیکن صاحب توپ وجود ندارد. با حضور سه یا گاهی اوقات چهار بازیکن پست ۱۰ در ترکیب، آلمان ستاره‌های زیادی برای خلق موقعیت از طریق قرار به فضاهای پشت مدافعین حریف دارد و این مورد را می‌شود در گل دوم تیم آلمان مقابل فرانسه در بازی تدارکاتی فروردین ماه مشاهده کرد.

سبک پرس آلمان، بر پایه پرس شدید است؛ سیستم ۱-۳-۲-۴ آن‌ها در پرس به ۲-۴-۴ تغییر می‌کند و این سبک به آلمان اجازه بستن فضا به روی هافبک‌های حریف را می‌دهد. همچنین آن‌ها ریسک پرس کردن مدافعین کناری را به جان می‌خرند و با توجه به زمان کم ناگلزمن روی نیمکت آلمان، این سبک از پرس بسیار سازماندهی خوب دارد. آن‌ها در دو بازی تدارکاتی فروردین ماه مقابل هلند و فرانسه نشان دادند که توان مقابله با بهترین خطوط حمله در اروپا را دارند.

بازیکن کلیدی

تونی کروس که ماه فوریه در سن ۳۴ سالگی به فوتبال ملی برگشت، پس از مسابقات یورو ۲۰۲۴ از دنیای فوتبال خداحافظی خواهد کرد. او که نهمین بازیکن باسابقه تاریخ تیم ملی آلمان محسوب می‌شود، در پیروزی مقابل فرانسه و هلند عملکرد فوق‌العاده‌ای داشت و در هر دو بازی پاس گل داد. کروس در کنار شواین‌اشتایگر، ماتئوس و پودولسکی تبدیل به چهارمین بازیکن تاریخ تیم ملی آلمان می‌شود که در چهار دوره حضور در جام ملت‌های اروپا را تجربه می‌کند.

سبک بازی ناگلزمن، کاملاً متناسب با استایل بازی کروس است و به خلاقیت او برای باز کردن خطوط دفاعی حریف نیاز دارد.

نقطه ضعف آلمان 

تمام‌کنندگی بزرگ‌ترین نقطه ضعف آلمان است؛ آن‌ها با به ثمر رساندن ۶ گل از ۱۰ امید گل در جام جهانی ۲۰۲۲ فرصت‌سوزترین تیم جام بودند و در ۲۵ بازی زیر نظر فلیک، هیچ بازیکنی نتوانست بالای ۱۰ گل به ثمر برساند. بنابراین مشکل تمام کنندگی قبل از ناگلزمن هم وجود داشته و هیچ راه حل سریعی برای آن وجود ندارد. هاورتز که در این سیستم بازیکن کلیدی‌ای بوده، در فصول اخیر فرصت‌های زیادی را در این ملی و باشگاهی از دست داده است. امیدهای گلزنی ناگلزمن در یورو، خصوصیات یک مهاجم کلاسیک را دارند. نیکلاس فولکروگ مهاجم بوروسیا دورتموند با ۱۱ گل در ۱۶ بازی ملی از جمله پنج گل به عنوان بازیکن تعویضی، یکی از امیدهای اصلی آلمان برای گلزنی است. فولکروگ با ۱۲ گل، دنیز اونداف با ۱۸ گل و ماکسیمیلیان بایر با ۱۶ گل سه گلزن برتر آلمانی حال حاضر فوتبال جهان هستند که هر سه در بوندسلیگا توپ می‌زنند.

نکته آماری 

آلمان که از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۶ به چهار نیمه نهایی و سه فینال در هشت تورنمنت معتبر رسیده است، از سال ۲۰۱۶ در هیچ بازی حذفی‌ای موفق به پیروزی نشده. در کنار این موضوع، در ۱۰ دوره اخیر هیچکدام از میزبان‌ها‌ نتوانستد عنوان قهرمانی را کسب کنند. فرانسه در سال ۱۹۸۴، ایتالیا در سال ۱۹۶۸ و اسپانیا در سال ۱۹۶۴ سه تیمی هستند که در کشور خود جام قهرمانی یورو را بالای سر بردند.

