اختصاصی / در آستانه مصاف دو تیم آلمان و اسپانیا در دور یک چهارم پایانی یورو ۲۰۲۴، مروری داریم بر نقاط ضعف و قوت ژرمنهای میزبان.
به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ در آستانه آغاز رقابت های یورو ۲۰۲۴ در خاک آلمان، بازگشت تونی کروس به اردوی تیم ملی از یک سو و دو برد ارزشمند مقابل فرانسه (۰-۲) و هلند (۲-۱) روحیه ژرمنها را حسابی بالا برد.
آنها در شرایطی به میزبانی رقابتهای یورو ۲۰۲۴ رفتند که در دو تورنمنت اخیر عملکرد فاجعهباری داشتند و با حذف در مرحله گروهی دو جام جهانی متوالی در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲، حسابی هوادارانشان را ناامید کرده بودند. در طول این مدت، دو باخت شرمآور مقابل اسپانیا با نتیجه ۶-۰ و ژاپن با نتیجه ۱-۴ منجر به اخراج دو سرمربی ژرمنها، در ابتدا یواخیم لو و سپس هانس فلیک شد.
معجزه بازگشت کروس
حالا اما شرایط در رختکن مانشافت به نحو دیگری است؛ جولیان ناگلزمان هدایت این را برعهده دارد و بازگشت تونی کروس روح تازهای به اردوی این تیم دمیده و با حضور او به نظر میرسد که حالا همه مهرهها در کنار هم قرار گرفتهاند. نمایش خیرهکننده و برد ۵-۱ مقابل اسکاتلند در بازی افتتاحیه یورو ۲۰۲۴، امید را به هواداران آلمان بازگرداند؛ در آن بازی کروس تیم را مدیریت میکرد، گوندوگان موقعیت خلق میکرد و موسیالا و ویرتز در زمین میدرخشیدند.
ژرمن ها در بازی بعدی مقابل مجارستان در نهایت عملگرایی با نتیجه ۲-۰ به پیروزی رسیدند و در مقابل سوئیس و به لطف گل فولکروگ در دقیقه ۹۲ توانستند با تساوی ۱-۱ به عنوان تیم صدرنشین گروه A به دور حذفی صعود کنند.
آلمان، وردنهای ترک خورده
اگر بخواهیم تیم ملی آلمان را به چیزی تشبیه کنیم، بهترین چیز یک وردنه ترک خورده است؛ آنها بر توپ و میدان تسلط دارند، اما حرکت رو به جلو برایشان سخت است؛ البته وقتی موتورشان روشن میشود، دیگر کار تمام است. رودیگر بعد از برد تیمش با نتیجه ۲-۰ مقابل دانمارک در دور یک هشتم پایانی گفت: «ما از ابتدا بر بازی تسلط داشتیم. انتقادی که به ما وارد است این است که زودتر کار را تمام نکردیم و موقعیتهای زیادی را از دست دادیم.»
آلمان در دفاع، به راحتی کنترل موقعیتها را از دست میدهد. در شرایطی که مهاجمان حریف فشاری جدی به آنها وارد نکردهاند، با غلبه بر خط اول، تیم از هم جدا میشود و پس گرفتن توپ، سخت و طاقتفرسا!
به طور کلی، بحثهای زیادی درباره عملکرد آلمان وجود دارد. نویر در ۳۸ سالگی عملکرد خوبی در درون دروازه تیمش دارد و یکی از برترین دروازهبانان حاضر در یورو ۲۰۲۴ است. او در بازی با مجارستان، ضربه آزاد مستقیم سوبوسلای را به طرز حیرتانگیزی مهار کرد و در بازی با سوئیس، توانست مهار توپ ژاکا را به بهترین نحو ممکن کامل کرده و مانع از به ثمر رسیدن گل دوم سوئیس شد و در بازی با دانمارک هم با مهار موقعیت تک به تک هویلوند، از گلزنی تیم حریف جلوگیری کرد.
سمت راست خط دفاع ژرمنها با حضور کیمیچ و رودیگر غیر قابل نفوذ به نظر میرسد. کیمیچ در شرایطی که هنوز با روزهای اوجش فاصله دارد، راهکارهای متعددی را برای مهار موقعیتهای حریفان ارائه میدهد و رودیگر هم واقعا مثل یک دیوار، غیرقابل نفوذ است و در بازی با دانمارک با ۱۳ بازیابی توپ، عنوان بهترین بازیکن زمین را مال خود کرد.
اما اوضاع در سمت چپ دفاع آلمان متفاوت است؛ شلوتربک که به دلیل محرومیت تا، در ترکیب اصلی تیم قرار گرفته بود،عملکرد قابل قبولی را به ویژه در حرکات پا به توپ به نمایش گذاشت و ممکن است جایگاهش در ترکیب اصلی تیم حفظ شود. او پاس گل دوم تیمش در بازی با دانمارک را به موسیالا رساند. ممکن است راوم هم جای میتوشتت را در ترکیب اصلی پر کند؛ او در بازی آلمان مقابل سوئیس به فولکروگ کمک زیادی کرد و در مصاف با دانمارک هم یک پنالتی برای تیمش گرفت.
در محور دوگانه آلمان، شاهد یک دو قطبی هستیم. آندریش مثل یک لنگر عمل میکند؛ او مسئول تخریب است، هرچند که هنوز نتوانسته نمایشهای قانع کنندهای را به اجرا بگذارد و این امکان وجود دارد که امره جان که تا اینجای کار نیمکتنشین بوده، جای او را در ترکیب اصلی پر کند.
تونی کروس که تقریبا بازیها را به عنوان یک بازیکن میانی چپ شروع میکند، مسئولیت سرعت دادن به بازی و ایجاد وقفهها را برعهده دارد و عملا همه کارها از طریق او انجام میشود؛ یعنی کروس بازیکنی است که بیشترین توپها را لمس میکند، بیشترین پاسها را میدهد و در یک سوم پایانی اوضاع را تحت کنترل دارد.
اینجا دقیقاً همان جایی است که تحریککنندههای آلمان ظاهر میشوند. گوندوگان همزمان به عنوان شوتزن و مهاجم دوم تیم عمل میکند. او در میان خطوط حرکت میکند تا موسیالا و ویرتز (یا سانه) بتوانند آزادانه نفوذ کنند. موسیالا، بهترین گلزن ژرمنها که تا به اینجای تورنمنت سه گل به ثمر رسانده، تغییر سرعت سرسامآوری دارد و ناگهان پایش را روی گاز میگذارد. نفوذ راوم به او این فرصت را میدهد تا در داخل بازی کند و مسیر رسیدن به دروازه را کوتاه میکند. ویرتز به نوبه خود، وضعیت خوبی ندارد و به همین خاطر ناگلزمان سانه را برای حل این مشکل به زمین میفرستد.
بحث اصلی حالا در اینجا و در بخش حمله ژرمنهاست؛ هاورتز همچنان در شرایطی بازیکن پست ۹ تیم آلمان است که تا به اینجای تورنمنت، تنها دو گل، آن هم از روی نقطه پنالتی برای تیمش به ثمر رسانده است. از همین رو هواداران، فولکروگ را در ترکیب اصلی ترجیح میدهند؛ او گرچه مثل مولر هیولا نیست، ولی ویژگیهای قابلقبولی دارد.
این مروری بود بر نقاط قوت و ضعف آلمان که حالا باید رودرروی اسپانیا برای صعود به نیمه نهایی بجنگد.
تا کنون نظری ثبت نشده است!