اسکاتلند

سرمربی: استیو کلارک

کاپیتان: اندی رابرتسون

آمار مرحله مقدماتی: ۸ بازی، ۵ برد، ۲ تساوی، یک شکست، ۱۷ گل زده و ۸ گل خورده 

اولین دوره حضور: یورو ۹۲

عملکرد در یورو ۲۰۲۰: حذف از مرحله گروهی 

میانگین سنی در مرحله مقدماتی: ۲۷.۷ سال

بیش‌ترین بازی در ترکیب فعلی: اندی رابرتسون با ۷۱ بازی

بیش‌ترین گل زده در ترکیب فعلی: جان مک‌گین با ۱۷ گل زده 

سبک بازی اسکاتلند 

پس از صعود اسکاتلند به یورو، قرارداد استیو کلارک تا سال ۲۰۲۶ تمدید شد. کلارک حالا پس از کریگ براون که از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۱ سرمربی اسکاتلند بود، طولانی‌ترین مدت حضور روی نیمکت اسکاتلند را به نام خود ثبت کرده. او پس از ۲۳ سال، اسکاتلند را به یک تورنمنت رسمی رساند و این تیم را در یورو ۲۰۲۰ هدایت کرد. با وجود عملکرد دفاعی فوق‌العاده در روز تساوی بدون گل مقابل انگلیس، اسکاتلند بدون برد و تنها با یک گل زده در سه بازی حذف شد. با نگاه به بازی‌های مقدماتی اما می‌توان فهمید که تیم اسکاتلند در این دوره کیفیت بالاتری دارد؛ به ویژه پس از پیروزی در پنج بازی نخست دور مقدماتی از جمله برد دو بر صفر برابر اسپانیا.

سیستم اسکاتلند، ۱-۲-۴-۳ است که در دفاع به ۱-۴-۵ تبدیل می‌شود. این سیستم طوری طراحی شده که دو بازیکن سمت چپ این تیم یعنی اندی رابرتسون و کیران تیرنی هر دو نقش موثری در این تیم داشته باشند. با حضور تیرنی به عنوان مدافع میانی سمت چپ که دفاع بازی‌ساز نیم محسوب می‌شود، رابرتسون فرصت بازی در پست وینگ‌بک چپ و نفوذ به یک سوم دفاعی حریف را پیدا می‌کند. در حمله، کلارک از دو بازیکن پست ۱۰ پشت تک مهاجم تیم استفاده می‌کند که انتخاب‌های اول او جان مک‌گین و رایان کریستی هستند. هر دو بازیکن در سمتی مخالف پای تخصصی خود بازی می‌کنند که این ویژگی به اسکاتلند فرصت خلق موقعیت از طریق ارسال‌ها و توپ‌های بلند را می‌دهد.

کلارک پس از شکست در رقابت تدارکاتی با ایرلند شمالی درباره سبک دفاع تیمش گفت: «در سال‌های گذشته ما مقابل تیم‌های بزرگ‌تر از خود با دفاع عقب زمین بازی می‌کردیم و به دنبال ضدحمله بودیم.» حالا اما اسکاتلند سبک فوتبال مدرن‌ترین را پیش گرفته، آن‌ها بیش‌تر در طول زمین دفاع می‌کنند و پرس از جلو را با وجود نداشتن مالکیت توپ در دستور کار خود قرار داده‌اند. این پرس، با تفکر نفر به نفر ساخته شده و اگر حریف خط اول پرس اسکاتلند را رد کند، آن‌ها سریع دفاع از میانه میدان را آغاز می‌کنند.

بازیکن کلیدی

جان مک‌گین با ۱۷ گل زده زیر نظر کلارک که تنها در سه بازی اسکاتلند تحت هدایت وی غایب بوده، بازیکن کلیدی این تیم محسوب می‌شود. وظایف مک‌گین در تیم ملی متفاوت است، او گاهی اوقات او به داخل محوطه نفوذ می‌کند، گاهی اوقات با بازیکنان عقب زمین کارهای ترکیبی می‌کند و در مواقعی اسکاتلند روی قدرت بالای شوت‌زنی او حساب باز کرده است. اسکاتلندی‌ها پس از بهترین فصل فوتبالی مک‌گین که در استون ویلا به بازگشت آن‌ها برای حضور در لیگ قهرمانان اروپا پس از ۴۲ سال کمک کرد، روی این ستاره حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند.

همانطور که خود کلارک می‌گوید، سبک بازی اسکاتلند برای گلزنی بازیکنان خط میانی نیز مناسب است و این موضوع شامل حال اسکات مک‌تامینی نیز می‌شود. او که عقب‌تر از مک‌گین در ترکیب اسکاتلند بازی می‌کند، هفت گل از ۱۷ گل تیمش در مرحله مقدماتی را به ثمر رسانده است. 

نقاط ضعف اسکاتلند

اگر عملکرد خوب آن‌ها مقابل انگلیس و اسپانیا را در نظر نگیریم، تیم کلارک تنها یک برد در ۱۰ مسابقه برابر ۲۰ تیم اول رده‌بندی فیفا ثبت کرده است. ترکیب اصلی آن‌ها به لحاظ انفرادی و تیمی بهتر از دوره قبل است اما کلارک به دلیل نداشتن گزینه‌های باکیفیت زیاد در لیست تیم، یک ترکیب همیشگی را پیدا کرده است. مخصوصاً پس از مصدومیت ناتان پترسون و آرون هیکی، دو بازیکن جوان و مستعد تیم که مسابقات را از دست می‌دهند. پیش از پیروزی مقابل جبل‌الطارق در مسابقات تدارکاتی، اسکاتلند برای هفت مسابقه متوالی با ۱۹ گل خورده برد را تجربه نکرد و این بدترین آمار آن‌ها از سال ۱۹۹۸ محسوب می‌شد. اسکاتلند، سابقه خوبی در تورنمنت‌های معتبر ندارد و در ۱۱ حضور، همواره از مرحله گروهی حذف شده است.

آنچه که می‌توان از اسکاتلند انتظار داشت

با حضور یک مربی ضربات شروع مجدد مثل آستین مک‌فی که سابقه خوبی در استون ویلا داشته، اسکاتلند می‌تواند با حضور بازیکنان قد بلند در حمله و دفاع تیم بسیار قدرتمندی در ضربات شروع مجدد باشد. 

سوییس

سرمربی: مورات یاکین

کاپیتان: گرانیت ژاکا

آمار مقدماتی: ۱۰ بازی، ۴ برد، ۵ تساوی، یک شکست، ۲۲ گل زده و ۱۱ گل خورده

اولین حضور در یورو: یورو ۱۹۹۶

عملکرد یورو ۲۰۲۰: حذف از مرحله گروهی 

میانگین سنی در مرحله مقدماتی: ۲۹ سال

بیش‌ترین بازی در لیست فعلی: گرانیت ژاکا با ۱۲۵ بازی

بهترین گلزن در لیست فعلی: ژردان شکیری با ۳۱ گل زده

سبک بازی سوییس

سوییس که در ۴ تورنمنت از ۵ تورنمنت قبلی به مرحله حذفی رسیده، فقط یک برد در بازی‌های حذفی داشته و آن هم به پیروزی در ضربات پنالتی مقابل فرانسه در یوروی قبلی برمی‌گردد. مورات یاکین سرمربی تیم، از لحاظ تاکتیکی یک مربی تطبیق‌پذیر محسوب می‌شود اما مشکلات زیادی در سوییس وجود دارد که او باید آن را رفع کند. سوییس که در مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ بهترین خط دفاعی بین تیم‌های اروپایی را داشت، با شکست ۶ بر یک مقابل پرتغال حذف تلخی از جام قطر داشت. یاکین پیش از جام قول بهترین جام جهانی تاریخ و بهترین تیم ملی سوییس در تاریخ را داده بود اما حضور آن‌ها در صحرای دوحه زیاد طول نکشید. با چهار تساوی در مقدماتی یورو ۲۰۲۴، یاکین باید چیزهای زیادی را در آلمان اثبات کند. پس از صعود سوییس به عنوان تیم دوم گروه پایین‌تر از رومانی، فدراسیون فوتبال کشور به طور قاطع از یاکین حمایت کرد و یاکین نیز اعلام کرد باید در بازی‌های تدارکاتی، تغییراتی جزیی در سبک بازی تیم اعمال کند.

سوییس در این مسابقات سیستم ۱-۲-۴-۳ در زمان مالکیت خود و حریف را امتحان کرد. پایه تیم در این سیستم با سه بازیکن چپ‌پا و باتجربه سوییس ساخته شده. ریکاردو رودریگز مدافع میانی سمت چپ که برای تورینو هم در همین نقش بازی می‌کند، گرانیت ژاکا که فصلی فوق‌العاده با لورکوزن پشت سر گذاشته و ژردان شکیری که در سمت راست خط حمله آزادانه بازی می‌کند. قدرت بالای ارسال، شوت و دریبل شکیری در سمت راست از حربه‌های اصلی سوییس برای خلق موقعیت در یورو خواهد بود. در مقابل تیم‌های ضعیف‌تر، کیفیت فردی بازیکنان سوییس برای آن‌ها راهگشاست و گل‌های زیادی از راه پاس‌های کاتبک نیز توسط این تیم به ثمر رسیده است. در دیدار مقابل بلاروس، رناتو استفن هر سه گل خود را از روی پاس‌های کاتبک از جناح چپ به ثمر رساند. 

در مقابل تیم‌های قدرتمندتر، انتظار می‌رود با توجه به مالکیت حریف و ناتوانی سوییس مقابل فشار رقبا روی ارسال‌های زودهنگام حساب باز کند‌. در مسابقات مقدماتی، آن‌ها با میانگین ۷۱ درصد مالکیت دومین تیم مسابقات از لحاظ مالکیت توپ بودند اما با توجه به رقبای نه‌چندان قدرتمند این نمی‌تواند دلیلی بر بازی مسلط و مالکانه سوییس باشد. یاکین فلسفه سوییس را تسلط بر توپ و میدان معرفی کرده اما در وهله اول، این تیم باید مشکلات دفاعی خود را رفع کند. سوییس با ۱۱ گل خورده بدترین خط دفاعی بین تیم‌های صعود کننده به مرحله نهایی مسابقات را دارد. در بازی‌های ملی‌ ماه مارچ، آن‌ها با ترکیبی از سیستم ۱-۴-۵ و ۳-۲-۵ دفاع کردند و این سیستم با کلین‌شیت مقابل دانمارک و ایرلند، خروجی بهتری داشت.

بازیکن کلیدی

شاید سایر بازیکنان تیم در مرحله مقدماتی عملکرد بهتری داشته باشند اما آمار شکیری در مسابقات معتبر خود گویای همه چیز است. سوییس در پنج دوره اخیر جام جهانی و یورو ۲۸ گل به ثمر رسانده که شکیری روی ۱۳ گل مستقیما تاثیرگذار بوده است. در هر سه فاکتور دریبل، پاس و تمام‌کنندگی شکیری یک تهدید بزرگ محسوب می‌شود.

یان زومر، سنگربان باتجربه سوییس نیز در صورت ادامه دادن فرم باشگاهی خود در یورو می‌تواند یکی دیگر از بازیکنان کلیدی تیم ملی سوییس باشد. او در ۱۹ بازی برای اینتر کلین‌شیت کرده و آمار او در تیم ملی نیز کم‌تر از یک گل خورده در هر بازی است.

نقطه ضعف سوییس 

دریافت گل‌های لحظه آخری؛ ۶ گل از ۱۱ گلی که سوییس در مرحله مقدماتی خورده پس از دقیقه ۸۰ رقم خورده است. اشتباهات فردی، دلیل اصلی این گل‌های لحظه آخری و تساوی‌های متعدد سوییس در مرحله مقدماتی بود. 

ستاره جوان سوییس 

زکی آمدونی بازیکن برنلی می‌تواند پدیده سوییس در این رقابت‌ها باشد. ونسان کمپانی سرمربی فصل گذشته او که در حال حاضر به بایرن مونیخ پیوسته، او را یک «گلزن بالفطره» معرفی می‌کند. او با شش گل زده بهترین گلزن تیمش در مرحله مقدماتی بود و به طور میانگین در هر ۸۳ دقیقه یک گل به ثمر رساند. این آمار، بهترین رکورد یک بازیکن سوییسی در تاریخ مسابقات مقدماتی یورو بود.

مجارستان 

سرمربی: مارکو روسی

کاپیتان: دومینیک سوبوسلای

رکورد مقدماتی: ۸ بازی، ۵ برد، ۳ تساوی، ۰ شکست، ۱۶ گل زده و ۷ گل خورده

اولین حضور در مسابقات: یورو ۱۹۶۴

عملکرد در یورو ۲۰۲۰: حذف در مرحله گروهی

میانگین سن تیم در مرحله مقدماتی: ۲۷.۸

بیش‌ترین بازی در لیست فعلی: آدام ناژی با ۸۱ بازی

بیش‌ترین گل در لیست فعلی: رولاند ژالای با ۱۳ گل زده

سبک بازی مجارستان 

رشد فوتبال مجارستان در دو سال اخیر استثنایی بوده است. پس از حذف در دور گروهی یورو ۲۰۲۰ و عدم صعود به جام جهانی ۲۰۲۲، تردیدهایی درباره حضور روسی روی نیمکت مجارستان مطرح شده بود اما حالا روسی باسابقه‌ترین مربی فوتبال ملی مجارستان پس از لاخوس باروتی در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادیست. عملکرد مجارستان در لیگ ملت‌های ۲۰۲۲/۲۳ و دوم شدن در گروه آلمان، ایتالیا و انگلیس، مردم این کشور را به حضور پرقدرت در یورو امیدوار کرد. مجارستان در این مسابقات، بهترین فرم ممکن زیر نظر روسی را ثبت کرد: سازمان‌یافته در خط دفاعی با سیستم ۱-۴-۵ ایتالیایی در نیمه زمین خودی. آن‌ها در لیگ ملت‌ها، تنها هفت موقعیت مسلم گلزنی به رقبای خود دادند در حالی که موفق به ثبت ۱۴ موقعیت گلزنی شده بودند.

در این مسابقات، مجارستان برای اولین بار از سال ۲۰۰۴ آلمان و برای اولین از سال ۱۹۵۴ انگلیس را شکست داد. در روز تساوی ۱-۱ مقابل آلمان، ژرمن‌ها ۶۷ درصد مالکیت توپ داشتند اما در نهایت تنها یک موقعیت بزرگ و یک شوت به سمت چارچوب را ثبت کردند. در حال که محارستان، چهار موقعیت بزرگ گلزنی و هفت شوت به سمت دروازه حریف داشت. با صعود به یورو بدون شکست، مشخص شد که موفقیت مجارستان در لیگ ملت‌ها اتفاقی نبوده است. آن‌ها با هفت گل خورده، برای اولین بار از سال ۱۹۷۶ در یک سال تقویمی شکست نخوردند.

در سیستم بازی مجارستان، مدافعین به ویژه آدام لنگ با استحکام بالا دفاع می‌کنند، هافبک‌های میانی با فشار بالا یارگیری می‌شوند و بازیکن شماره ۱۰ برای پرس کردن مدافعین بازی‌ساز حریف بالا می‌ماند. بازیکن مهاجم شماره ۹ تیم نیز یا به خط هافبک اضافه می‌شود و یا دیگر مدافع میانی حریف را پرس می‌کند. گاهی اوقات، مجارستان وقتی حریف بازی عرضی را در دستور کار قرار می‌دهد رو به دفاع نفر به نفر می‌آورد و این سبک از بازی، می‌تواند فضای خوبی را برای رقبا پشت خط دفاعی مجارستان ایجاد کند‌. با این حال این سبک ریسکی از بازی، می‌تواند منجر به اشتباه حریف برای ضدحمله مجاری‌ها شود.

معمولاً مهاجمین تیم‌های حریف عملکرد خوبی برابر مجارستان نداشته‌اند. پس از یورو ۲۰۲۰، الکساندر میتروویچ، هری کین و تیمو ورنر در ۹ بازی مقابل مجارستان بازی کرده‌اند و مجموعا یک گل به ثمر رساندند که این موضوع نشان‌دهنده کیفیت بالای خط دفاعی مجارستان برابر انواع مختلف مهاجم‌هاست. روی کاغذ، سیستم هجومی مجارستان ۱-۲-۴-۳ به نظر می‌رسد اما در هنگام حمله، هافبک دفاعی به خط دفاع اضافه می‌شود تا این سیستم، اجازه حضور فعال وینگ‌بک در خط حمله را به بازیکن سمت چپ تیم بدهد. مجارستان، در ۲۸ بازی قبلی که گل اول را زده شکست‌ناپذیر بوده و این روند شامل سه بازی مقابل آلمان، سه بازی مقابل انگلیس و یک بازی برابر فرانسه می‌شود.

بازیکن کلیدی

پس از خداحافظی آدام ژالای از بازی‌های ملی در سپتامبر ۲۰۲۲، دومینیک سوبوسلای هافبک این روزهای لیورپول تبدیل به کاپیتان تیم ملی فوتبال مجارستان شد. در سبک بازی مجارستان، سوبوسلای قابلیت بازی به عنوان یک پست ۱۰ آزاد و خلاق را دارد و مجاری‌ها روی قدرت بالای پاس‌های او حساب باز می‌کنند. گاهی اوقات نیز او توپ اول را از دروازه‌بان دریافت می‌کند و با پاس‌های بلند، وظیفه خلق موقعیت در مجارستان را برعهده دارد. سوبوسلای با کلاس بالای بازی خود، مرد کلیدی مجارستان در تقابل با تیم‌های ضعیف‌تر بوده است.

دو بازیکن پست شش در ترکیب روسی نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند. انتخاب اول روسی، زوج آدام ناژی و شافر خواهد بود. ناژی در ۵۷ مسابقه از ۶۳ بازی روسی روی نیمکت مجارستان حضور داشته و معمولاً هافبک ایستای تیم محسوب می‌شود. در حالی که شافر برای حضور موثر وینگ‌بک سمت چپ در حمله، فضای پشت سر او در سمت راست خط حمله رقبا را پوشش می‌دهد.

نقطه ضعف مجارستان 

تسلط روی توپ میدان؛ با وجود تمام مزیت‌های تاکتیکی که راجع به این تیم گفته شد، مجارستان در یورو ۲۰۲۰ کم‌ترین میزان الگوی بازی با بیش از ۱۰ پاس متوالی را داشت. در مالکیت توپ، این تیم درصد مالکیت ۳۶ تا ۷۲ را ثبت کرده اما فقط موفق به زدن هشت گل در جریان بازی شده است. وقتی این تیم روی توپ و میدان تمرکز می‌کند، به شدت روی ضدحملات آسیب پذیر خواهد بود و این اتفاق را در رقابت خانگی مقابل صربستان مشاهده کردیم. تیم روسی، یک تیم رو به پیشرفت و جوان محسوب می‌شود اما برای صعود به مرحله حذفی، آن‌ها به بازی جسورانه در دو دیدار مقابل اسکاتلند و سوییس نیاز دارند.

حربه تاکتیکی مجارستان 

هیچ تیمی به اندازه مجارستان با ۶ گل زده از روی ضربات شروع مجدد در مرحله مقدماتی، در ضربات شروع مجدد خطرناک نبوده است. کیفیت سوبوسلای، تأثیر بالایی در این رکورد فوق‌العاده دارد؛ او همچنین با به ثمر رساندن ۱۷ پنالتی از ۱۸ پنالتی در دوران بازی خود، آمار فوق‌العاده‌ای در به ثمر رساندن ضربات پنالتی دارد.
درست مثل اسکاتلند، مجارستان با سه دفاع میانی و بازیکن شماره ۹ قد بلند، می‌تواند تیم خطرناکی روی ضربات بلند و ارسال‌ها باشد.

برچسب ها
کد خبر : 8058
ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فوتبال برتر در وب منتشر خواهد شد
نظرات کاربران
کاربر میهمان

امیرحسین اصلان بیگی - 5 ماه پیش

بسیار عالی و مفید بود
3 0
پربازدیدترین اخبار